ОКТОМВРИЙСКИ бебчета 2024 тема 3

• 20 291
  • 737
  •   1
Отговори
# 375
За мен също не е притеснително, че на разходките спят бебетата - нормално е да се унасят в количката. Аз даже го извеждам точно и с тази цел, да поспи, че иначе ако не спи навън, то ще е все в раницата в мен..

# 376
Skady, не, не. Не казвам, че е проблем. Но все очаквах да се оглежда. Някоя мама тук беше споделила, че разхождала бебо до оградите, за да гледа. А моя в момента, в който излезе и е заспал.

# 377
За мен също не е притеснително, че на разходките спят бебетата - нормално е да се унасят в количката. Аз даже го извеждам точно и с тази цел, да поспи, че иначе ако не спи навън, то ще е все в раницата в мен..

Мдааа, много ми е познато това. И моето бебе не се обръща sway. Има време, спокойно.

# 378
  • София
И нашето бебче не се обръща още. И мен леко ме смущаваше, но всяко бебче си има темпо, а и нашата е родена в 36-та седмица все пак, та е възможно да й трябва повече време. Това, че спи в количката, го виждам единствено като бонус Joy А и навън е студено, затваряме капака, та няма какво да разглежда засега.

# 379
Моето бебе е на 4++ и все още не се обръща. И аз се притеснявам, когато прочета, ч дори по-малки бебета го правят. Също и много рядко се смее с глас.

Относно свекървата, аз също имам проблем с моята, но той е че я няма. Не живее в България и си идва 2 пъти годишно за максимум месец. Не се разбираме особено, но живеем на различни етажи. Оставям и баткото и тя го гледа без да ми досажда. Сега имам голяма нужда от помощ, но тя не се интересува от децата и внуците си. Малката я е виждала само веднъж за 1час.

Ние вече започнахме захранването. Плановете ми бяха да изчакам до 5м, но напоследък не се храни както трябва и наддава много малко. Иначе е здрава. Започнахме с пюре от тиква. Днес ни е четвърти ден, харесва и, но не хапва по много. Смятам да и дам картоф след тиквата.

Тези, които ще захранват с пюрета и ще ги правят сами, какъв уред ще използвате? Аз съм с Нутрибулет.

# 380
Секс правихме месец и нещо след раждането, като ми минаха лохиите. Зависи как се чувстваш. Минах първо преглед.

Sway, не е проблем АМ за захранването в 6 месец.
И за обръщането не се тревожи, при нас засега 2 пъти само от корем по гръб.

Бебо вчера е ял само 1 шише АМ всичко друго кърма. 2 шишета хвърлих, иска само да суче, но дали му стига..
В началото цедях, но малко 60 общо от двете без сукане и дохранвах през 3ч беше на режим.
След едното боледуване започна много да суче за успокоение и така спряхме цеденето и дохранването, но не му стигаше и направих някаква рутина например сутрин, обед, вечер му предлагах АМ. И поне сутрин и вечер пиеше по 180 мл АМ, някой път половината или колкото иска от шишето, всичко друго сукане - на поискване.
Сега АМ не иска, но дали само на кърма да я караме.. дайте съвет. Все си мисля, че щом не иска АМ значи му стига кърмата?? С помпата май вадя по-малко отколкото той суче. Днес стана на 4мес. Края на 5 месец започваме с тиква или морков. Имам пасатор и блендер.
Кърмите ли навън?

# 381
Секс правихме месец и нещо след раждането, като ми минаха лохиите. Зависи как се чувстваш. Минах първо преглед.

Sway, не е проблем АМ за захранването в 6 месец.
И за обръщането не се тревожи, при нас засега 2 пъти само от корем по гръб.

Бебо вчера е ял само 1 шише АМ всичко друго кърма. 2 шишета хвърлих, иска само да суче, но дали му стига..
В началото цедях, но малко 60 общо от двете без сукане и дохранвах през 3ч беше на режим.
След едното боледуване започна много да суче за успокоение и така спряхме цеденето и дохранването, но не му стигаше и направих някаква рутина например сутрин, обед, вечер му предлагах АМ. И поне сутрин и вечер пиеше по 180 мл АМ, някой път половината или колкото иска от шишето, всичко друго сукане - на поискване.
Сега АМ не иска, но дали само на кърма да я караме.. дайте съвет. Все си мисля, че щом не иска АМ значи му стига кърмата?? С помпата май вадя по-малко отколкото той суче. Днес стана на 4мес. Края на 5 месец започваме с тиква или морков. Имам пасатор и блендер.
Кърмите ли навън?

Аз вчера кърмих в детския център, но не ми се получи да не ми се вижда цицката 🤣 Една друга мама извади да кърми и аз последвах нейния пример, но тя явно опитна повече с бебе на 7мес, нищо не се видя. На мен хич не ми пречи в такава обстановка! с мами и бебета, аз да не притеснявам някоя от тях с голота. Иначе кърмих веднъж в мола, ама в стая за кърмене, индивидуална.

Аз съвсем отнесох плувката! Такъв ми е характера, от много мислене блокирам. Току-що пропуснахме дневната разходка на 9 градуса топло време, че вече не знам как да я обличам 🤦🏼♀
Карам ли на усет всичко е наред! И за себе си съм била така, много чудене и много мислене, но съм изградила увереност и замах в решенията с опита. Сега явно се връщам в първи клас, че даже и по-рано с майчинството и хич не е лесно. Вчера стомаха ми на топка облякла ли съм я, топло ли е, студено ли е, все едно за пръв път излизаме. И така и забравих ръкавичките, пък тя и не обича много, иска да пипа с ръчички по количката и като се прибрахме, замръзнали.
Отделно от напрежение не се храня редовно и усещам първи признаци на гастрит, аз съм се самолекувала преди, но с редовно хранене, сега е много зле работата откъм режим.

Лунатичка, каних се да ти пиша, но и само си се сетила, че е нарочно. Няма да излезеш на глава с обяснения, по мои наблюдения. Иска “с твоите камъни по твоята глава”. Ако можеш! Иска се да си по-нахална и от тях.
Няма файда да се разделяш по тази причина според мен, като попаднеш на такива същите, то Господ дал, какво ще правиш? Вече ако има други доводи за раздяла, не знам.

Isibel, пиши от време на време 🤗 Вярвам вървите към подобрение.

Sweety, честит да ти е малчо още веднъж 🤗🤗🤗🎈🥳

# 382
BlackAngel, и моят съвет е да се изчака прегледа след 6 седмици, за да няма неприятни изненади.

Sweety, а бебче наддава ли? Напълно възможно е просто да е достатъчна кърмата, а и те не са роботи с режим, понякога ядат повече, понякога по-малко. Трудно е да се приравнява изяденото количество на всички бебета, защото често са родени с различни килограми и по различно време. А и самите те си регулират често храната. За пример, имаме вечери, в които сучат и после изяждат още 150 изцедена кърма. Има дни, в които правим същото и не искат допълнително. Ако има рев аз винаги предлагам допълнително - да си знаем.

Кърмим се и навън ние (не едновременно - това си е само за вкъщи, защото си е цяла наука) но в студа е трудно и затова взимам шише изцедена. Нов начин за затопляне - слагам шишето си в сутиена под якето или във вътрешния джоб на таткото. И voilà телесна температура!

Добре казахте за тиквата, след месец се захранваме, ще видим дали ще се приемат новите вкусове!

# 383
Лунатичка,
Не бих бързала със захранване след толкова повръщане и перипетии.
Щом ще живееш там, постави ясни граници и си имай време за теб. Уважавай себе си, да те уважават и другите. Макар че с някои егоисти и енергийни вампири няма оправия.

Може да ви звучи странно, че го казвам точно аз, която захраних най-рано, но пък и преди съм писала и пак ще го напиша - взима се под внимание индивидуалната характеристика на всяко бебче, стомахче, други проблеми, как се храни и как върви бебето и т.н.

Например нашият обяд днес беше 30 грама домашно току що направено пюре от картоф и морковче разредено с малко АМ и  после си хапна 130 АМ. Хапна си пюрето с кеф, като за първи път езичето избута пюре само на първата лъжичка, на другите 5-6 лъжички всичко си преглътна. Аз все още правя пюретата доста по-течни, нещо като малко по-гъста крем супа.  Следващото, което ще дам е сладка тиква, после пащърнак, след това круша, после картоф и тиквичка.
Наобяд хапва малко пюре, средобедното хранене започва с малко сокче не повече от 50 мл. на ден. Между храненията рядко давам вода, а понякога чай от мента или шипка без захар, много ги харесва, пак до 50мл на ден и вместо вода обикновено.
Случва се понякога да не уцеля момента, докато приготвям пюрето, тя огладнява по-рано и тогава направо го прескачаме. Или пък е кисела и уморена, няма да и е приятно - прескачаме. Или пък не е гладна и чакаме. Неприятно е, защото съм бързала,  старала съм се, но се случва. Гледам да е по едно и също време на деня и пюрето, и сока, и ако не се получи или малко по-късно, или просто отпада. Отделно вече всеки ден се приготвя и пюре, и сок, ами занимавка е.
Поръчах и силиконови лъжички да опитаме с тях и пластмасов лигавник. Засега хапва с дървена, метална и порцеланова, с дървената и е най-удобно.
 Скоро ще започна да замразявам част от приготвеното пюре за следващия ден да имам готово. Поръчала съм и купешки пюрета, ще давам и домашни, и купешките ще опитва.
Домашните разбивам на блендера,  който ми е към сокоизтисквачката и разбива по-добре от другите ми два блендер и чопър.
Още не съм взела уред за готвене на пара, не знам какъв. Sad

Поръчах и една каша 4+ с варене, оризова, безглутенова. Разрежда се с АМ. Малко по нататък ще я пробваме и ще споделя.

Mommy,
И аз съм недоспала редовно, и трудно се наваксва. Понякога изтерясвам.  Не е лесно....

Количествата хранене при нас са различни като за едно типична везна, която си мени мненията. 🤣🤣🤣 Понякога яде по 150мл, друг път 200. Друг път по 70. Като цяло за денонощие са седем хранения,  а общото количество е между 800-900мл, рядко 1000мл. Броя към тези мл и изпития сок и хапнато пюре. Записвам на всяко хранене час и мл, иначе се изгубвам да помня всичко и ми се сливат храненията. А и така се ориентирам например вечер в 23 часа, ще спи ли вече добре, или има нужда от още едно хранене.
Интервалите също са най-разрични - все още понякога яде на два часа, друг път плътно цял ден е три часов интервал, а понякога хапва 200 грама и 4 часа не е гладна, а дрег път на третия вече е прегладняла. Иди че разбери.... Бебката ми е на три месеца и половина. За справка  Simple Smile

Вчера бях на преглед сред раждането, много се забавих, такива бяха обстоятелствата или аз бях несериозна. Всичко е наред.
Сексът го дават след като спрат лохиите вече позволен.
Мен ме боли и опъва след операцията, коремът бавно се прибира, не ми е комфортно, като девствена съм..Ако за захранването съм първа, за правенето на секс ще съм последна. Или както е модерно да се каже...Всеки сам си преценя 🤣🤣🤣

Izibel,
Как сте?

Столче за хранене харесах Чиполино банан, но съм в чуденка,  защото на места е 200лв , на места 160, а в ОЛХ е по 50лв запазен. По принцип само от познати взимам неща втора употреба, но в крайна сметка явно има и доста запазени неща в ОЛХ.

Последна редакция: ср, 05 фев 2025, 16:31 от Juji 1

# 384
Аз писах по-рано, но май така и не ми излезе коментара.
Ние сме с бутането до оградите, да ви кажа, предпочитам да спи в количката, иначе са големи гимнастики. А как ме гледат хората, когато го бутам по улицата и мяукам, лая, муча и каквито животински звуци ви дойдат на ум, за да мирува 😄
Моя също не се обръща. Получи му се веднъж, случайно и това беше.
Maya, конфликт със свекървата не е повод за раздяла. Но за мен това да не можеш да разчиташ на човека до теб, че ще те разбере и подкрепи, да не говорим за физическа помощ - е. Тоест той пренебрегва жена си, за да държи майка си за полата. Такива мъже, живи и здрави да са и по-далеч. Това, разбира се, е лично мое мнение и не ангажирам никой с него. Да не решите, че я надъхвам да се развежда.
Сега не знам дали ще ми разберете въпроса - Като давате пюре и дохранвате с АМ, взимате предвид грамажа на пюрето и додавате мл мляко до пълна доза ли? Демек ако той яде 150 мл мляко, давам 20гр пюре + 130мл АМ?
Jujiима ли смисъл да го замразяваш, ако ще го ползваш на следващия ден? Мисля, че един -два дни може да седи в хладилник.
Аз по принцип имам правило за храна, вкъщи. Ако нещо не се изяде за 3 дни - хвърлям. Само ММ обича да "почиства" хладилника и е убеден, че и да преседи повече му няма нищо. После само мрънка, че го боли корем....

Последна редакция: ср, 05 фев 2025, 16:33 от Leylah

# 385
Leylah,
Взимам от грамажа на млякото.
Например ако яде 180 грама мляко, след като е хапнала 30 грама пюре, ще си дояде със 150 грама мляко. Но кято цяло моята яде според настроението,  както опитах по-горе.

И аз смятам, че мъжът не трябва да се дължи за полата на мама. Едно да я уважава, друго е да пренебрегва жена си заради нея.

Бебка се обръща настрани, обича да стои много изправено седнала, а не трябва Sad  Също като почне да се напъва да става, напряга корема и повръща, та все е на ръце. Затова не те притеснявайте, че някои бебенца са по-кротички. Всяко ще се научи. Първата ми дъщеря се научи да ходи на годинка и чак след това се отпусна да лази...а това бебче отсега се набира и премества напред, докато е по корем.

# 386
  • Sofia
Аз писах по-рано, но май така и не ми излезе коментара.
Ние сме с бутането до оградите, да ви кажа, предпочитам да спи в количката, иначе са големи гимнастики. А как ме гледат хората, когато го бутам по улицата и мяукам, лая, муча и каквито животински звуци ви дойдат на ум, за да мирува 😄
Моя също не се обръща. Получи му се веднъж, случайно и това беше.
Maya, конфликт със свекървата не е повод за раздяла. Но за мен това да не можеш да разчиташ на човека до теб, че ще те разбере и подкрепи, да не говорим за физическа помощ - е. Тоест той пренебрегва жена си, за да държи майка си за полата. Такива мъже, живи и здрави да са и по-далеч. Това, разбира се, е лично мое мнение и не ангажирам никой с него. Да не решите, че я надъхвам да се развежда.
Сега не знам дали ще ми разберете въпроса - Като давате пюре и дохранвате с АМ, взимате предвид грамажа на пюрето и додавате мл мляко до пълна доза ли? Демек ако той яде 150 мл мляко, давам 20гр пюре + 130мл АМ?
Jujiима ли смисъл да го замразяваш, ако ще го ползваш на следващия ден? Мисля, че един -два дни може да седи в хладилник.
Аз по принцип имам правило за храна, вкъщи. Ако нещо не се изяде за 3 дни - хвърлям. Само ММ обича да "почиства" хладилника и е убеден, че и да преседи повече му няма нищо. После само мрънка, че го боли корем....

Както вчера писах моя бебчо яде по 150мл мляко. Пюре давам на обедно хранене. Без значение дали му давам 5 лъжици или половин бурканче пак му правя 150 мл мляко и в повечето дни си ги изяжда, само веднъж спря сам на около 140мл.

# 387
Благодаря за коментарите.
Джу, да, наддава, ще предлагам АМ понякога ако плаче.. пък да видим.
Може и да ми се е увеличила кърмата от толкова сучене.
Много забавно с това шишенце от сутиена. 😂😍

Жужи, моят също се опитва да пълзи.

Чаят шипка запича, нали знаеш, иначе е богат на вит.Ц.
Аз понякога му давам също малко чай, бебешки против колики.

# 388
Благодаря ви момичета. Не съм се зачитала много в какво трябва да правят бебетата в тази възраст, защото започвам много да се взирам и вманиачвам.
По американските групи гледам, че слагат Сурово яйце в бебешки чорап близо до бебето, за да спи през ноща по време на регресията Joy. Казват, че уж имало ефект .
Мая, аз съм човек дето си изкарва детето на -7 и бъди сигурна, ако му е студено ще реве и ще е раздразнено.
Leylah, на два пъти е бил буден в магазин и аз му говоря като на възрастен - ще вземем това, за да сготвя това, искаш ли да вземем един какво си. Но когато бебето е в раница малко изглежда, че си говоря сама.
И моля не ме линчувайте, това е от разходката сутринта. Ама животното така се беше разтреперило, че ми стана жал. Тя по принцип не излиза в студено време, не знам сега защо прояви инициатива.

# 389
Sway, 🤣👏🏻👏🏻👏🏻 я кажи как го обличаш по ред на номерата, когато кучето не го топли?

Там, където Lunatichka живее, нещата вероятно си вървят още по старому, например бабите решават какво ще става в селото, жената е подчинена на мъжа и т.н. По мое мнение и наблюденияосновите на феминизма няма да помогнат, но да видим. Lunatichka, дръж ни в течение.

Общи условия

Активация на акаунт