👉Лоялната програма - да спечелим и да споделим - 2👈

• 19 385
  • 742
  •   1
Отговори
# 90
  • Другата България
Да, реших, че мислиш 500 точки за еквивалент на 55 лева.
Няма проблем.

# 91
Два ваучера на Декатлон с някакви останали суми дали могат да се комбинират на една поръчка?

# 92
Пробвай. За Озон може.

# 93
  • до най-прекрасния мъж
За Декатлон може, да. Аз комбинирах във физически магазин за дрехи на ММ и детето, приеха ги. Купих и над 20 книжки на детето от Озон.
Аз не съм забелязала някакво странно раздвижване на темите, в които пиша. Не съм пускала нови теми, писала съм както винаги само когато мога да кажа нещо полезно в темите, в които обикновено си пиша. Вероятно ИИ следи цялостно поведението на потребителя и ако забележи ненужен спам, го оценява с по-нисък коефициент. Имам 1926 т, ще събирам за нещо за себе си или детето, имам и останали 16 000 т от декември. Тогава получавах на няколко пъти точки, общо към 42000 т.

Последна редакция: вт, 28 яну 2025, 12:09 от blue.angel

# 94
Това с непромененото поведение хем е логично да е така, хем не съвсем при положение че все пак има предизвикателство поставено. Поне аз го разбирам като поощряване на определени активности, нали целта е да размърдат форума. Той ако ще си е все същият... Язък за барута Grinning

На Декатлон са като гифт карта ваучерите и могат по повече от един, както и могат частично а не винаги наведнъж да се изразходят. Те нали имаха и от тях си някакви ваучери там добавени на всички за по 10лв в акаунтите. Ползвах такъв, а след него добавих и ваучера от Инсентив който бях си взела още на бета теста, но така и не си бях избрала какво точно ще е. Понеже и с тия 10лв от тях, него не го изразходих целия, то си ми изписа колко взема от тази карта. Покрива и доставката, между другото.
Поръчах си едни бюджетни маратонки които се водят като туристически, то като гледам тая година дори и сега през януари си е време за маратонки Grinning

# 95
Аз имам профил в Декатлон, но за първи път чувам, че всички сме имали по 10 лева добавени. Миналата седмица купувах бутонки на детето с ваучер за тях от инсентив и ми приспадна само сумата от ваучера (20 лева).

# 96
Мисля че имаш някъкъв срок преди НГ, в който трябваше да се осребри.

# 97
И аз не знаех ами пак тук във форума накой спомена, имах някакъв преди нова година изтекъл. Та после още един, ами като видях изтеклия ваучер прецених че бива да почна да им отварям писмата в пощата ми, а не директно да трия с останалите реклами, та втория го видях навреме Grinning

# 98
В Декатлон дават ваучери за 10, 20 лв. след достигане на техни си точки, ако имате профили. Не са от форума на бг мама.

# 99
Не са,разбира се. Но и от двете места са по един и същ начин - карта с някаква сума, попълват се номер и пин като стигнеш до плащането.
И няма ограничение колко такива карти ще добавиш, нито трябва наведнъж да се изразходят сумите, та в тази връзка ги споменах. Техните в профила са с кратка валидност, та гледах приоритетно него да махна, от този от БГ Мама съответно ми остана част от сумата за по-нататък.

# 100
Здравейте!
Случайно видях темата.
Декатлон дават точки в лоялната им програма, но този ваучер за 10лв. преди Коледа беше подарък към регистрираните в сайта им. Получи се имейл за него. Ползвах го за термо поло. Много им ги харесвам и си купувам всяка зима.
Искам да напиша за годишните декларации. Имам пик от НАП от години. Ползвам го за плащане на осигуровки в сайта. Миналата година преди да изтече срокът за подаване на годишните декларации получих имейл, че дължа данък и имам срок да го платя. Не знаех, за какво става въпрос. Обадих се на националния номер на НАП. Оказа се, че имам суми по нп от Спиди и Еконт, които са попълнени автоматично в декларацията ми и се водят приходи без да съм регистриран ЕТ или др. Данъкът е 15%. Обясниха ми да попълня Декларацията с Приложение 13, в което се декларират доходи от продажба на лични вещи. По този начин попълнена декларацията хем е подаде, хем не дължиш данък. Но, не е задължително подаването й, ако са малки суми и не са с цел търговия. Целта е да изловят продаващите в интернет вещи с цел печалба без да са се регистрирали като търговци. Аз лично имах от продажба на употребявани книги, пъзели и телефон втора употреба. Понякога ги разменяме в групите или ги продаваме. Хоби е.
Тази година чакам пак да заредят март-април декларациите в сайта им и ще я подам по същия начин, въпреки че сумата от нп ще е около 200лв. В сайта на Еконт я има в профила ти. Спиди нямат.
Но, не е задължително. Има видеа в ю тюб на НАП как се попълва декларация и всяко приложение към нея, за какво е.
Също отговарят бързо на зададени въпроси на имейл или по телефона. Даже жената с мен попълва декларацията по телефона, защото не можех да я попълня коректно.
Ако, питате счетоводител дали да подадете декларация за 100лв. нп ще ви каже да, за всеки случай.
Ако, сте продавали с цел печалба не лични вещи е добре да подадете, защото НАП следят движението по сметки, нп и др. Бяха ми попълнили автоматично придобита лихва от спестявания в банкова сметка от стотинки.

Видях, че имам 700точки, ако ги използвам ще ми е интересно в коя част на декларацията за 2025г. ще се появи подарък.

В темата за игри, томболи... тук във форума съм срещала коментари, че при спечелена награда от игра над 100лв. им искат лични данни, защото се дължал данък. Може да погледнете в темата. Въпреки, че организаторът на всяка игра следва да разясни правилата в началото на кампанията. Кой, какво и кога плаща, ако плаща.

Последна редакция: вт, 28 яну 2025, 22:27 от Анонимен

# 101
  • Далечният изток
Моля ви, четете и мислете!
Цитирам отново този пост, където пише, че организаторът заплаща данъка, а лицата само подават декларация.
Нищо не се плаща! Данъкът ще е платен.

В началото на темата “Звезден старт на Лоялната програма го пише“, както и в края ѝ.
Цитат
Напомняме, че играта "Звезден старт на новата година" приключва днес.
Очаквайте в рамките на следващите 5 дни да видите своите точки в профила си, ако сте сред първите 1000 участника с най-много спечелени звезди.

Доходът от Наградите, които всеки един потребител е спечелил от обявените от нас  Предизвикателства (игри), съгласно изискванията Закона за данък върху доходите на физическите лица и съгласно Общите ни условия за съответното предизвикателство, следва да бъдат обложени с данък върху доходите за физическите лица, съгласно Закона за данък върху доходите на физическите лица.

Както лицето, получило Наградата, така и “НЕГ.БГ” АД, като Организатор на съответното Предизвикателство (игра), имат задължение за деклариране на дохода от получената Награда.

Организаторът (в случая “НЕГ.БГ” АД) декларира стойността на предоставената Награда и дължимия данък за нея, като за своя сметка заплаща в НАП декларирания съгласно ЗДДФЛ данък. Моля да обърнете внимание, че в Общите ни условия за предизвикателства е предвидено, дължимият данък да се внася за сметка на “НЕГ.БГ” АД  и той не се удържа от стойността на Наградата.

Лицата, получили Награда от обявените от нас Предизвикателства имат задължение да декларират получената награда и вече платеният от нас данък съгласно ЗДДФЛ в срок до 30-ти Април за предходната година. Това става с Декларация по чл. 50 от ЗДДФЛ.

# 102
Въпросът е защо тогава да се занимаваме да попълваме декларации? Така и така нищо не дължим. Само да си губим времето и да ходим да се редим за ПИК в НАП за 5-10-20 лв.

# 103
  • Далечният изток
Айде пак.
Нищо не попълваш. Всичко е попълнено, данъкът платен.
Просто по закон трябва платецът да подаде данни към НАП.

Аз се чудя бг мама и организаторът защо си го причиняват...

# 104
Пик от НАП може да се заяви в сайта им. Вземането е само от офис на НАП. С него можеш да правиш доста неща в системата на НАП.
Явно законът го изисква, не бг мама.

Общи условия

Активация на акаунт