Как тренирам - 29

• 23 579
  • 729
  •   1
Отговори
# 90
Преди детето и аз имах фиксирани дни за тренировки и ходех директно след работа. Пон-сряда-петък фитнес, вторник, четвъртък, неделя - йога.
Ама сега тичам към залата във всеки удобен момент и общо взето какво правя зависи от още един куп обстоятелства. Примирила съм се, че ще е така докато отново "си върна живота обратно" и по-важното е, че съм редовна.

Четвъртък, събота и неделя са ми дните за силови тренировки, в които гледам да покрия максимално много мускулни групи - мъжът ми си е вкъщи и не гоня време. През останалите дни отивам във фитнеса около 18.15 и до 19.30 трябва да съм приключила. Така че правя нещо дребно за горна или долна част и другото е кардио - поне 40 мин, че искам да позачистя малко мазнинка. Ако няма хора и не чакаш за уреди, не е невъзможно да се направи силова за 45 минути, даже прилична за моите разбирания.

# 91
Мерси, Петенце, прати ми Simple Smile иначе гледам в Iherb има също опции, мога да сравня с изпратения от теб.

# 92
Как успявате да правите тренировки под час 😃 Аз единствено горна част мога да докарам до час и правя поне 30мин кардио и пак става час и половина.

Тренировка за дупе или крака няма шанс да е под час и половина.
Аз не правя кардио. Smiley

Ти правиш и по повече повторения. Моите са обикновено са 3х12. Имам тук-там някое упражнение с 4х10 или 4х8.

# 93
Моите тренировки също са около 45-50 минути. Загрявам интензивно 5-6 минути, стречинг 5-6 минути, всичко до 65 минути. Често правя кардио след горна част, не повече от 20 минути.
След трен за крака нямам нито сили, нито желание за кардио Grinning
Ето днешната ми тренировка за долна част с акцент дупе. Точно 47 минути. Тренировката е кръгова, посоченият кръг се изпълнява 3 пъти, почивките са по 30 сек, някои даже по 15 сек и само между кръговете е 45 сек. Трите упражнения за корем се изпълняват без почивка между тях. Работните серии са основно по 60 сек, само две бяха по 30 и две - по 45 сек.

Обещах инфо за Белчо Христов.
Скрит текст:
Преди всичко - последно съм била негов абонат през 2021 г. Мина доста време оттогава и знам, че има много нововъведения, по-детайлно проследяване на клиента и тн.
Аз бях на месечно проследяване - изпращам попълнен файл тип подробна анкета и снимки на моментната форма. След 2-3 дни той зарежда в моя профил в сайта тренировъчния план за месеца и препоръчителния хранителен режим с посочени калории, макроси и примерно дневно меню. Дава и препоръки за подходящи хранителни добавки. Ако имам въпроси, ги задавам в коментари, а той отговаря същия ден, най-късно на следващия. Чували сме се и по телефона. По време на пандемията направихме няколко онлайн тренировки "наживо" по Вайбър. Включих се и в три онлайн семинара.
Много съм доволна от неговото участие в моето фитнес пътуване. Научих много за храненето спрямо тренировъчните цели, правилната техника на изпълнение на упражненията, адекватното структуриране на тренировката и на тренировъчния план в рамките на седмицата. Все още си преглеждам записките и винаги откривам нещо, което съм позабравила с времето, а е полезно да се спазва.
Ако имате конкретни въпроси - насреща съм.

Последна редакция: вт, 04 фев 2025, 17:53 от Vetrena

# 94
Vetrena, една серия колко повторения е?

# 95
Vetrena, една серия колко повторения е?

Тези тренировки са базирани на време, т.е. колкото повторения успееш да направиш за това време. Разбира се, това е в пряка зависимост от избраните тежести и предпочитаното темпо.
Конкретно в тази тренировка аз постигнах 10-12 повторения на нападите (с 2 х 17,5 кг), 12 за хип тръст (58 кг + ластик) и 11 за едностранната румънска тяга (1 х 20 кг). Тези серии бяха по 60 сек. При нападите със собствено тегло, серии по 45 сек., стигнах до 20 повторения.

# 96
Това е нещо като EMOM тренировка, нали Vetrena? Много ми допадат такъв тип, супер са, някой път ходя на функционална групова и се е падала такава на дъската.

# 97
Това е нещо като EMOM тренировка, нали Vetrena? Много ми допадат такъв тип, супер са, някой път ходя на функционална групова и се е падала такава на дъската.

Не, не е ЕМОМ, в никакъв случай. Единствената прилика е таймерът.
ЕМОМ тренировките са базирани на брой повторения в рамките на минута, която включва и почивката. Обикновено са кардио тренировки, поне аз само такива съм правила и виждала.
Редактирам се - видях, че има и силови, но принципът си е такъв - правиш дадения брой и почиваш в остатъка до края на минутата.

Тренировките на Карълайн Гирван, с която аз тренирам, са просто силови тренировки с пуснат таймер. Идеята е да запълниш времето за серията с толкова повторения, колкото можеш да направиш с избраните тежести и правилна техника. Например за 60 сек. аз мога да направя 12 повторения напади с 2 х 17.5 кг или 18 с 2 х 12.6 кг например. Има фиксирани почивки и те са с различна продължителност в зависимост от упражненията. Базираните на време тренировки са много удобни за заети хора, особено спортуващи преди работа като мен, защото знаеш точно колко време ще продължи всичко и че няма да се забавиш.
Карълайн има и ЕМОМ в YouTube канала си, кардио са и буквално ми е излизала душата с тях Grinning

Последна редакция: вт, 04 фев 2025, 18:10 от Vetrena

# 98
Ааа ясно, обърках се заради секундите почивка до следващото, но да по спомен при ЕМОМ има примерно 20 клека за 1 мин, и ако съм готова на 50 сек., имам 10 сек. почивка до следващото.

Супер са и на Карълайн, като нямам възможност да отида до фитнеса си пускам нейна, но не разполагам с много тежести вкъщи.

# 99
Попитах за повторенията, понеже предположих, че тази тренировка е от новата програма на Карълайн. Проблемът е, че вкъщи не мога да си сглобя толкова големи тежести за хип тръст, които да са същевременно стабилни и безопасни. Затова не ползвам приложението с новите тренировки.

EMOM = Every Minute On the Minute, кратки, но интензивни.

Последна редакция: вт, 04 фев 2025, 19:12 от Linofrina

# 100
Момичета, пък съм аз с питане за хранителен и тренировъчен режим,но този път за Кирил Танев.И той е пуснал промоция и цената му е доста по-приемлива.Някой ползвал ли е услугите му?Имате ли спомени калориите колко са било,тренировките добре ли са структурирани,комуникацията лесна ли е с него?
Много ви благодаря.

# 101
Привет! Не съм се разписвала скоро, но тренировките си вървят.

Когато правя Пилатес или Caroline Girvan, винаги са ми по 30-35 минути тренировките. Това по-скоро е в дните на активна почивка или за да не е без нищо.

Рядко тренирам 2 дена един след друг, 3 дена в никакъв случай. Между дългите ми тренировки трябва да минат 3 дена, иначе просто не мога. Със силна мускулна треска съм винаги. След тренировката в неделя ме болят всички мускули около раменете - и на гърба и отпред над гърдите. Днес правих само Пилатес, и усещах всяко мускулче…

# 102
Магни, благородно ти завиждам за мускулната треска. Обичам да имам такава, но трябва да се съсипя от тренировка, за да получа. Така съм била винаги и даже треньорите, с които съм работила са се чудели.

Иначе това, което помага за по-бързо преминаване на мускулна треска е на принципа - клин клин избива, тоест движение. Също стреч и намачкване с фоум ролер. Масажите не ги споменавам, те са ясни, но не всеки има възможност да ходи редовно.

# 103
Добро утро, момичета ☘
Вчера беше първата тренировка, беше доста ползотворна въпреки очакванията ми.
Правих крака 7 упражнения и 20 мин. пътека.
Работих с почти същите тежести с които по принцип работя, естествено си беше леко тегаво.
Мускулни трески си имам, въпреки че тренирам от 4 години.
Хубав ден 😘

# 104
Вчера правих горна част тяло. Нямам мускулна, само леко напрежение.
При мен проблем е, че лявата ми страна е значително по-слаба от дясната. Даже визуално има разлика между дясната и лявата ръка от лакътя до рамото, ако се загледаш. Идеи как да изравня?

Общи условия

Активация на акаунт