Как тренирам - 29

• 22 915
  • 729
  •   1
Отговори
# 75
  • sofia
Nevermore (а и други от вас), как успявате да тренирате всеки ден (примерно 5 поредни дни)? Аз тренирам през ден иначе не се чувствам възстановена. А и нямам време за всеки ден, понеже сумарно ми отиват 2 часа. От 3-4 месеци правя силови, сигурно има значение, че съм новаче.

# 76
Ако не се чувстваш възстановена не бива да тренираш на другия ден ,това само ще те върне назад .Може тренировките да са ти по-тежки ,може тялото да не се е адаптирало към тях ,нямам представа какъв е случая .Но един ден тренировка ,един почивка си е класическа схема при трениране ,така ,че не се насилвай.

# 77
truetrue, аз не започнах с 5 пъти седмично. Стартирах с 2 и постепено за 6 месеца увеличих. Докато ходех до 4 пъти, програмата ми беше комбинирана - общо за цяло тяло. Откато стана 5, тогава треньорът ми я раздели на сплит - горна и долна част.
Бях писала и преди, не получавам мускулна треска или поне не сериозна на мускули, които тренирам вече. Мускулна сериозна имам само на нови упражнения или такива за нетренирана до сега група. Реално се пада да тренирам една и съща (горе-долу) група през ден.

Отосно времето, моите деца са големи и нямам кой знае какви ангажименти. И на мен ми отнема около 2 часа.  Ходя в залата директно след работа. Готвя след като се прибера и моето готвене е просто. Не готвя завъртяни манджи и не правя десерти. Ако има желаещи за такива, правя ги уикенда. През седмицата сме на месо и яйца. Ако някой иска друго - се оправя сам.

И аз знам, че ако не се чувстваш възстановена, по-добре да пропуснеш. Почивката е много важна, защото именно през нея се гради мускула, не по време на сесия. Ако тренираш невъзстановена има и по-голям риск от контузии.

# 78
  • София
Да тренираш всеки ден не е оптимално според мен. Най-добрият сплит е 2 към 1 и след това 3 към 1 или обратното.

Тоест 2 дни тренираш, 1 почиваш, после 3 тренираш, 1 почиваш.

# 79
Здравейте, момичета ☘
Днес съм планирана да направя първата тренировка след дългата пауза, колко ще е успешна и друг въпрос.
Нещо интересно е, че докато не тренирах в тези дни вечер като си лягах имах напрежение в краката. Снощи реших да изпия един глутамин преди лягане и за пореден път се уверих с ползата му 🙂

# 80
Аз тренирам 3 дни, почивам 1 , после 2 и отново почивен. Понякога, ако съм болна, в цикъл или по-изморена, почивам 2 дни. В 90% от случаите тренирам след 12-часов работен ден и тренировките ми траят 40-45 мин. В почивен ден правя нещо допълнително и стават 60 мин.
Резултатите ги виждам и усещам, затова не намирам смисъл една тренировка да трае 2 часа. Simple Smile

Струва ми се, че много хора подценяват почивката и съня. Това не е мързел и скатаване от тренировка.

Последна редакция: вт, 04 фев 2025, 11:26 от Linofrina

# 81
Да уточня, че не 2 часа ми е тренировката (е понякога когато трябва да чакам за уреди, може да отиде към час - час и нещо), а времето за тренировката, преобличането и отиването и връщането от фитнеса, ако не чакам много рейс.
Самата тренировка ми е около 45 мин до час.

# 82
  • sofia
Linofrina, явно си по-бърза. Simple Smile Аз имам 7 упражнения, по 3-4 серии от всяко. Не правя паузи повече от 1-2 мин между сериите. Първоначално загрявам 5-10 мин. Накрая разтягам пак 5-10. Пътят до там и обратно общо ми е 20 мин. И то си става 2 часа ангажимент.

# 83
Паузите са ми под минута, накрая не разтягам и не пътувам. Може би затова се вмествам в цитираните времена.

# 84
При мен сега се падат 2 тренировки, ден за кардио, 2 тренировки, 6тия ден или почивам, или пак е кардио, ако почивам, правя на 7мия ден кардиото. Имам и разминавания, когато се почувствам по-изморена си давам "задна", но иначе се придържам към тази схема. Ходя 6.30 сутринта и до 8.30 съм се прибрала, като загравям 5 мин., почивам по 1-2 мин. между сериите, правя 15 мин кардио за тонус и после 5 мин. разтягане. Simple Smile Много ми помага БЦАА-то по време на тренировка, сутрин пия колаген, на обяд пробиотик и ашваганда, а вечер имам комплекс за сън+магнезий, скоро ще включа и омега 3 - още се чудя за марка, мг и тн.(приемам препоръки).

# 85
Моите капсули в момента са EPA 1000mg DHA 220mg за 1 капсула, аз взимам по 3 когато пия. Не ги взимам всеки ден обикновено. Иначе дозата на опаковката е по 2 дневно.

# 86
  • София
Как успявате да правите тренировки под час 😃 Аз единствено горна част мога да докарам до час и правя поне 30мин кардио и пак става час и половина.

Тренировка за дупе или крака няма шанс да е под час и половина.

# 87
Хаха, ами написала съм как и защо Grinning Започвам да съжалявам, че пиша в тази тема. Сетих се за нещо, свързано с ръцете ми и щях да го споделям, но ми се отщя Stuck Out Tongue

# 88
Моите тренировки всички са един час, отделно имам загрявка 5 минути и накрая 10 минути статичен стречинг. 😃

Тази и миналата седмица съм пак на домашни тренировки за жалост.

# 89
  • София
Зойче, на теб обстоятелствата ти са други покрай бебчо, така че разбирам.

Линофрина, аз не се обърнах лично към теб, а като цяло. Прочетох няколко мнения кой под час, кой 40мин 🙂

СелфКеър, ще ти намеря линк на крил ойла в амазон, само с доставката не съм сигурна как се случват нещата, но ако излиза ок, защо не. Поне ще знаеш какво пиеш. А и е обогатен с допълнително астаксантин.

Общи условия

Активация на акаунт