Как тренирам - 29

• 22 875
  • 729
  •   1
Отговори
# 60
ani_d, пффф, страхотно изглеждаш!

Green Arrow, привет и тук, засичали сме се в бебешката тема. 😊 Както са казали момичета, в Ютуб има много добри видеа с показно на каквито упражнения се сетиш. Аз като начинаещ стартирах с 3 тренировки седмично за цяло тяло. Споделям и програмата, която ми беше изготвена тогава ако искаш да я ползваш като ориентир. Смятам, че е сносна за прождащи със силовите тренировки.

Вариант едно:
Скрит текст:

Уточнения:
Две тренировки са - сесия А и сесия Б, като ги редувах. Например, първата седмица тренирах А, Б, А. Втората седмица Б, А, Б.

Chin ups правих на машина, която асистира с тежести. Супер за начинаещи, които не могат все още да издърпват самостоятелно собственото си тегло.

AMRAP - колкото можеш повторения (до отказ) с правилна форма.

Leg ext. - Leg extensions.

OHP - Overhead Press.

RDL DB - Romanian Deadlift with dumbbells.
Вариант две:
Скрит текст:

Уточнения:
Push ups - правих ги на колене, защото не можех все още да правя стандартни лицеви опори. В Ютуб можеш да видиш kneeling push ups.

Tricep ext. - Tricep extensions.
Тренирах по вариант едно близо година, след това исках малко да разнообразя и тогава треньора ми изготви вариант две. В Ютуб като напишеш имената на всяко упражнение ще видиш как се изпълнява правилно. Не се притеснявай да гледаш и във фитнеса докато тренираш.

Нона, бързо възстановяване!

# 61
За chin ups или набиране на лост става и с ластици.

С ластиците е по-добре според мен от машината, защото ти се налага да контролираш и позицията на тялото в пространството, понеже няма какво да те попира да не се люлееш, освен собствените ти мускули.
Аз първо с машина започнах де, след това ме метна тренера на ластиците. Та е вариант за усложняване на упранението, след като се посвикне на машина.

# 62
Подкрепям, че с ластици е по-добре, но да, за съвсем начинаещи по-подходящо е с машина. Лицевите опори също (къс ластик на ръцете в областта над лактите) са по-добър вариант, но и те са прогресия след тези на колене.

Последна редакция: нд, 02 фев 2025, 14:21 от zoya.

# 63
Много благодаря на всички отговорили! ❤️ Zoya, хиляди благодарности за програмата ти! Ще я видя и като за начало сигурно ще я ползвам. А по-късно ще прибегна и до треньор. Но в началото искам да преодолея срама си, честно казано.

# 64
Green Arrow, ако ще ти помогне, това е моята. Мога да ти я изпратя като Google sheets.
Аз ходя 5 пъти седмично в момента.
Скрит текст:
Вторник

Сряда

Четвъртък

Петък

Събота

# 65
Благодаря ти, Nevermoresleep! ❤️ Ще видя и нея и ще проуча правилната техника на изпълнение на повечето. И тази седмица трябва да се престраша да отида във фитнеса.

# 66
Благодаря ти, Nevermoresleep! ❤️ Ще видя и нея и ще проуча правилната техника на изпълнение на повечето. И тази седмица трябва да се престраша да отида във фитнеса.
Просто отиди, не го мисли Simple Smile Често си мислим, че хората ни наблюдават и ни е страх да не би нещо да не правим правилно, но истината е, че всъщност на никой не му пука. Всеки си има някакви лични неща в съзнанието, повечето са със слушалки.

Айде, успех и да се похвалиш с тренировка тези дни!

# 67
Направо отивай. Аз така реших и една събота отидох да се запиша и тръгнах в понеделник. От тогава съм пропуснала 1 ден - 1 януари.
Започнах с 2 дни седмично докато се ориентирам и постепено увеличих до 5. Сега като отида във вторник и имам чувството, че не съм ходила от месеци, въпреки, че последния ден е бил събота.
Всичко това от човек, който ненавижда спорта, най-вече кардиото Sweat Smile Както се вижда от програмата ми, то е само 5 минути.

# 68
Бързо възстановяване, Нона!

И аз бях извън строя няколко дни заради липса на сън, по 3-5ч имам последните три дни (заспивам навреме, будя се в 3-4ч и не мога да заспя), съотв никаква енергия, вчера буквално извлачих деня вкъщи, за сметка на това храната е безобразни количества …
Не знам какво се случва перименопауза ли е, преди цикъл ли така се получава, но имам такива периоди в месеца с безсъние, които тотално ми зануляват резултатите…

Днес поне се наспах, имам тренировка с треньора, ще пробвам да фаствам поне малко да оправя положението…

# 69
здравейте ,
Може ли някой , който е доволен от треньор за изготване на режим и тренировка да ми го препоръча. Възпалих нерв и доста дълго не съм стъпвала във фитнеса и съответно от обездвижватето и Б- комплекса се сдобих с 5 кг отгоре.
 В момента виждам , че Белчо Христов е пуснал промоция.Може ли мнение за него, като не държа да е той.Може и някой друг да е.
Благодаря.

# 70
nnnn82, писах Ви лично съобщение за Белчо Христов. Бях негов абонат 3 години.
Мисля, че е един от най-добрите специалисти в България, научно подготвен и с богат дългогодишен опит.
Той ме научи да не се страхувам от тежестите, а да подхождам с уважение към тях.

Тези дни съм си особено благодарна, че тренирам силово и изпитах гордост от себе си в една тъжна ситуация, в която помогнах именно с физическа сила.

Скрит текст:
Милата ми свеки е много болна. Отидохме с мъжа ми (те живеят на 40 км от нас) да я вземем и заведем на лекар. Заварихме я в напълно безпомощно състояние, а свекър ми, също на 82 г., не може да и помогне с нищо. Разбрахме, че е за Спешното. Помолих мъжете да излязат и сама успях да и направя тоалет, да я преоблека, да сложа памперс. Аз съм 54 кг, тя - 90 кг, напълно отпусната, опитва се да съдейства, но не може, милата. Напълно осъзната, умствено адекватна и изпълнена със срам и неудобство. Справих се и мисля, че по този начин запазих нейното достойнство, като спестих и на мъжа ми силното неудобство да вижда майка си така... Сигурна съм, че никога няма да забравя погледа и, когато привърших. И милувката по бузата ми, точно преди да я отведат в Реанимация.

# 71
Ветрена, стискам палци за благополучно развитие на ситуацията със свекърва ти. Поздравление за човешкото отношение и мобилизацията на сила - не само физическа, но и много психическа в такива момнти.

Ако е удобно, напиши ми и на мен мнение за Белчо Христов. Аз го следя от години, но не съм ползвала услугите му, въпреки че ми е симпатичен като разбирания. Тренирам с треньор, но може би това ще се промени в следващите месеци, та не е лошо да помисля за бек-ъп вариант. Мерси!

Последна редакция: пн, 03 фев 2025, 15:50 от Like_Smoke

# 72
Ветрена, разчувства ме. На свекърва ти сили и късмет с лечението и докторите.
С удоволствие бих прочела информацията ти за Белчо Христов, пък и за други треньори от теб или други съфорумки, мисля, че тук й е мястото. Добрата/лошата треньорска практика е част от нашата подготвеност.

Поздравления за формата на тези, които постнаха снимки. Лайкнах ви, без коментар, но с възхищение.

# 73
  • Перник
Патенце, да няма печатна грешка 42кг на 172см? Да не си била анорексична?

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10222230962597804&set=pb … 2207520000&type=3 Този до мен е 184 см. на 53 кг. Не бих казала, че е "анорексичен". И дори започна да яде свинско Grinning

Ветрена, върна ме преди 16 години, когато този от горната снимка беше бебе на годинка, кърмех го все още, свекърва ми гаснеше от рак на панкреаса и "къпех" всяка вечер и нея. Живеех на една купа мюсли с кисело мляко на ден и бях 53 кг. Дано всичко със свекърва ти е наред! Heartbeat

# 74
Пожелавам на всички здраве, без значение колко кила са.

Последна редакция: пн, 03 фев 2025, 17:32 от Nevermoresleep

Общи условия

Активация на акаунт