Леко съм озадачена от някои мнения, предвид факта, че има доста информация за сериала и книгата.
На мен засега ми хареса първи епизод, ако и да съм леко разочарована от промяната в образа на Божана. Гледах го по БНТ1, на смарт телевизор, през кабелна телевизия на А1, без соециална аудио система, нямах проблем нито със звука, нито с картината.
Книгата я слушах преди повече от година и някои детайли ми се губят. Много ми хареса. Факт, че за тези които не са я чели/слушали, първият епизод е малко муден и неясен, трудно схващаш за какво иде реч. Аз нямах този проблем по очевидни причини.
Назад четох, че някои, които са я чели не са били впечатлени от стила на автора и им се е видяла постна. Може би адаптацията за аудио формат е коригирала този ефект, защото аз я слушах и Владо Пенев направи брилянтен прочит. След това изслушах и Пермафрост и макар Александър Сано да не ми допадна много като четящ, също много ме грабна книгата и си чакам продължението. Аз чета и гледам доста сериали в този жанр и впечатлението ми от двете книги /на слушане/ беше за много добро ниво.
Някой спомена назад за Колелото на времето. Да, там сериала направо съсипа книгите...
Надявам се с Мамник да не стане така.
адресирайте си въпроса към чудещите се