Мамник - нов български сериал

• 30 637
  • 446
  •   11
Отговори
# 390
Какви чудовища, аз още мисля, че ще излезе човек това зло.

Спрете се с тия спойлери директно в коментара!

Как човек ще направи кучето в този вид, в който го дадоха? На мен ми приличаше на подивяло животно.

# 391
Е, чудовище пък отива много в приказното.

# 392
  • Варна
Мисля че трябва да престанем да сравняваме сериала със " Игра на Тронове " , " Странни неща " и " То - Добре Дошли в Дери " , тези сериали нямат нищо общо със " Мамник " ,особено " Игра на Тронове" .
Дотук не съм чела нито едно мнение, което да ги сравнява точно пък с тези. Напротив със скандинавски сериали е сравнението.

# 393
Ами те още в трейлъра дават достатъчно спойлери, пък и самото заглавие показва с какво си имат работа героите. Чакаме  детайли и специалните ефекти, дано само нещо се вижда.

По скоро е препоръчително да не издавате детайли защо, а не кой върши тия поразии Simple Smile

Последна редакция: пн, 12 яну 2026, 15:43 от Iris04

# 394
На първа страница на тази тема Ели-Мели е поставила и кратка анотация. Така че спойлери няма тук.

Жанрът на филма, както по-назад се писа: криминален, фентъзи, трилър, мистерия.., всичко това добре преплетено с българския фолклор.

Последна редакция: пн, 12 яну 2026, 15:41 от Jupiter sea

# 395
Да, древно чудовище от българския фолклор. То само като потърсиш какво е мамник в гугъл и става ясно. Казах ви, че сериала си е тотална фантасмагория.

# 396
  • Галифрей
Ама гайс нали трябва да покажат някакви кадри на трейлърите ,  какви спойлери ви гонят?  Никакви спойлери няма па детайли. Спокойно. По наред малко коментирахме книгата ама не сме издавали кой знае какво. Те го променят в сериала.

Е, чудовище пък отива много в приказното.

Чудовище е скоро ще  го видиш в цял размер. Сериала е крими фантастика с бг митология.

# 397
Всичко в този сериал е измислици. Чудовища, вражалици, съботници и същества от стари легенди и български предания. Убедена съм, че ще има много разочаровани зрители, особено ако не са разбрали за какво точно става въпрос.

Последна редакция: пн, 12 яну 2026, 20:55 от densi

# 398
Ама защо да не са разбрали, преди да гледат вероятно са прочели какъв е сюжетът. Все едно като гледам Welcome to Derry да съм разочарована, че не е романтична история за добре дошли с полянки и цветенца.

# 399
Сега ще се появи някой да каже, че не чете анотации на книги, филми и сериали, за да не си спойлва...

# 400
Включвам се при вас - прочетох и двете книги, изгледах и първи епизод. Книгите ми бяха страшно интересни, чакам с нетърпение следващата. Да, не блестят с някакъв художествен стил, обаче прочетох всяка за по 5 часа и ме държаха под напрежение през цялото време.  
Към сериала имам известни забележки, но ще гледам.

Не разбирам защо зрителите ще са разочаровани?! Човек като иска да гледа нещо се интересува за какво става дума.
Да са прочели, техен си е проблемът. И в Троновете има фантасмагории.

Последна редакция: пн, 12 яну 2026, 18:27 от LadyV85

# 401
  • София
Лоол, 650 страници за 5 часа, може би погледа ти се рее? 😮
Това е техника, която малцина умеят, изискава дълги години тренинг и упорито четене, но и бистър ум да не се разсейваш с нищо и да си изцяло потопен в дадената книга...

# 402
Нали затова го гледаме сериала, защото е фентъзи хорър.  За какво да го мислят хората.  Но на мен ми е чудно защо книгата получи толкова голяма известност, като в момента тече луда надпревара на експлоатация от български автори на фолклорни сюжети - то не са самодиви и самовили, смоци,  змейове, на знайни и незнайни мъже и жени открили в себе си графомански наклонности. Защо точно "Мамник"?

Явно все пак нишата е тясно профилирана и рядко нещо става малко по-известно.

# 403
Diavolo, чета от много малка. 😊 Забравям за всичко останало, но на пълна тишина. Иначе не мога...

Фентъзи книги се бълват всеки месец от издателствата...

# 404
То просто на самият постер на сериала е изобразено че Мамник е митично  чудовище тип птица . Какви спойлери са това, при положение че се вижда и в трейлъра дори . Ако някой не иска да чете спойлери не е длъжен да чете , всеки споделя информация,  нали за това е темата тук да се коментира.

Общи условия

Активация на акаунт