Как тренирам - 29

• 24 079
  • 729
  •   1
Отговори
# 660
Здравейте, момичета. Как сте?
Tulip, добре дошла.

Да се отчета, козунаци не ядох. Свекървата донесе малко агнешко и дроб сърма, ядох  малко от тях.
В последно време вечно ми се яде, не е глад, незнайно защо. Трябва да се спра. До цикъла имам две седмици, рано е да съм пред ПМС. Ония ден се качих на кантара 54 кг., беше след закуска като отидох на фитнес, че моя кантар няма батерии. Отдавна не съм виждала това число на кантара Grinning Лицето ми е супер, краката мазни Grinning

Направиха ми забележка как правя хиперекстензи, трябвало да съм с изгърбен гръб Grinning
Аз обясних, че не правя глутеус, а гръб, но човека продължи да ми обяснява, че така било правилно.
Треньора по кик бокс, същия който ме канеше да тренирам при него. Явно е решил, че имам нужда от наставления.
Замълчах си в името да доброто възпитание, после ме хвана яд, че не продължих да споря Grinning

Хубав ден да имате, момичета Nature High BrightnessFlowers Cherry Blossom

Скрит текст:
Някоя от Вас, която използва точките от лоялната програма, може ли да ми обясни как се случва декларирането в годишната данъчна декларация. Вече ми изгоряха едни точки, че се притеснявам за декларацията.

Последна редакция: вт, 22 апр 2025, 12:47 от Nona M.

# 661
Здравей! Аз агнешко и дроб пропуснах, но с козунаците наваксах! 😀 Подута съм и очаквано. Знам си аз за глутеновата непоносимост, ама козунаци, та козунаци!

Това с непоисканите съвети е отвратително и не знам тези с хора с кое право и самочувствие дават такива?! 😠

# 662
Ох аз днес се разбих. Чувствам се гроги. Тренировката ми беше цяло тяло. Имам един PR на  leverage shoulder press на която миналата седмица успях да направя 3 серии по 6 повторения, тази 3 серии по 8 с едно и също тегло.
Тия степъпи съчетани с набиранията, ми взимат душата направо и скипнах гоблет кляканията. Тях ще ги правя в деня за горна част, защото в деня за цяло тяло прото ми идват в повече.

Слава богу до сега никой не ми е давал непоискани съвети. Нона, този господин може да се опитва да те впечатли Smiley

# 663
Здравейте момичета, козунаците разбирам ама агнешкото и дроб сармата не са ли в реда на нещата? Аз прекалих с пиците покрай детските рождени дни, дискомфортно ми е от бялото тесто! Имам един въпрос, чувствате ли се наедрели от тренировките, май по- рано  се обсъждаше тази тема…значии въпреки че не вдигам вече тежести, не правя кой знае какво, само дето повечко тичам на пътеката, а за ръце само скачам на въже с тежести и въпреки това не мърдам на килограми, якетата са ми тесни, панталоните по- къси, при все че изкарах и постите, а мъжът ми се втали от тях, брей грам не отслабнах! Дали не задържам течности, мускули ли качвам и аз не знам…но със сигурност не е от храната, да не говорим че сладко въобще не обичам.

# 664
Аз не, дори от креатина не видях някакво/никакво напомпване. Единственото което ми е наедряло е бедрата в около квадрацепсите и бицепсите, но при мен си е от тренировките. Храната не ми върви много напоследък и май не ям достатъчно, та малко се притеснявам на меренето тази седмица дали ще имам + на мускулите въпреки, че се скапвам в залата...

# 665
Не съм мерила см скоро, нямам идея, иначе не се усещам наедряла по дрехи, даже са ми широки повечето. Покрай смяната на сезонния гардероб мерих разни стари рокли - ами аз съм поне за размер надолу и определено имам нужда вече от по-къси рокли, тези крака са за показване 😉
Забелязвам визуална разлика (само като стегна) бицепс-трицепс, но съм супер доволна, защото аз такива стегнати ръце и на 20г не съм имала. Квадрицепса също е доста по-стегнат. Това за 4 месеца целенасочени тренировки е много добър резултат.

По Великден козунак не докоснах, всеки ден бях в залата, оправих храненето и си върнах кг-те преди гурме екскурзията.
В неделя направих за първи път тренировка по протокол за VO2 max - ами съсипващо беше, излезе ми душицата, обаче пък на следващия ден при регулярните ми интервали за загрявка направо летях, не ги усетих тегави както обикновено.

Като гледам май само аз тук включвам кардио към тренировките, или поне не ми е направило впечатление да споделяте?

# 666
При мене кардиото е редовно, като в дните за тичане не правя тренировки допълнителни, защото увеличих километрите на 8 и направо се скапвам!

# 667
Маруунка, аз правя кардио след силова - стълби или пътека. Има дни, в които само тичам. Зимата ми беше много трудно с общото движение през деня, но с порасването на деня и по-топлото време, отново почнах да правя по 10К стъпки на ден, което е добре.

След прекъсването, днес се връщам в залата. Направо ще направя цяло тяло.

# 668
Нона добре че, не си тръгнала да спориш с въпросния. Не го приемат добре пробвала съм. Grinning

# 669
Хващам се за последния абзац на Лайк, за да попитам има ли такова правило - след пауза от тренировки да се започва с тренировка за цяло тяло, а след това пак да се влиза в рутината от тренировки за отделни мускулни групи.

# 670
Аз не мисля, че за такива като нас, правещи го за себе си има някакво съществено значение с какво ще се започне след пауза.

# 671
  • София
Здравейте, какво мислите за тренировките с електро-мускулна стимулация? Не за постоянно, а за някакъв период в застой на тялото. Препоръки за студиа?

# 672
Не си давай парите за глупости - това мисля. Сигурно за някой на легло биха имали някаква полза (не съм сигурна), но за човек който може да се движи сам, са пари в кофата такива процедури.

# 673
А, и аз правя кардио! Но не тичам Simple Smile Или степер, или стълби 20 мин след всяка тренировка (4 в седмицата). Когато имам време и желание, правя допълнителна пета групова тренировка, но по-скоро за разнообразие, защото там темпото го определя най-бавния и за мен не е чак толкова интензивно. 😀

Не споменавайте ръце и обиколки, моля ви! Ще си умра с тия дебели ръце, сигурна съм.. Тренирам вече толкова години, какво ли не не съм опитала и всички излишни кг са в ръцете ми! Като боркиня съм, ужас!! Потници и къси тениски не нося изобщо от срам. Имам толкова хубава преса, изчистен корем, а съм майка на едногодишно и в същото време 30см ръка. Не мога да се гледам..

# 674
Няма правило след пауза да е цяло тяло, просто аз имам нужда да се раздвижа цялостно Simple Smile
За електростимулацията - знам, че някои професионални спортисти ползват и такива неща в тренировките си, но тук уловката е, че те вече са постигнали много добри резултати, тренират обикновено двуразово и т.н. За стандартно трениращ човек без спортът да му е основен фокус, не знам колко има смисъл. А като заместител на спорт и само с подобни техники, съм по-скоро отрицателно настроена, защото спортната активност не се заключва само в съкращаване на мускулатурата, а има куп други ползи, от които не малка част всъщност са свързани с нашия ум и психика.

Общи условия

Активация на акаунт