ОКТОМВРИЙСКИ бебчета 2024 тема 3

• 20 278
  • 737
  •   1
Отговори
# 270
Момичета, как успяхте да приспивате бебетата си за толкова дълго време ( интервал 5-6 часа ) ? От новородени ли са така? Ние на всеки 2,5-3часа сме будни. През деня не будува между всяка дрямка, по-скоро се събужда, сменяме памперс, храня го и заспива. Има и случаи, когато като се наяде будува малко, около 30-40 мин, но това се случва около 2 пъти на ден.
Кърмаче е.

Моето на 8 сед някъде започна просто да спи по-дълго по 5 часа, нищо различно не съм правила. Новородените по принцип не бива да се оставят да спят толкова дълго. Единственото, което съм правила, е да държа тъмно и с приглушени светлини нощем, а денем ярко и светло. Това е. В първите седмици често имах едно ококорено посред нощ бебе, което е нормално

# 271
Бебенцата сами си удължават паузите и показват кога са готови да се събудят след 5-6 часа например,  а не през 2-3. Моята постепенно ги прави тези неща, и разбира се винаги има изключения. Сега имаме няколко единични случаи да спи по 8-10 часа непрекъснат сън (нощен😁) и аз съм пред дилема - да я храня ли спяща на 6-7мия час, защото много време ми се вижда за тримесечно бебе без хранене 10 часа, да пропуска не едно, а две хранения, или да я оставям да спи...Засега я храня след шестия час, с две изключения, защото просто не можах да стана и се почувствах гузна.   Но не ми се получава правилото да легна щом бебето заспи, когато и да е...все има някои други неща които първо да свърша, и времето лети много бързо.

# 272
Juji ако всичко е ок с храненето и наддаването, защо ще я будиш? И моя проспива по две хранения, понякога. Никога не съм будила бебе, освен в случай да си спестя нощното огладняване. Например, ако заспи в 18ч и не се събуди до 22,23ч го будя да яде, за да не ме вдига посред нощ. В интерес на истината мнооого рядко съм успявала да го събудя. Обикновено така е отнесъл, че нямам шанс каквото и да правя.
Ние имам проблем - шезлонга му е малък вече. Супер неудобно му е, удря си крачетата отстрани в металните части... Сега съм в дилема дали да взимам по-голям или да изчакам още малко и да взимам направо столче за хранене. Имах страхотен шезлонг на Лорели, Dream time, супер удобен и за хранене,  двамата юнаци отгледах в него, нооо... Бившия ММ е изпозагубил частите 😩

# 273
С пластмасово шише съм.Има още няколко,но предимно ит Филипс яде.
В повечето случаи не ми отговаряте на въпросите,но сега мо е важно наистина.
Затвори ли се задната фонтанела на бебчетата ви?На моето още е мека.Леко итзад на най-виското точка на главата.Отпред знам,че може и до година и да не се е затворила,но отзад би трябвало да е твърдо вече.Много ме притеснява,а педиатърката е болничен.Чак на 7-ми ще се видим за ваксината.

# 274
Моето като спи по-дълго през ноща яде по-често през деня.

# 275
Аз нямам идея за фонтанелите. На последната консултация, на 16-ти педиатърката го пипа и каза да продължавам с витамин Д, което ме навежда на мисълта, че още не са затворени. Мен ме е страх да го пипам. Даже се карам на децата, като го галят по главата.

# 276
Моята мисля, че се е затворила, баща и така каза, но мен ме е страх да проверя.

Наскоро научих, че може да се слагат капки от кърма в нослето, когато бебето има сополи и антителата в него помагат. Също и може да се ползва кърма вместо физиологичен разтвор, ако ще се изкарват сополи. Почнахме сега да го правим това, взех си капкомер, който само за кърма ще се ползва и ще видим как ще е.

# 277
Frida, беше питала за желязото - дава се на родените преди термин и с тегло по-малко от 2,500. Мисля, че тук повечето не сте така и не са ви изписвали. Специално педиатрите го предписват, та затова питах Blush

Задната фонтанелка и на двамата е затворена. Горните са различни по големина, те се затварят по-късно по принцип.
За бебчетата, които връщат мляко е хубаво да се следят да не са вдлъбнати много (вижда се по принцип) защото може да е сигнал за дехидратация.

Докато ви смогна да ви изчета.. гледам екшън със съня. При нас почнаха сами отново да спят повече нощем. Трябва си търпение! Кураж!

# 278
  • Sofia
За косопада лекар прероръча ли ви какви изследвания да се правят?

# 279
Frida, беше питала за желязото - дава се на родените преди термин и с тегло по-малко от 2,500. Мисля, че тук повечето не сте така и не са ви изписвали. Специално педиатрите го предписват, та затова питах Blush

Задната фонтанелка и на двамата е затворена. Горните са различни по големина, те се затварят по-късно по принцип.
За бебчетата, които връщат мляко е хубаво да се следят да не са вдлъбнати много (вижда се по принцип) защото може да е сигнал за дехидратация.

Докато ви смогна да ви изчета.. гледам екшън със съня. При нас почнаха сами отново да спят повече нощем. Трябва си търпение! Кураж!

Моето се роди преди термин и беше под 2500 грама и не са ни изписвали желязо въобще, но не съм в България. Също и по-дълго и държаха пъпната връв.

# 280
Аз също не съм в България, във Франция е такава практиката и изписват в началото още. Но най-добре си е педиатрите на всяко бебче да го решат (те се правят и кръвни тестове в началото). Преди термин тук го водят преди 37 седмица. Ние сме родени 37+2, но лекички та затова.

# 281
Моето е преди 37 седмици, та се води късно недоносено. Но и на мен ми правиха вливания на желязо, като бях бременна, не знам дали има връзка

# 282
Вашите бебенца издаваха/издават ли странен звук от нослето, нещо като прихъркване все едно? Педиатъра каза, че било нормално, обясни го, че е свързано нещо с носоглътката, но аз го чувам този звук още от родилното, имам чувството, че все едно му е запушен носа, а е чист, проверих…

# 283
Вашите бебенца издаваха/издават ли странен звук от нослето, нещо като прихъркване все едно? Педиатъра каза, че било нормално, обясни го, че е свързано нещо с носоглътката, но аз го чувам този звук още от родилното, имам чувството, че все едно му е запушен носа, а е чист, проверих…

Да, първия месец беше така при нас.

# 284
ZMK, пиши ако видиш ефект от кърмата и сополките. Моята е със запушено носле (странно, нощно време) и пробвах с аспиратор, никаква работа.

Общи условия

Активация на акаунт