ОКТОМВРИЙСКИ бебчета 2024 тема 3

• 20 079
  • 737
  •   1
Отговори
# 495
Момичета, извинявам се,ако темата е повдигана, но нямам време да ви прочета.
Към мамите на момченца. Забелвате ли вашите момченца и какво ви съветва вашия педиатър.

# 496
Vesi Аз още не съм, тук се спомена препоръка от педиатър да се започне от 6тия месец. Следващата седмица ще питам и нашата лекарка. Малко ме притеснява, защото е доста залепнала, общо взето само колкото да пишка.

# 497
Мила,спасила си се от голямото си дете.Това не е мъж,опора в трудни моменти,спътник в живота,а бреме.
Забелвам много леко,само колкото да измия .Не знам дали е правилно.
Нещо не ми харесва детето ми.Тази ваксина само се отлага и сега е за утре,но ще искам по-обстоен преглед.Имаше малко слуз в акото(много малко),последното е все още жълто,но със зеленикав оттенък.От три дена пак повръща адски,както в началото.Близо месец и половина само му изтичаше от устата,но сега е много.Всеки път тениската ми,долнището и петно на килима.И от два дена още повече реве и пищи.Нахранен,чист и пищи.Днес пак бях откачила тотално.Около час и половина без да спре.Нищо не помага.Бодито си беше намокрил от сълзите.
И още нещо.Как да му оправя ушето?Многог го прегъва и вече е направо пречупено.Шапка и лента не търпи.Ако са широки,падат върху очите и реве.Ако са тесни,направо му орязват главичката на черта.Искам да купя Отостик(май така се казваха),но казват,че отлепянето боли много.Знам,че е козметичен дефект,но не искам да му се подиграват като порасне.Наистина с всеки изминал ден все повече се влошава.

Ето тук също се вижда.

# 498
  • UK
Лунатичке, това с плача може да е от периода. Около 4-месечните доста се променят, стават раздразнителни, преуморявят се лесно понеже обикновено дневният сън е недостатъчен(как е при Галин - може да е от това), става им скучно и искат разнообразие. Филип напоследък е също кисел често и не търпи да бъде оставен и за минутка без внимание. В такива случаи - ако времето не е ужасно - го мятам в количката и навън поне докато заспи. За ушето не съм сигурна - може с възрастта да се промени - има и козметични процедури като стане голям и му създава неприятни емоции.
В Нидерландия категорично насоките са да не се забелва нищо, само мия и нищо не дърпам и не бих посмяла.

# 499
Здравейте, момичета! Кога заведохте вашите бебчета за първи път на ортопед? Днес бяхме при педиатъра за първи път и той ни каза до 4ти месец да отидем.

# 500
По принцип, ако потърсите теми за забелване, тук в сайта... ситуацията е на нож. Малко като с киселото мляко - ако си им пред очите на майките, които са против и на бой ще ти налетят.
Изхождайки от собствен опит - на първото я забелихме сравнително рано. Забелване в коритото, под вода, след това мазане с Гентамицин. Тогава свекърва ми я свърши тази работа. С второто се занимавах аз и понеже ме беше страх да не го заболи - не се справих съвсем. Когато стана на около 3г. ходихме на хирург, да довърши това, което аз не можах. Не мога да кажа, че беше нещо много страшно, но определено не беше приятно. Детето си го заболя доста, аз после треперих за възпаление, инфекции и т.н. Та сега, искам на малкото да му го спестя това и за си забеля като хората, навреме.
Ние още не сме ходили на ортопед, а вече е на 4м. Следващата седмица сме на консултация и ще запазя час и за него.
На темата с бащите - нашето бебе, в последно време е малко по-кисел, не гука и не се смее постоянно, както преди и тази вечер ММ стигна до невероятното заключение, че .....  готови ли сте - детето не го обича 😄. Личало си, че е привързан към мен, а него не го отразявал. Ама... обясних му, че най-малкото това е инстинкт - малчо знае, че оцеляването му зависи от мен. Буквално. Пък и прекарва с мен 24/7, а баща си вижда за 30 мин макс, вечер. Предложих му да се "сближат", като започне да се прибира след работа, вместо да обикаля по 1-2 часа с приятели или с колата, и да му обърне повече внимание. Веднага се почна с "мен всичко ме боли, аз не мога да го гушкам много" и разни такива 😄 Абе, мъже. Дето се казва сърби, боли, драго ми е

Последна редакция: вт, 11 фев 2025, 23:49 от Leylah

# 501
Leylah,
А той защо обикаля сам по приятели след работа...не бърза ли да се прибере при вас?
Какви са тези мъжки гледни точки, за какво създават семейство,  за да го пренебрегват после...

# 502
Защото има нужда да е малко навън, не може да седи като затворник по цял ден на работа и после вкъщи 😃 Има дом, за щастие и си ходи до тях, да нагледа всичко наред ли е, храни си кучето, обикаля 1-2ма приятели да пушат по цигара и се прибира.
Аз не се напрягам. В началото се дразнех много и то по-скоро не на това, че той когато си реши става и излиза на някъде и единствения му ангажимент е да си обуе обувките, а на това, че аз не мога 🙄 Преди да се задомим с него и преди бебчо и аз бях много.... свободолюбива. Не можех да седя затворена вкъщи и понеже не съм от най-социалните - не обикалям по кафета, не излизам много с приятелки, не ходя по кръчми и дискотеки, най-обичах да си запаля колата и да се возя. Минавала съм по 400 км на ден в безцелно шляене из България, сама. Знам какво му е и не му се сърдя. Дори, да си призная, това е нещо, което малко ми липсва. Ей така, както си пиеш кафето, да станеш и да изчезнеш на някъде. Сега ми отнема 20 Мин подготовка с малчо да отидем до магазина. Но не ме подтиска, знам, че много бързо ще мине времето, той ще порасне, ще бъдем пак свободни и тези бебешки годинки ще ми липсват още повече.
Реално, нито сме мислили за семейство, нито за дете. Просто така се случи. Той дава колкото може. Има си дни и ...дни. Понякога много се старае, понякога ми идва да му метна дрехите през терасата и да се оправя. Гледам да оценявам това, което прави и да нямам кой знае какви очаквания от него. Благодарна съм, че не пие, не ме бие 😆, не ми изневерява и не харчи всичките ни пари за хазарт. Като цяло не ми е много висока летвата 😂😂😂😂  Но в последните години се нагледах на такива неща, че повярвайте, това не е малко.

# 503
Лунатичка,
Аз наскоро се оплаквах и търсих съвет за ушичките. Купих тази лента (сенника за очите изобщо не съм го използвала), струва около 20 лв.
Да, и на него не му е особено удобно и комфортно, пада му над очите, защото се пипа непрекъснато по главата, понякога му е на гушката като огърлица, но нощно време задължително спи с него и малко или много поддържа ушичките да не се сгъват.
Наистина, най-доброто за мен и бебето беше лейкопласта, но при отлепването му беше голяма драма - плакане и червенина под лепенката. Лентата категорично не му е оправила ушите, но има превантивен характер и спомага да не се сгъват още повече.

# 504
Leylah,
А той защо обикаля сам по приятели след работа...не бърза ли да се прибере при вас?
Какви са тези мъжки гледни точки, за какво създават семейство,  за да го пренебрегват после...

Да, какво в това жалене на мъжете? Щом не бие жената, значи да се брои за щастливка и да не очаква да е равностоен родител?

# 505
ghgggg, два пъти прочетох това, което си написала и не мога да проумея как правите инвитро и накрая той си събира багажчето и си тръгва. Инвитрото означава напълно осъзнато решение за бременност и дете. Ама то детето не е за час, два и после друг да го гледа. Няма смисъл да се обвиняваш - вина ти нямаш в дадената ситуация. Не знам на колко години е този човек, но поведението му не отговаря на мъж, които трябва да гледа дете. По-добре без него, колкото и трудно да ти е сега.
Видях, че сте говорили за храна - гледам да има супа и салата у нас. До избягвам сандвичите и сухите храни. Повече готвя в Сю вида - изисква обаче предварителна подготовка да знаеш кога какво ще ядеш, че в него става по-бавно.
Вчера бебо беше на втора ваксина - добре му понесе. Качил е 1 кг за месеца - 6.700 кг, 64см. И има проблем с храната, така де проблем няма яде си, но доктора каза, че яде много. По 170 мл готова храна, през три часа. Има и две нощни хранения в 1 часа и в 5 часа. На кутията на АМ пише, че трябва да има 5 хранения и да яде около 200 мл. Та, въпроса ми е нормално ли яде, много ли наддава за месец и трябва ли да му махна яденето през ноща?
Буди се, яде и пак заспива. Оная вечер му дадох биберон, докато му направя храната уж заспа, но след 10 минути се събуди, за да яде. Според доктора трябва да махна яденето и да го залъгвам с вода. Каза, че ако расте много бързо може да получи рахит.  Дайте моля съвет как да процедирам.
Иначе си спи и през деня на равни интервали с бодуването. Все още не се обръща, но хваща играчки, седи по корем, държи си главата изправена, говори си, понякога се забавлява сам, не плаче често. Заспива си сам. Ама това хранене ми е много мъка.

# 506
  • Sofia
Много е тежко ако имате все още нощно хранене. Ние буквално не знаехме къде се намирахме докато имаше хранения в 3 сутринта. Аз настоявах да ги махнем след втория месец, но свекървата тогава не ми дяваше и аз и обясних, че каквото каже педиатъра това ще направим. На педиатърката казах, че детето не спи много вечер и нямаме сили вече и тя изписа капки СОНО. С тях започна да си спи спокойно вечер и не търси храна и си спи от 12 до към 7  сутринта.

# 507
Swayтъкмо говорих с една приятелка, сестра й роди в средата на Септември. Бебка е само на кърма и е качила близо 1,5 кг за последния месец. Казали са й категорично да не захранва още, защото ще наддаде повече.
Опитай с водата и упорито давай биберона, през нощта. При мен този номер мина няколко пъти.

# 508
И аз имам позната с бебе на кърма, то от както се е родило качва скорострелно по 1-1.5 кг на месец вече 5 месеца. Не са ѝ казвали да е проблем. А и не знам как ще махнеш храненето, ако бебето си го търси… аз бих опитала с вода, няма да навреди.

Аз вече не знам какво е сън, постоянно ходя недоспала. Буди се в 12-1, към 3-4 и после до сутринта през половин-един час. По 4 будения на нощ имаме. Днес даже ме боли главата от недоспиване. През деня пак няма как да спя, защото той едвам заспива и спи по 30 минути. Имах среща с консултант по сън и беше горе-долу полезна, но нямам много надежди, че ще спре скоро това постоянно будене. Даде ми примерен режим за сън през деня, като се надяваме дневния сън да повлияе на нощния. И аз още първия ден се провалих тотално, след опити да го приспя 1 час, увенчани с неуспех, въпреки че правя всичко по учебник. Накрая излезнах с количката в студа и обикалях 2 часа да спи. Не става, просто съм тотално обезверена и вярвам, че чак към 6 месеца може да има някакво подобрение. Или чак след годинка. Много завиждам на майките, чиито бебета си спят по цяла нощ, не знам кка става това. Моят се буди не толкова за ядене, а защото не успява сам да заспи. Според мен и без ядене би издържал. Ще съм най-щастливата, ако успеем само с едно или две будения на нощ, пък ако ще и хранене да има. Просто това е положението с малки бебета, масово покрай мен майките имат сходни проблеми. Много рядко са тези със спящите бебета, радвайте се. На неспящите - не сте сами, много сме. И това ще мине, важното е да сме здрави.

Ние бяхме също на консултация и за ваксини. 63 см и 6 кг точно, около 500 гр е качил от предишния месец, но педиатърката каза, че е добре. Следващите месеци трябва да качва по 300-400, ама пак всяко бебе е различно.

Допълвам се да кажа, че и моят е много кисел, последния месец все едно е друго бебе. Постоянно да е в ръцете ми иска, само така е спокоен. Даже стигнах до момент да се чудя дали няма здравословен проблем. Не плаче, но мрънка и вика. Предполагам е нормално за тази възраст. Хем им е интересно и искат да ходят, да пипат да гледат, а пък не могат нищо почти да правят.

Последна редакция: ср, 12 фев 2025, 13:19 от mommy22

# 509
На нас ни се разминаха ваксините.Тя неокри нищо притеснително,но все пак даде талон за УНГ.Няма зъбче,няма зачервено гърло,няма хрипове,с тънки дрешки е 6300,62см.А като помня,че се роди 2300,47см...В петък ще го водя,че искам при светилото в града ни,а той е по каса в понеделник и в петък.И на нея не й хареса пищенето,което издава.Отложихме за другата седмица,пък дано да е наред.Е сега спи,но за колко минути,не знам.
Няма да търпи шапчица за ушето.Реве и без да ги сваля над очите.
А и не съм си помисляла да му сложа лекопласт.Има едни двустранно лепещи точици,но са 8бр 40лв.И в аптеката ми казаха,че боли премахването им.
Днес пак много пищя.Спи 10мин и става с рев.Ама рев,до захласване.Не мога да си обясня защо.

Общи условия

Активация на акаунт