Ноемврийски бебета 2024 - тема 2

• 13 944
  • 743
  •   1
Отговори
# 450
И моето е с рефлукс и АР изцяло. Първото ми дете имаше тежък рефлукс, почнахме захранване на 5 м. и половина. Според нашата лична лекарка, детето трябва да може да седи седнало сравнително стабилно за да се започне с пюретата.

# 451
  • София
Мен педиатърката ме застреля вчера, като каза че захранване препоръчва след 6и месец. Той на 3 месеца и 3 дни беше почти 6.900 кг и 66 см, не мисля че ще чакам толкова.

# 452
Педиатърката е права, най-добре е да се изчака. Това е и препоръката на СЗО, ААП и много други организации. Размерът на бебето няма значение за това дали е готово за твърди храни. Важно е дали може да седи, да мести храна навътре вместо само да я бута навън и да има интерес към храната. Също и да му е узрял достатъчно стомашно-чревния тракт, защото в началото той е много пропусклив и бебетата не могат да усвояват храната различна от кърма/АМ

# 453
Подкрепям Зимк с две ръце и два крака. Колкото и големи да ни се струват (спрямо рожденните им размери), това са бебчета и техните организми не са узрели още.

Малко оф топик - момичета, вие как къпете малчовците? Нашият вече сякаш не се побира комфортно в поставката за новородено във ваничката ни, а не е препоръчително да сяда толкова рано (ортопеда каза до 6ти месец да не сяда)... Та ми е малко объркано как да го поставям във ваничката, хем да му пазя ушите, хем да не е седнал, хем да не е на поставката?

Последна редакция: ср, 26 фев 2025, 20:02 от slanchogledka^

# 454
Ние ползваме мека подложка, в полулегнало положение е съвсем плавно.

Аз да питам какви пробиотици давате? Аз нещо не съм доволна от Омнибиотик Панда въпреки високата му цена.. Днес взех Вая

# 455
И на нас не ни допадна омни биотик, вече трета опаковка биогая давам и съм доволна.

# 456
Ние използваме от началото БиоГая и сме доволни.
Относно къпането - в подложката стои от самото начало супер странно и постоянно си надига дупето и се изсулва съответно надолу и така си го вдигам по няколко пъти за 10-минутната му баня 😄
Иначе постоянно иска да сяда моят син.. едвам го задържам 🤯

# 457
10 минутна баня си е цяло СПА Grinning Ние сме светкавично бързи с банята

# 458
Нашата вана е с две позиции вътре. Едната полулегнала и другата - седнала. Преди 3 дни махнахме подложката за новородено, че не се побира вече.

# 459
10 минутна баня си е цяло СПА Grinning Ние сме светкавично бързи с банята

Оф толкова се труди милия татко да я гласи и после източва (къпем го в хола), че ни е грях да е по-малко. 😅

# 460
  • София
Ние тествахме ваната 1 път и се върнахме в мивката (която е дълга към 60 см) като в нея слагам подложка и мисля че много му харесва така, след първия месец започна да се радва, прави супер смешни физиономии. Но само баща му го къпе. Ако съм сама ще трябва ваната. 
Много е хубава седналата вана, но е за след 8 месеца.

# 461
И ние я къпем в хола, че банята ни е с размер на кибритена кутийка. И при нас пада едно наливане на вода, пък източване, пък слагаме една кофа под ваната, че не е направена хубаво и протича. 😤 Абе цял олимпийски спорт. Иначе обикновено баща ѝ я държи, аз я къпя. Не мога да се справя сама, мърдоли като туко що уловен шаран за Никулден, мани мани...

# 462
Може ли да споделите защо не харесахте Омнибиотика? На нас ни го изписаха, но и аз не съм чувала добри мнения и се чудя дали да го давам.

# 463
Аз пък съм много доволна от Омнибиотика - взимах го през цялата бременност и сега продължавам докато кърмя, а и на малкия давам. Давах и две опаковки Био Баланс междувременно както и паралелно преди всяко ядене Био Амика, но то е добавка.

Къпем го в неговата стая, защото предстои ремонт на банята и там искам да сложим подово, за да може да е топла през цялото време.

Захранването ще започна и аз към края на 5 месец, началото на 6. Препоръка от педи.

# 464
Само аз ли не давам пробиотик? Като ви чета чак се замислих дали не греша 😳

Общи условия

Активация на акаунт