Как тренирам - 29

• 22 955
  • 729
  •   1
Отговори
# 30
Не съм аз оплакващата се, но при мен също действа при болки по кокалите.
Колко точно е трйна доза? Защото то зависи каква доза е самата добавка.

# 31
  • София
Аз продължавам да твърдя, че Омега 3 трябва да се купува много предпазливо, защото масата, която се продава, е супер некачествена и задължително трябва да пише, че е пречистен. Който може и има как, да си взима от Амазон крил ойл - качество, състав просто нищо общо и цената му е супер приемлива.

# 32
Аз продължавам да твърдя, че Омега 3 трябва да се купува много предпазливо, защото масата, която се продава, е супер некачествена и задължително трябва да пише, че е пречистен. Който може и има как, да си взима от Амазон крил ойл - качество, състав просто нищо общо и цената му е супер приемлива.
А какви са рисковете, ако не е качествен? Rolling Eyes

# 33
  • София
Чела съм, че е възможно да има живак в него и други тежки метали. Евтините разфасовки се правят от някакви риби, които не сте ги чували даже. Разбира се, има значение марката и качеството на продукта, не казвам, че всичкото омега 3 е вредно, но масово хората (нормално) гледат да им е угодно на джоба, а тези варианти обикновено, са най-неподходящи..

# 34
Чела съм, че е възможно да има живак в него и други тежки метали. Евтините разфасовки се правят от някакви риби, които не сте ги чували даже. Разбира се, има значение марката и качеството на продукта, не казвам, че всичкото омега 3 е вредно, но масово хората (нормално) гледат да им е угодно на джоба, а тези варианти обикновено, са най-неподходящи..

Може би важи за най-евтиния клас, да. Аз прочетох няколко официални проучвания и не открих нещо чак толкова стряскащо.

По-скоро притесненията ми са били за тежки метали от протеина на прах, но и там е божа работа. Технологиите при доказаните марки несъмнено трябва да са по-добри, но суровините...  само производителя си знае колко качествени суровини влага. Както при всяка преработена храна, аз съм убеден, че използват някакъв брак, непригоден за пазар в естественото му състояние.

Преди вземах от време на време BCAA, после прочетох, че некорекни производители влагали суровини свинска четина и гъши пера. Никой не може да каже дали е вярно или е евтина реклама на скъпите веган BCAA, но леко ме отврати самата мисъл и си карам на протеин, защото и без това ми е по-приятен.

# 35
Аз повече се притеснявам от неправилно съхранявана и гранясала. Омега 3 е доста нестабилна мазнина.

редактирах си поста, че писах докато бях във фитнеса и гледам пълно с грешки

Последна редакция: вт, 28 яну 2025, 22:15 от Nevermoresleep

# 36
Честно казано не съм попадал на такава, а вземам от години, но добро включване Nevermoresleep. Сигурно гранясването може да е познае по цвят, вкус, миризма.
Освен производител, предполагам е важен и дистрибутор.

# 37
Усеща се по принцип, но яко нъкмо е тръгнало пак е проблемно въпреки, че може да не се усеща още.

# 38
Видях, че има много марки, които предлагат Омега 3 от изцяло растителни продукти, така че май е най-добре да си поръчам от тях.

# 39
Растителните продукти също може да съдържат тежки метали и отрови, а растителните мазнини също гранясват при същите процеси.

Аз съм доволен от Omega 3 на AMIX.

# 40
Омега 3 от растителни продукти изобщо не е добър вариант. В рибеното масло EPA и DHA (активните форми на омега 3) са в готова форма и тялото не трябва да ги преобразува, а ги използва директно и затова то е по-ефективен източник.

Цитат
Растителните източници (като ленено семе, чия, орехи и масло от водорасли) съдържат алфа-линоленова киселина (ALA). Тялото преобразува ALA в EPA и DHA, но този процес е неефективен (около 5-10% за EPA и под 5% за DHA).

# 41
Омега 3 от растителни продукти изобщо не е добър вариант. В рибеното масло EPA и DHA (активните форми на омега 3) са в готова форма и тялото не трябва да ги преобразува, а ги използва директно и затова то е по-ефективен източник.

Цитат
Растителните източници (като ленено семе, чия, орехи и масло от водорасли) съдържат алфа-линоленова киселина (ALA). Тялото преобразува ALA в EPA и DHA, но този процес е неефективен (около 5-10% за EPA и под 5% за DHA).
Тъкмо и аз това щях да кажа. Хвърлени пари на вятъра за растителни омега 3.

# 42
  • в пералнята
Аз като бях в Норвегия преди няколко месеца, си взех в бутилка от 500 мл Тран. Определено е доста по-добро, но вкусът му е... Бляк. Лошо ми става като трябва да го взимам, но се прежалвам.

# 43
  • на брега на морето
Тран е за деца. Големите могат да си вземат нормални капсули...

# 44
  • Бургас/Пз
Петенце, да те питам като правиш въглехидрати ротация примерно 100-80-60 после на 4 тия ден почваш пак от 100 или връщаш на обратно през 80??

Общи условия

Активация на акаунт