Приятелят ми не ме обича

• 7 455
  • 237
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Предлагам нещо весело и приятно - при първа възможност си организирай екскурзия където и да е, сама, с приятелка или с приятел.
Щом той държи положение " не знам", ти дръж положение "не ме интересува".

# 166
За мъжа не знам, но аз например така и не разбрах какво иска самата Meredith и за какво е цялата тази драма. Май и тя самата не знае.
Типично по женски: „Не знам какво искам, но за сметка на това го искам веднага!“. Simple Smile

Всъщност май се досещам къде я стяга чепикът. Иска да си живеят като 20-годишни гадженца – всеки ден заедно, хахо-хихи, цуни-гуни... и после всеки вкъщи при мама и татко. Е, да, ама годините не са същите, начинът на живот също, да не говорим, че има и деца в картинката... Няма как на 40+ да се върне това, което си имал на 20.
А всъщност всяка възраст си има своите предимства. Стига да ги откриеш и да се възползваш пълноценно от тях, вместо да рониш сълзи по отминалите младост и безгрижие. Вече си на ново ниво в играта, няма как да се върнеш назад.

# 167
  • София
То на 40+ можеш да си като на 20 в стил гадженца, но не и да се виждаш всеки ден, особено като имаш деца. Поне за мен детето ми е било винаги на първо място и уважавам хора, на които им е приоритет.
А Меридит иска той да и каже, че е луд по нея, а той няма да и го каже, защото не е вярно. Запълват си времето, в което няма нищо лошо, то на даден етап на човек не му е до истерични любови и драми.

# 168
Аз даже и нямам още 40... Гадженца за мен е смешна дума вече след брак и деца. Не ме разбрахте много, какво искам аз, но да кажем, че е да нещо като "гадженца". Да се виждаме, когато можем, не искам да е всеки ден, а и не мога да си позволя да е всеки ден, именно защото имам деца и те са ми приоритет. Моята идея е, да си прекарваме времето заедно, когато не сме с децата си. Да не мислим за сериозно обвързване и съвместно съжителство. Не ми е до живеене с друг мъж, нито искам да вкарам чужд мъж, в дома, при децата ми.

# 169
  • София
Аз даже и нямам още 40... Гадженца за мен е смешна дума вече след брак и деца. Не ме разбрахте много, какво искам аз, но да кажем, че е да нещо като "гадженца". Да се виждаме, когато можем, не искам да е всеки ден, а и не мога да си позволя да е всеки ден, именно защото имам деца и те са ми приоритет. Моята идея е, да си прекарваме времето заедно, когато не сме с децата си. Да не мислим за сериозно обвързване и съвместно съжителство. Не ми е до живеене с друг мъж, нито искам да вкарам чужд мъж, в дома, при децата ми.
То заради смешката я ползваме тая дума Wink
И ти нали имаш вече това, което искаш? По описанието и ти нямаш много време, нито ще му раждаш деца и ще заживявате заедно? Къде е проблемът и защо толкова настоятелно питаш момъка той какво иска? Виждате се, когато искате и можете, толкова.

# 170
  • Пловдив

Ако трябва да ме репортват, докладват ..............ТИ не си в час!

# 171
  • София
Ами ти самата си сложила граница, до която да се развият отношенията ви.

# 172
  • SF
Абе добре, може жените да сме люхани и залюхани, а мъжете да са големи пичове, че не казват, какво искат, за да ни щадят нежните чувства. Ама къде, къде по-лесно щеше да е, да се каже искам само секс или искам само да си говорим, не искам връзка, не искам нищо, защото то така е по-зле, отколкото наранените чувства. Защото "не знам, какво искам", не е конкретен отговор.....

Оооо, нееее! То щеше да е по-лесно и ако имаше лекарство против рака, но....
С такива откровения и заявки в самото начало на запознанството рискува рязко да му заминат шансовете да прави неангажиращ секс.
А пък с "искам само да си говорим", каузата съвсем става пердута. Освен, ако не попадне на някое куку, което има нужда само да се оплаква  и да си лее хейта върху смирен слушател. Тогава много ще съжалява за репликата си.
Колко жени ще се изтупат и подготвят за среща-начало на нови хармонични отношения с харесван мъж и ще се зарадват да чуят "Психически съм нестабилен, доста неуверен и от тебе, или от някоя друга, искам само секс. Ако може."

"Право, куме, та в очи" върви някъде до към шести клас.

# 173
Мередит си търси оправдания, за да не прекрати връзката. Ако не иска сериозни отношения и не е развила чувства, то до сега да си е тръгнала сто пъти и нямаше да пише фермани в бг-мама по въпроса. Вместо това най-доброто оправдание, което намира, за да не прекрати връзката е, че той не ѝ бил казал в прав текст какво иска. Been there, done that. С тази разлика, че бях на 20. “Ама аз искам той да си каже” е поведение, присъщо на децата, които тропат с крак и реват, защото не са получили каквото искат. Един зрял и емоционално осъзнат човек с базово ниво на себеуважение във връзките си преди всичко се стреми към взаимност, уважение, съпричастност, очакванията му/ѝ за естеството на връзката да са покрити и избягва токсичност във всичките ѝ форми. Ситуациите единият да иска да изяснят взаимоотношенията, а другият да кърши пръсти и да вика “не знам, много съм счупен след предишната, разказа ми играта, твърде зает съм, твърде уморен съм…” и прочие, не са част от отношенията между зрели индивиди, които са и родители и трябва да дадат пример на децата си как да се държат с околоните и как да не допускат околните да се държат с тях.

Независимо какви тези и аргументи изложим тук, авторката и съавторката ще останат в същата конфигурация с мъжете, за които пишат. Те не търсят съвет какво е най-добре да направят за себе си, те търсят съвет как да получат от въпросните мъже това, което те искат.

# 174
Проблема е, че един ден сме в такава "връзка", един ден не сме. Искам да знам, какво мисли той, за да знам струва ли си да си губя времето. Не да е иде ми доде ми и аз да не се чувствам свободна да си търся друг, съгласен на моите условия.

А пък не се знае, в бъдеще може да се развият тия отношения, когато ни минат "травмите" и на двамата. Не че очаквам някакво бъдеще с този, а и след този му подход, не съм сигурна дали бих поискала. Не пречи да си прекарваме добре обаче, докато всеки намери, това което търси.

Както и да е, самата аз не се разбирам съвсем, та не очаквам и вие да ме разберете.

# 175
  • Out of the Mix
Дори да приемем, че откровенията "право куме в очи" не се правят от вратата за краката, а в леко по-напреднал момент от отношенията, дори индивиди с деца 35+ би трябвало да са по-експедитивни и да си заявяват какво искат, пак така не става Мередитка.

Вие сте се приели, че сте с деца, добре, които тепърва подрастват.
Ако бяха големи вече, е друго, всякакви конфигурации на отношения биха били възможни.
Щом не искаш връзка, това което искаш ми е супер странно, ти не знаеш какво искаш, сърби те, ама не искаш да се събирате и наистина да ви е много трудно, чудейки се четиристаен ли тепърва да мъдрите и търсите, къща ли, за да се съберете всички заедно, и да заживеете, като нормална двойка, ако всичко ви е наред.
В случая това няма как да стане. И той не го иска, а може и да няма възможност, което не е срамно, и не на всеки му се занимава, търсейки "мекото и лекото".

# 176
  • Пловдив
Дори да приемем, че откровенията "право куме в очи" не се правят от вратата за краката, а в леко по-напреднал момент от отношенията, дори индивиди с деца 35+ би трябвало да са по-експедитивни и да си заявяват какво искат, пак така не става Мередитка.

Вие сте се приели, че сте с деца, добре, които тепърва подрастват.
Ако бяха големи вече, е друго, всякакви конфигурации на отношения биха били възможни.
Щом не искаш връзка, това което искаш ми е супер странно, ти не знаеш какво искаш, сърби те, ама не искаш да се събирате и наистина да ви е много трудно чудейки се четиристаен ли тепърва да мъдрите и търсите, къща ли, за да се съберете всички заедно, и да заживеете, като нормална двойка, ако всичко ви е наред.
В случая това няма как да стане. И той не го иска, а може и да няма възможност, което не е срамно, и не на всеки му се занимава, търсейки "мекото и лекото".

Не можеш да и го обясниш.......просто не можеш.Тя си е създала някакъв филм в главата и въобще не е интересува дали е възможно да се случи.Просто е униклана и всичко и се полага по default и щом тя го иска, значи има как.

# 177
Проблема е, че един ден сме в такава "връзка", един ден не сме. Искам да знам, какво мисли той, за да знам струва ли си да си губя времето. Не да е иде ми доде ми и аз да не се чувствам свободна да си търся друг, съгласен на моите условия.
Дали ще се чустваш свободна зависи от теб, не от някой си. Прекратяваш отношенията и си свободна да търсиш друг. Voilà!

# 178
  • София
Какво време си губиш? Това е situationship, в момента ви изнася, като не ви изнася сбогом. Ти ако намериш нещо по-добро си го взимай и няма да ти се беси този, с когото се занимаваш в момента. Той е ясно какво мисли, по-скоро е неясно ти какво искаш, като хем не искаш повече, хем искаш клетвена декларация, че като му звъннеш в четвъртък няма да е зает.

# 179
  • Out of the Mix
Сериозен трудно ще намери.
Иначе е пълно с 50+ пичаги, сновящи тази и онази, даже по няколко си върят е така неангажиращо помеждудругото. Mr. Green

To реално такъв тип отношения не предполагат "сериозност".

Общи условия

Активация на акаунт