Мамник - нов български сериал

• 11 887
  • 135
  •   5
Отговори
# 120
За Божана във филма можех да й ударят една маша и да е къдрава.  Чакам сериала с нетърпение и ,, Лехуса" прочетох, но съм в другата крайност на тукашните мнения.- на мен много ми хареса. Много повече легенди, факти, история, много тракийски светилища, а на мен това много ми харесва и много ми е интересно.
Въпрос към четящите,, Аждер" Къде го четете. ?

Слушах "Аждер" в Сторител. Даже специално си направих абонамент, за да се запозная с книгата. Владо Пенев, този, който чете текста и всъщност играе героите, дава всичко от себе си и с малки забележки, съм във възторг от това, което е сътворил. Но самата книга е тромава, има "много талаш" , много излишни натрупвания на герои и ситуации, сюжетът/развитието на действието  на места върви много бавно и тегаво и на слушателя му става досадно. Дослушах книгата докрая, тъй като съм последователен читател и човек и гледам да си довършвам нещата. Но това ми дойде в повече. Все пак изслушах повествуванието до края, но хартиената книга няма да си я купя. Купих си "Мамник" и "Лехуса", но тук няма да сгреша, това ще са пари на вятъра. Да добавя, че се интересувам от всичко мистично и фантастично, но в книгата има много недомислени моменти и , явно авторът е бързал, не е доизпипана, както се полага на литературно произведение.

# 121
lodka_v_moreto, може ли да ми драснеш на ЛС какво се случва с Божана, Айра, Митко в края на Аждер? Като цяло в края на историята? Нямам намерение да си губя времето, но искам да знам какво се случва с тях.

# 122
Аждер не е краят на историята, та не е ясно как ще приключи.
Не е лоша историята до аждера, но определено се улива вече. И начина по който приключи съвсем.
Надявам се, че сериалът ще е само по първата книга. Втората е осезаемо по-слаба, а трета ще е много по-трудно да я възпроизведат, така че да изглежда добре.

Има ли някакво загатване кога ще започне? Тази зима, пролетта...?

# 123
lodka_v_moreto, може ли да ми драснеш на ЛС какво се случва с Божана, Айра, Митко в края на Аждер? Като цяло в края на историята? Нямам намерение да си губя времето, но искам да знам какво се случва с тях.

За съжаление Аждер не е краят на историята. Казвам 'за съжаление' защото вече издиша и не ми се мисли следващата каква претоплена манджа ще бъде.

# 124
Мале мале.. добре, че се спрях по средата на Лехуса, да не си губя времето...

# 125
  • Галифрей
Ще има още от поредицата  авторът  го каза, но не сега след време. Аз я почнах Лехуса не е лоша за сега.

# 126
  • София
Реално колко са книгите за Мамник поредицата?
Аз си купих Мамник и мисля да я прочета преди сериала.
Има ли още и кои? И пряко свързани ли са?

# 127
1) Мамник
2) Лехуса
3) Аждер
На хартия, за сега, има самл първите две книги. Третата излезе сега - аудио и електронна.

# 128
  • София
Окс, а Лехуса продължение ли е на Мамник? Или Мамник си е приключила история?

# 129
Приключила история е. В следващите книги пак са същите герои, говори се и за мамника, но може да си мине и без тях.

# 130
СПОЙЛЕР

Скрит текст:
Добре де... Прочетох Мамник... Започвам Лехуса и датата е 20.05.2020 и Божана и Митко са в там, а Мамник завършва как Божана е с Лазар накрая и дата е 21.05.2020... Нещо времето не се вързва...
Също така, който е чел Мамник може ли да ми обясни точно на колко години са Георги и другите "белязани"?! Уж за тах Наталия е била момиче, тя е на 100, тогава те на колко са?!

Последна редакция: сб, 29 ное 2025, 00:07 от Moderator3

# 131
  • Галифрей
За скрит тест се пише така.  [spoiler.    /spoiler]

До колко помня мисля,че бяха към 80 годишни.

# 132

Благодаря, ще редактирам Simple Smile
Ами да не ми се върза те на 80, а казваха за нея, че е младо момиче пък тя когато те са на 80,тя е на 100+

# 133

Благодаря, ще редактирам Simple Smile
Ами да не ми се върза те на 80, а казваха за нея, че е младо момиче пък тя когато те са на 80,тя е на 100+

Не си само ти, дето се чуди на възрастта на героите. И аз смятах, смятах и установих, че са някакви 120 годишни... почудих се, ядосах се и реших да не го мисля и да си развалям удоволствието. Явно автора не може да смята Grinning

# 134
  • Пловдив
Ох, и аз си спомням как се опитвах да ги измисля на по колко години са и всички някакви столетници излизаха, че и отгоре 😂

Общи условия

Активация на акаунт