👉Лоялната програма - да спечелим и да споделим - 2👈

• 19 391
  • 742
  •   1
Отговори
# 105
Въпросът е защо тогава да се занимаваме да попълваме декларации? Така и така нищо не дължим. Само да си губим времето и да ходим да се редим за ПИК в НАП за 5-10-20 лв.
Законово изискване.

# 106
  • Другата България
Айде пак.
Нищо не попълваш. Всичко е попълнено, данъкът платен.
Просто по закон трябва платецът да подаде данни към НАП.

Аз се чудя бг мама и организаторът защо си го причиняват...
Blush А аз ти се чудя на теб.
Аз се отказах, време имам, ама желание нямам.
Нещо като искам, ама нямам мерак.
То и няма смисъл. Sunglasses

Само наистина за последно ще кажа, че винаги можеш да се откажеш от точките, и така няма да се налага да ходиш и да се редиш където и да е.
По принцип.

# 107
  • Далечният изток
Grinning А де...

Все още май не могат да се прехвърлят на други съфорумци, нали? С радост ще подаря моите точки Grinning

# 108
  • Другата България
Не.
Но може да се дарят за благотворителност.

# 109
  • Далечният изток
Мога само да ги осребря като си попълня данните. Друго не ми дава.

# 110
  • Другата България
Хмм, дали не трябваше да си ги прехвърлила и вече от IncentivAI LoyaltyHub да го направиш?
Не ти, по принцип.
Ей тук съм неподготвена, ако някой помни как беше, те го обясняваха ама едно ли е, забравила съм как става, или ще става. Но имаше предвидена такава опция.

# 111
Да, от Инсентив може да се даряват, от тук не.
Но и там беше спряно за момента.

# 112
  • Пловдив
А има ли срок, след като си подам заявлението онлайн за ПИК, кога да го взема от НАП? Че идеята ми е да го подам, а в момент, когато минавам в района на НАП де го взема примерно.

# 113
Едва ли има.

# 114
  • София
Няма нужда да се подава дори онлайн.
На място става за 3 минути, във всеки офис на НАП може.

# 115
За момента няма опция да се даряват (на когото и да е). За бъдеще казаха, че се предвижда.
И все пак, ако имаше такава опция, тя става в Инсентив.
За да ги прехвърлиш в Инсентив, трябва да въведеш ЕГН.
Вече обаче в този случай дали трябва да подадеш декларация - не знам. Би трябвало да не. Само този, който харчи точките.

# 116
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
Пик от НАП може да се заяви в сайта им. Вземането е само от офис на НАП. С него можеш да правиш доста неща в системата на НАП.

Kaто например да подаден онлайн декларация за сумата от предизвикателствата,които сме получили?
Аз откровено си казвам,че тъй като не съм в Бг нямам никакво намерение да декларирам на място в НАП,освен ако не мога да го направя онлайн.
В този линк не пише,че онлайн може да подаваме декларация по член 50..
https://nra.bg/wps/portal/nra/uslugi/poluchavane-na-personalen-identifikacionen-kod

Политиците милиони ограбиха,ние тук ще се правим на бели и добри за някакви си там 20 лв.

# 117
Не ми се занимава да отворя линка, но може онлайн. Подавам всяка година. Мъжа ми даже ми я подава. Дала съм му ПИК номера. Та на 100% може онлайн.

# 118
А има ли срок, след като си подам заявлението онлайн за ПИК, кога да го взема от НАП? Че идеята ми е да го подам, а в момент, когато минавам в района на НАП де го взема примерно.
То мисля че ставаше на място за една минута, щом така или иначе трябва да отидеш до там, няма много смисъл да подаваш заявление онлайн.

# 119
И аз не виждам смисъл да се подава заявление онлайн, ако ще се получава на място.
Данъчна декларация винаги онлайн подавам.

Общи условия

Активация на акаунт