ОКТОМВРИЙСКИ бебчета 2024 тема 3

• 20 267
  • 737
  •   1
Отговори
# 255
Leylah, точно това и аз по-рано щях да напиша за зъбите/венците. Едно към едно!!! Последните два дни сме така.

И ние сме така, яко го сърбят венците!

Започна да крещи без причина от днес, изучава си гласа.
Иначе регресията още я има...

Имам и аз косопад, а цяла бременност въобще нямах.

На мен все ми е горещо, затова и двете деца не ги обличам и завивам много. Спи с чувалче не много дебело без ръкави, а в гнездото е с тънко меко одеялце. Навън не е с космонавт, а с чувалче без ръкави + тънко одеялце. Понякога слагам елек навън ако е много хладно.
Всеки ден е с боди + блузка и панталон. Ако блузката е тънка, тогава бодито е с дълъг ръкав тънко. Вкъщи е хладничко, климатика е на 22, но е може би 20 гр.

Биберона на шишето ни е с 2 дупки, води се за 1м+.

Последна редакция: сб, 01 фев 2025, 00:50 от *Sweety*

# 256
BlackAngell, честито бебенце, да е много здраво и жизнерадостно! Разкажи повече за раждането като имаш време.
Въобще не си мисли за режими още, слушай бебо какво иска, а ако спи над 3 часа, го буди за хранене в първите две седмици.
Аз днес подхвърлих на изпроводяк на моята акушерка, че сега остава само да се отучим да заспива само с кърма. Тя ме погледна строго и каза, че въобще не му е дошъл моментът на бебето от гледна точка на развитие да се опитвам нещо подобно. Беба е на 3 месеца, според нея към половин година може да се пробва нещо различно, но бебето само ще си покаже.

Zimk, днес не знам как се сетих, че си поръчала чаша със сламка. Четох, че самките не са препоръчителни на тази възраст и вместо това да се вземе munchkin чаша.

Sway, ако е с ританки в раницата, ще му опъва долу на пръстите като се разчекне. На мен консултантка ми каза по възможност с панталон и чорапки.

# 257
BlackAngell, честито бебенце, да е много здраво и жизнерадостно! Разкажи повече за раждането като имаш време.
Въобще не си мисли за режими още, слушай бебо какво иска, а ако спи над 3 часа, го буди за хранене в първите две седмици.
Аз днес подхвърлих на изпроводяк на моята акушерка, че сега остава само да се отучим да заспива само с кърма. Тя ме погледна строго и каза, че въобще не му е дошъл моментът на бебето от гледна точка на развитие да се опитвам нещо подобно. Беба е на 3 месеца, според нея към половин година може да се пробва нещо различно, но бебето само ще си покаже.

Zimk, днес не знам как се сетих, че си поръчала чаша със сламка. Четох, че самките не са препоръчителни на тази възраст и вместо това да се вземе munchkin чаша.

Sway, ако е с ританки в раницата, ще му опъва долу на пръстите като се разчекне. На мен консултантка ми каза по възможност с панталон и чорапки.

Благодаря Ви! Бъдете и Вие живи и здрави!
Бях планово секцио, 38+5 дни, всичко мина  по план. Нищо не усетих от операцията, само ваденето на бебето, защото е дърпане.
Раздвижиха ме на 7-мия час, защото имаше спешно секцио и трябваше да изчакаме, но аз сама седнах на леглото, което пак си е малко постижение, след като цял ден не си си усещал краката. След като ме поотпусна упойката започнах да усещам нещо като менструални болки, но с обезболяващо всичко минава.
Бебето ми го дадоха още вечерта на 2-3 пъти, за да засуче и от следващия ден вече беше при мен. 😊

# 258
Те и munchkin имат чашки със сламки мисля. Иначе то е ясно, че е рано още, аз просто си ги събирам 😊

# 259
  • София
И нашата бебка май е в регресия. През деня мрънка интензивно почти постоянно, освен ако не спи, което вече е много по-малко и за кратко. Пробвам какво ли не да я успокоя, но ефектът е кратковременен. През нощта засега си спи, но очаквам промяна всеки момент, снощи се наложи да я приспивам, а преди се унасяше сама по това време.

# 260
Все по-рано започна да се събужда бебето, днес в 6 сутринта вече беше готов. Така ми се иска поне до 7-7.30 да спим сутрин. А както и тази нощ се събуждаше често, положението е доста сънливо (за мен) днес. Дремките през деня станаха чувствително по-кратки, затова и се увеличи броят им - преди правеше 3-4 дремки, вчера бяха 5 на брой.

И той се плюнчи мнооого, постоянно ръцете са му в устата, задавя се от слюнки чак.

# 261
BlackAngelll, честито бебенце и бързо възстановяване на теб!

Момичета, попадна ми тази картинка снощи, стана ми мило и ви я споделям, доста е актуално особено в момента.

Снощи пак не спахме много, буди се постоянно и само на гърда се успокоява и заспива. Ако го разместя да го отдалеча оф мен, пак се ококорва и всичко започва наново.

# 262
Mommy, много мила картинка, наистина! Simple Smile

Момичета, хрумна ми идеята да направим и паралелна вайбър група - ако някоя от нас има нужда от по-спешен съвет или препоръка, би било удобно. А за да не споделяме публично телефонните си номера, може да ги съберем на лично съобщение (само който има желание, разбира се). Simple Smile

# 263
  • Sofia
А вие как сте с косопада? При мен е много страшно положението! Пада на кичури. Едното дете се притесни, че имам рак 🙄 та трябваше да обяснявам и какво е химиотерапия и разни такива гадни неща.
Между другото ние така и не стигнахме до ортопед. В нашия град няма, идва един два дни в седмицата и чакаш за час .... пък започна грипа.... И така си остана.
Но пък водих средното дете на изследване на стойка и ходила, при кинезитерапевт. Има изкривяване на глезените и ще поръчваме утре ортопедични стелки. Оказа се наследствено - от мен. При мен има и паднал свод, и изкривяване на таза, от това. От там болки в краката, ходилата и кръста.

При мен е също нещо страшно с косопада, а по време на бременността и след това до 4 месец нямах.

# 264
Минавам и аз да се оплача, че както преди правеше 4 до 6 часа непрекъснат сън нощем, от няколко дни се буди точно на 2 часа да цока и по-дългият непрекъснат сън за мен вече е мираж Satisfied не е регресия, защото днес стана на 3 месеца. През деня също спи по 40 мин макс.

Последна редакция: сб, 01 фев 2025, 13:04 от S_Sev

# 265
S_sev, може да е единичен случай, но да знаеш , че при нас регресията започна точно няколко дни преди да направи 3 месеца. И на мен не ми се вярваше, но е индивидуално.

# 266
Момичета, как успяхте да приспивате бебетата си за толкова дълго време ( интервал 5-6 часа ) ? От новородени ли са така? Ние на всеки 2,5-3часа сме будни. През деня не будува между всяка дрямка, по-скоро се събужда, сменяме памперс, храня го и заспива. Има и случаи, когато като се наяде будува малко, около 30-40 мин, но това се случва около 2 пъти на ден.
Кърмаче е.

# 267
Никак, сам си правеше паузите... Обаче както се вижда, това е временно краткотрайно щастие Joy

# 268
Момичета, как успяхте да приспивате бебетата си за толкова дълго време ( интервал 5-6 часа ) ? От новородени ли са така? Ние на всеки 2,5-3часа сме будни. През деня не будува между всяка дрямка, по-скоро се събужда, сменяме памперс, храня го и заспива. Има и случаи, когато като се наяде будува малко, около 30-40 мин, но това се случва около 2 пъти на ден.
Кърмаче е.
Съвсем нормално е. Бебо е все още малък за такива дълги интервали. И моя като новородено спеше и ядеше. Даже нямаше интервали на будуване - спи и яде.
Да чукам на дърво регресията все още ни подминава. Все пак вчера ме купих аптамил. За момента няма големи промени - освен, че не е толкова гладен на 2 часа.

# 269
BlackAngelll, мисля, че не си правиш услуга да сравняваш с по-големите бебенца. При теб се очаква само да спи, яде и да сменяте памперс на всяко ядене. Даже няма да има будни фази за няколко седмици.

S_Sev, може наистина да е начало на регресия. Ние също от две вечери сме леко неспокойни и имаме будене и на доста по-кратък интервал. Наострила съм уши как ще се развият нещата.

Вчера хитрушата откри начин да се мести и както си заспиваше на ръба на нейното легло, по някое време я усещах зад гърба си до мен. Беше краткотрайна радост с новата система на заспиване, сега ще мисля как да я ограничавам.

Общи условия

Активация на акаунт