Как тренирам - 29

• 23 580
  • 729
  •   1
Отговори
# 105
Вчера правих горна част тяло. Нямам мускулна, само леко напрежение.
При мен проблем е, че лявата ми страна е значително по-слаба от дясната. Даже визуално има разлика между дясната и лявата ръка от лакътя до рамото, ако се загледаш. Идеи как да изравня?
Едностранно натоварване. Например раменна преса, разтваряне встрани с дъмбел, гребане с дъмбел, също и за бицепс и трицепс, работиш първо с едната ръка и после с другата.

# 106
Мерси, Нона. С еднакви тежести ли като работя една по една ръцете?

Чудех се дали да не правя допълнителни упражнения само за лявата ръка, отделно от обикновената програма.

# 107
Глутаминът предпазва от мускулна треска, освен, че има прекрасен ефект върху стомаха.
Освен движение, при съществуваща зверска МТ помагат 2 разтворими Аспирин Ц. Изпробвано и доказано (след цял маратон). Препоръчвам с 2 ръце, естествено, не честа употреба.

Моите тренировки са със свободни тежести в домашни условия и допълнение към тичането. Затова не пиша тук, но чета за инспирация.
Ще взаимствам екстензиите за укрепване на кръста като се стопли времето, и ще ги правя навън след тичането. В градинката има джим, Потна в -5 не ми се рискува.

Хип-тръста хич не е безопасно упражнение, и след като се контузих няколко пъти с него, предпочитам глутеус мост, а най-добре суинг с пудовка. Имам огромен психологически проблем с хип-тръста, който ще се опитам да преборя.
С физиотерапевт ще трябва да говоря, узрял е момента за специалист при мен. Псоазът ми не е слаб, глутеусите също не са слаби, ядрото ми е добро, мобилността също. Защо проклетият хип-тръст е проблем? Свръх мобилност и прекомерно вдигане на таза нагоре без да се усещам, и товаря кръста?

Любими упражнения: тяга с прави крака, суинг с пудовка, раменна преса с лост.
Цели- още по-добо укрепване на ядрото и пояса.
Хм, проклетото видео не излиза.
https://www.youtube.com/shorts/_ySroQXjBZc?t=54&feature=shar

Последна редакция: ср, 05 фев 2025, 10:52 от Dez

# 108
Днес се зачетох за кре-алкалин креатин. Някой има ли опит с него? Притеснява ме задържането на вода.

# 109
  • София
Кре-алкалина е най-изчистената форма на креатин. Аз пиех дълго време на NOW фуудс. Накратко с креатин не се консумира никаква захар, спазва се строга диета, пие се много вода и нямаш проблем със задържането на вода. Освен това, задържането на вода не е проблем, когато е подмускулно. Има разлика от това да си подпухнал.

Креатина увеличава силата с някакъв процент, подпомага издръжливостта и възстановяването. Една от най-смислените добавки.

Подсети ме и ще почна пак да си го пия.

# 110
Dez, с какви тежести правиш хип тръста? Аз бих започнала с минимално натоварване или дори без никакво, поне докато усетя правилната форма на изпълнение. След това много плавно увеличаване на тежестта, за да се адаптира тялото без да е стресово за него.

# 111
  • София
Това на Дез звучи като неправилна техника. Не са проблем килограмите, а начина на изпълнение.

# 112
Накратко с креатин не се консумира никаква захар, спазва се строга диета
Може ли малко по-подробно да обясниш какво точно имаш предвид с това?

# 113
Килограмите са проблем, защото ще й е по-трудно да запази правилната форма на изпълнение когато й е тежко. Затова казвам да го отработи първо с минимално натоварване докато го усети.

# 114
Благодаря. Аз не обичам сладко, но в редките случаи, когато ям банан или си позволя нещо дребно, какъв проблем може да възникне?

При задържане от креатин също си усещам дънките опнати и не ми е комфортно, нищо че не съм подпухнала.

# 115
Магни, благородно ти завиждам за мускулната треска. Обичам да имам такава, но трябва да се съсипя от тренировка, за да получа. Така съм била винаги и даже треньорите, с които съм работила са се чудели.

Не помня отколко време тренираш, може би си доста напреднала и затова нямаш мускулна треска?
Иначе аз когато правя едни и същи тренировки често, тялото привиква и тогава нямам мускулна треска. Затова и всички тези онлайн тренировки и програми са с различни дни и таргетират различни части от тялото.
При мен мускулната треска идва от винаги различните тренировки в комбинация с това, че не съм много силна и работя за изграждане на сила.

# 116
  • София
Накратко с креатин не се консумира никаква захар, спазва се строга диета
Може ли малко по-подробно да обясниш какво точно имаш предвид с това?

Имам предвид, че ако не искате да сте водни и подпухнали, с креатина не се консумира захар.

# 117
Така де, но имаш предвид едновременно или изобщо докато трае периодът през който се пие, не трябва да се консумира захар? Защото казваш, че диетата трябва да е много стриктна та не ми става ясно.

# 118
  • София
Аааа. През целия период 😊

# 119
Ще взема да го пробвам тогава, мерси Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт