ОКТОМВРИЙСКИ бебчета 2024 тема 3

• 21 005
  • 737
  •   1
Отговори
# 465
И ние сме същите с много събуждания да суче нощем и няколко кратки дрямки през деня, не мога да се наспивам.

За зъбите - индивидуално е, някой много ги боли, плачат и т.н.

Аз апетит си имам за съжаление. В повечето дни направо обядвам - сандвичи, яйца на очи с пълноз.хляб, маслинки, авокадо, сиренце, такива неща. Понякога нещо готвено, например днес хапнах гювече с кайма, вчера талиатели карбонара, онзи ден свинско с картофи. За вечеря пак готвено.

# 466
Ние сме все още със супер сън за малкия 7-8 часа и будене на два часа на сестра му за сучене. Суче си ефективно, но не дълго. Иска да се гушка според мен, така че ставам винаги (въпреки, че бащата предлага да даде изцедена, за да се наспя). Дремвам през деня повече и не ми пречи! Но гледам да внимавам с умората и дейностите навън.

За менюто - сутрин наблъсквам милион плодове в блендера - банани, киви, ябълка, замразени къпини от градината, чия, овесено мляко и успявам да погълна лесно доста витамини, защото пиенето е лесно! Отделно овесени ядки с овесено мляко и защото вкусът не ми е най-приятен - шоколад или мед вътре. Със захарта съм доста либерална, както винаги - не е добре, но ще я спра в един момент.

Но обяд  салата с доста протеин, яйца, ядки, каквото намеря. Ядките много ми помагат като нямам време. Вечер бащата готви, нещо задължително с месо и зърнени продукти, ориз, картофи, обилно ядене е. Това ми е най-калоричното ядене може би. Тази система работи при мен, но губя тегло от кърменето, така че се опитвам да ям повече в момента. За кърмата си върви добре, варира - сутрин е доста и събирам за додаване, вечер им е точно сякаш или додавам от изцедената.

Момичета, малкият тази сутрин направи 60см дистанция в лазене! Щях да се пребия тичайки да викна таткото да го види! Правим много време по корем и съм доволна, че сме постоянни! Много помага крачката да са голички, за да чувства съпротивлението на пода. Кинезитерапвката ни показа много упражнения - като са по корем, с голички крачка си поставяме ръцете върху стъпалата и те се отблъскват от ръката ми, засега са доста клатушкащи се, но вече се надигат от лакти, докато преди само главичката. Малката и тя опитва, но повече с обръщането. Често се дразнят на дълго време по корем, така че правим много паузи. Мисля, че им помага да се наблюдават и да се копират. Гледат другия в огледалото и се смеят. Мога цял ден да прекарам на килимчето за игра! Как ще се върна на работа изобщо..

За седящите, правите ли някакви упражнения или сами си сядат? Ние все още не сядаме, повече щъкаме и се въргаляме.

Последна редакция: пн, 10 фев 2025, 16:37 от Джу06

# 467
Аз вече не съм от кърмещите, но с глада съм в криза. От много време не бях усещала буквално да ме боли стомаха от глад, сега е по няколко пъти на ден. А искам да свалям кг 😮‍💨
Реших си проблема с шезлонга. Понеже нашия му омаля и му е супер неудобен, се чудех нов по-голям и после столче за хранене или направо столче... Ама пък той още не може да седи и то няма да ми върши работа сега. Намерих идеалната комбинация - Chipolino milk shake. Столче- люлка, с няколко позиции на гърба и се сгъва до компактни размери, предвид теснотията вкъщи. Днес го поръчах, надявам се да не се разочаровам, защото на мен ми идва малко скъпо /170лв/, а бях харесала столче за 60лв.
Заради акането, започнах да му давам пюре от тиква. Първия път половин лъжичка, вчера 2, днес 3-4. Не мисля да увеличаваме дозата, на този етап и дано повлияе на изхождането. Той си продължава с неговото на 6-7-8 дни. Пък е вече само на АМ и ми се струва прекалено рядко.
Бобчо не си пада много по стоенето по корем, но върху мен се забавлява. И само, когато го сложа на корема ми се опитва да лази. Запъва се с крачетата в мен и си се придвижва 😄
+1 за босите крака. Даже започнах нощем да му събувам чорапите. Спи с гащеризонче и бос

# 468
При баткото за акането ми помагаше малко пюре или малко сок от сини сливи. По нататъка ако решиш опитай.

# 469
Джу, много добра идея за смутито, аз също обичам сутрин да пия, но ми е занимавка да вадя и мия блендера. No Mouth Чудя се ако си взема някой по-удобен уред дали ще си правя по-често. В момента съм с тип кухненски робот с три приставки.

Моето бебе също се опитва да се избутва с крака на пода. Ръцете продължава за нищо да ги няма, даже не се надига на тях. Аз не съм много редовна в слагането по корем, защото той продължава да не харесва. Но си иска да седи и да “ходи”. Смеем се много, като го хвана под мишниците и започва да стъпва по пода с единия крак и после с другия, чак си избира сам посоката Joy Най обича да седи с нас на масата. Вчера се смееше с глас на кака си, докато вечеряхме, така и не разбрахме на какво точно. Голям е любопитко, като го държи в ръце татко му и чуе моя глас се мята в посоката, в която съм аз, ако съм достатъчно близо. Има си предпочитания вече кой да го държи.

# 470
Сладко! На какво столче е до вас? Извинявай, ако си писала и съм изпуснала.
Моят блендер е най-основния, голям, слагаш всичко вътре и пускаш. За миенето и аз не обичам, но определено смутито ми спестява време и още от първите дни на бременността ми стана като ритуал (с изключение на повръщателния период хаха). Някой беше писал за Нутрибулет, използвала съм в миналото, беше удобен, за бебешките пюрета сигурно е супер. Аз нашия блендер сигурно затова ще го ползвам много.

Моите са се научили да хващат косата ми и да не пускат. Хванат ли, почват да ме дърпат към себе си и да си отварят устата да ме хапнат хаха..нов признак за ‘дай ,мамо, млекцето’. И тук са с предпочитания, особено преди сън, имаме един половин часов период на мрънкане. Ако таткото ги държи може да премине в рев, така че видят ли ме, чуят ли ме ме следят.

Leylah, как са нещата с училището и директорските срещи?

# 471
Ооо и ние сме така с косата. Не го слагаме на столче още, някой от нас го държи. Този, който най-бързо се е нахранил, обикновено това е мама. Simple Smile

Всъщност от кога можем да ги слагаме на столче и в седнала позиция с подкрепа? Моят още не е готов за сядане, защото повръща като се прегъне да седне както си трябва. Все гледам да го държа полулегнал, ама той се напъва непрекъснато.

# 472
Аа, разбрано - който се нахрани най-бързо хаха.. да си с бебе е един свят на действане с полузатворени очи, студено кафе и скоростно ядене.

Ние сменихме две тактики, първо докато се храним те са в количката и ме гледат. Новото е да си взема чинията и да ям на пода до детското килимче и да ме гледат. Няма удобна и безопасна позиция да ги държа в седнало положение и двамата. Не знам в кой момент може, рано е мисля. Дали са ни един такъв стол, но не е за сега мисля.

# 473
Въпрос към кърмещите мами - как изглежда дневното ви меню? Мен пак ме гони безапетитие и се насилвам да ям. Благодарна ще съм за максимални подробности какво, колко и кога ядете, за да се опитам да подобря и моето хранене.

Завиждам за безапетитието 😁. Иначе аз ям всеки ден различно, но всяка сутрин овесени ядки с обезмаслено кисело мляко. Идея за бързо, лесно, здравословно и с достатъчно калории - ядки и семки (естествено без шоколад, захар и тн). Както и сушени плодове. Риба в консерва също - особено рибите, богати на омега 3. С големите риби като риба тон трябва умерено заради живака, но с малките рибки като цаца, сардини и тн няма такъв проблем.

# 474
Фрида,
Шишето е с такъв накрайник лъжичка:

https://visvitalis.bg/product/kikka-boo-shishe-silikonovo-s-laji … -90ml-31302020065
[/quote]

Това шише е нов модел за мен. За пръв път виждам. Дали ще намеря видео как се използва?

https://m.youtube.com/shorts/rdLzvX3j_gA

Последна редакция: пн, 10 фев 2025, 18:52 от Фрида

# 475
Аз пак се включвам след дълго мълчание, но си ви чета и съприживявам и радостите и притесненията ви. Питам само на бързо  - коя машинка за приготвяне на пюрета ще препоръчате? От амазон ще поръчвам....
При нас новото е,че ММ ни остави - та, в момента съм най-щастливия човек на земята заради Рей и същевременно шашната, съкрушена, и разочарована....На кратко: на ММ му липсва свободата, приятелите, купоните...та, мести си се обратно при приятелите, ние да се оправяме (скучно му било тук...) Не знам как ще се оправям сама, уж на 17 заминах сама за чужбина, от тогава смених няколко страни и континети заради работа и учене, но май все съм имала сериозни връзки и все е имало на кого да разчитам...сега съм направо в шах, с бебче, в огромна къща, чийто наем няма как сама да покривам (въпреки че аз изкарвам повече от ММ), та така....това е новото. Иначе Рей сияе. Дано всички сте добре, да оздравявате, да не се ядосвате, да имате време да се радвате на хубавото. За много неща исках да се включа в разговора, но нямам ръцете на шива. Общо взето препокриват ни се много от проблемите и разбиранията, добре че ви има, понякога ви чета защото ми трябва прегръдка. Благодаря!  

ПС: мама е тук и е върхът! Нямам думи да опиша колко се възхищавам на себежертвоготовните майки и какъв дар е да имам такава

Последна редакция: вт, 11 фев 2025, 17:33 от ghgggg

# 476
ghgggg Гушкам те и те подкрепям, разбирам те много добре, защото съм преживяла почти същото, няма да се даваш. Ще се справиш! ❤️❤️❤️

# 477
Аз пак се включвам след дълго мълчание, но си ви чета и съприживявам и радостите и притесненията ви. Питам само на бързо  - коя машинка за приготвяне на пюрета ще препоръчате? От амазон ще поръчвам....
При нас новото е,че ММ ни остави - та, в момента съм най-щастливия човек на земята заради Рей и същевременно шашната, съкрушена, и разочарована....На кратко: на ММ му липсва свободата, приятелите, купоните...та, мести си се обратно при приятелите, ние да се оправяме (скучно му било тук...) Не знам как ще се оправям сама, уж на 17 заминах сама за чужбина, от тогава смених няколко страни и континети заради работа и учене, но май все съм имала сериозни връзки и все е имало на кого да разчитам...сега съм направо в шах, с бебче, в огромна къща, чийто наем няма как сама да покривам (въпреки че аз изкарвам повече от ММ), та така....това е новото. Иначе Рей сияе. Дано всички сте добре, да оздравявате, да не се ядосвате, да имате време да се радвате на хубавото. За много неща исках да се включа в разговора, но нямам ръцете на шива. Общо взето препокриват ни се много от проблемите и разбиранията, добре че ви има, понякога ви чета защото ми трябва прегръдка. Благодаря!  

ПС: мама е тук и е върхът! Нямам думи да опиша колко се възхищавам на себежертвоготовните майки и какъв дар е да имам такава

ето го и Рей

Какво прекрасно бебче и какъв ужасен донор на сперма! Скучно му било... Леле, какъв недозрял индивид, той на 17 ли е?

# 478
  • София
ghggg, нямам думи Frowning1 Ще ти спестя определенията, които ми идват, вместо това ще ти изпратя много прегръдки, на теб, майка ти и Рей Hug Малкият заслужава всичката любов на света и е щастливец, че има две прекрасни жени във ваше лице да се грижат за него Heart

# 479
Аз жалкото подобие на мъж съм го коментирала вече, како! Не знам какви легендарни купони трябва да са били..

Радвам се, че сподели с този красив майчин кръг! Ако може някой да се справи с това - то си ти! Не забравяй каква майка ни е раждала Heart

Общи условия

Активация на акаунт