Ноемврийски бебета 2024 - тема 2

• 13 844
  • 743
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Нашата бебка много обича да спи в количката. Притеснявах се, че като се затопли и започнем да махаме гюрюка, ще спре да й действа приспивно, но днес на топлото и слънчево, пак се унесе бързо, бързо. После доспива в коридора.

В колата преди заспиваше почти веднага, сега будува повечето време. Не плаче, спокойно си разглежда. Но ние рядко я возим, само до педиатъра засега.

# 556
Иска ми се. 😂
Моето със зор прави около 4 часа дневен сън, дори и в количката вече трудно спи. Свикнах с факта, че нямам поспаливо дете. 😃

Аз се видях в чудо, от няколко дни няма приспиване без рев. Белия шум ме спасява донякъде, но не винаги. При първите признаци на умора почвам да приспивам и пак е рев... 😭 Почна да се буди всеки ден в 5-6ч, не плаче, но си гука нещо там, чувам премляксване на пръсти и ставам да я приспивам пак до към 7,7:30, че иначе няма заспиване ... Единствено заспива сама от раз в колата, което е нож с две остриета, на дълъг път е чудно, но в градски условия е ужас.

Оф същото е с приспиването и при нас.. и не можем да го оставим в леглото, спи в ръцете ни 🥲.. поне за нощния сън няколко пъти вече заспива сам.

# 557
Доста презаредена си е след спане в количката, после може да будува около 2 часа без проблем. Но пък не иска да яде след разходка, много е странно. По принцип хапва на всеки два часа (условно, защото е само на кърма и суче когато си иска). Но дори след 3 или 3.5-часова разходка не иска да яде. Вече ми отказва и да суче навън, не знам защо така. Наваксва си после и - най-лошото - нощно време.

Съвсем отскоро, буквално от два-три дни я возя в количката и будна, без да мрънка и аз да се притеснявам, че трябва бързичко да я прибера. Вече й подготвят играчки да си премята през ръцете и да си дъвче, а когато е наспана вдигам матрачето и може да си разглежда спокойно. Много се кефи на светофари и знамена. Wink

Днес се замислих, че няма да е лошо да мажа бузките със слънцезащита за бебета. Вие как мислите? Някакви препоръки. Аз мислех нещо на Avene, A-derma или Bioderma да взема.

# 558
  • София
И аз днес мислех че вече не е за колд крем, аз по принцип съм му взела всичко на Биодерма, но той няма проблеми и засега е добре. Не пропускайте и вие слънцезащитата.
Моето само спи в количката. По 2.5 часа, поглежда от време на време, усмихва се и пак заспива. При едно от първите ни излизания премрънка и бързах да се приберем. Аз малко се плаша че го научих само да се движим (даже имам 5 поредни дни с 10 км бързичък ход), но като спрем се буди и пак си заспива.
В колата го возим само до педиатърката, няколко пъти, около 10 мин път, успява да заспи. Последно седях с него пред блока, и той спа още половин час.

# 559
Доста презаредена си е след спане в количката, после може да будува около 2 часа без проблем. Но пък не иска да яде след разходка, много е странно. По принцип хапва на всеки два часа (условно, защото е само на кърма и суче когато си иска). Но дори след 3 или 3.5-часова разходка не иска да яде. Вече ми отказва и да суче навън, не знам защо така. Наваксва си после и - най-лошото - нощно време.

Съвсем отскоро, буквално от два-три дни я возя в количката и будна, без да мрънка и аз да се притеснявам, че трябва бързичко да я прибера. Вече й подготвят играчки да си премята през ръцете и да си дъвче, а когато е наспана вдигам матрачето и може да си разглежда спокойно. Много се кефи на светофари и знамена. Wink

Днес се замислих, че няма да е лошо да мажа бузките със слънцезащита за бебета. Вие как мислите? Някакви препоръки. Аз мислех нещо на Avene, A-derma или Bioderma да взема.

Явно и други бебета така отказват гърда на тази възраст, не само моето. Аз даже извиках консултант по кърмене вкъщи. Тя ми каза, че на тази възраст бебетата лесно се разсейват и е хубаво на някое по-скучно място да пробваме. Също и да предлагам през 20 минути, но без натиск. И че на тази възраст вече могат да минат по-дълго без ядене, та не е такъв проблем.

А ако аз я виждам, че е гладна, но отказва, я люлея и и пея песничка, докато почне да се унася и тогава и предлагам гърдата и тя тогава захапва.

Доколкото знам, препоръката е да не се мажат бебета под 6 месеца със слънцезащитни, а също и да не се излагат да директна слънчева светлина (което не знам как ще стане...). Та аз не бих мазала сега.

Ако излизам с нея в раницата, някой път си нося чадър за слънцето. Може да изглеждам смешно, но не ми дреме

# 560
Дами, честит осми март! Много специален ден, ден на мама, и нека всички майки са обичани, обгрижвани и много щастливи! Знайте, че сте най-добрата мама за вашите деца и никога не се съмнявайте в себе си!

Ох, и нашият започна да будува в количката, но не защото му е интересно... Последните 3 дни се прибирам от разходка с бебе на ръце и бутайки количката с другата ръка. Да знаете, 4 зъба наведнъж не си е работа.... Както се разхождаме и си спинка спокойно, започва да плаче изведнъж, личи си,че е от болка (звукът е като от колики но не се извива). Вдигам го, гушкам го, успокоява се, хваща се здраааво за мен - дреха, коса, каквото намери милият, и не иска в количката повече. Вчера така 25 минути ходих до вкъщи, голям фитнес. Мисля да си сложа раничката в багажника на количката за такива случаи... Но го боли. През деня иска да е гушнат, явно го е страх, дразни го много, дори моите пръсти се опитва да си навре в устата, дъвче биберона на шишето вместо да суче... Наврях няколко биби в хладилника и една гризалка, и много им се радва като ги получи.
И нощем се буди, поне по веднъж, и спи като цяло по-неспокойно. Повече от половината си нощен сън го прекарва върху мен или върху баща си.

Относно захранването, някоя от вас да е гледала процесор за пюрета? Имам кухненски робот, но ми се иска за малкия да купя отделен уред. Препоръки? Гледам като цяло beaba или babymove, защото искам със стъклена купа. Някой да има мнения за тези или други марки?

Последна редакция: сб, 08 мар 2025, 07:30 от slanchogledka^

# 561
Честит празник момичета! Да ви питам вие как обличате бебчетата в това хубаво време като излизате на разходка?

# 562
Аз мислех да взимам отделен уред за пюрета, но той реално ще се ползва два-три месеца и аз не виждам много смисъл.

# 563
Ние сменихме бебешкия кош с другия, летен ли му казват. Малката нещо вече не се побира в бебешкия. Хареса ѝ, спа си и там. По-свободна е.
Започнахме и захранването. Вчера дадох пюре от морков и повечето остана по лигавника. Днес ще видим как ще се справим с по-голямо количество. Мисля да го смеся с мляко, че не ми се стори да ѝ харесва много.

# 564
Честит празник момичета! Да ви питам вие как обличате бебчетата в това хубаво време като излизате на разходка?

Боди с къс ръкав, отгоре гащеризон тип пижамка/ панталонки и блуза, пухкаво елече или памучна жилетка и тънка памучна шапка. Като цяло гледам да го обличам на катове, ако ми се стори много топло просто ще махна жилетката примерно.
В количката имам порт за бебе,който ползвам като пролетно чувалче, зависи от времето дали го закоппавам.
Махнах зимното чувалче от юкки, вече е прекалено топло за него.

# 565
Честит празник, дами! 💐
Бъдете много обичани и щастливи! ❤️

За обличането: боди потник, блузка и пролетно яке, надолу е с панталонки, тънки чорапки и някакви пантофки обикновено. Тънка шапка или качулката от якето. Завита с одеалце. Някой път и така е потна. 🤦

# 566
Дами, честит осми март! Много специален ден, ден на мама, и нека всички майки са обичани, обгрижвани и много щастливи! Знайте, че сте най-добрата мама за вашите деца и никога не се съмнявайте в себе си!

Ох, и нашият започна да будува в количката, но не защото му е интересно... Последните 3 дни се прибирам от разходка с бебе на ръце и бутайки количката с другата ръка. Да знаете, 4 зъба наведнъж не си е работа.... Както се разхождаме и си спинка спокойно, започва да плаче изведнъж, личи си,че е от болка (звукът е като от колики но не се извива). Вдигам го, гушкам го, успокоява се, хваща се здраааво за мен - дреха, коса, каквото намери милият, и не иска в количката повече. Вчера така 25 минути ходих до вкъщи, голям фитнес. Мисля да си сложа раничката в багажника на количката за такива случаи... Но го боли. През деня иска да е гушнат, явно го е страх, дразни го много, дори моите пръсти се опитва да си навре в устата, дъвче биберона на шишето вместо да суче... Наврях няколко биби в хладилника и една гризалка, и много им се радва като ги получи.
И нощем се буди, поне по веднъж, и спи като цяло по-неспокойно. Повече от половината си нощен сън го прекарва върху мен или върху баща си.

Относно захранването, някоя от вас да е гледала процесор за пюрета? Имам кухненски робот, но ми се иска за малкия да купя отделен уред. Препоръки? Гледам като цяло beaba или babymove, защото искам със стъклена купа. Някой да има мнения за тези или други марки?

Честит празник, дами!

Аз купих уреда на Филипс 4в1 за готвене на пара и пасиране. Ето този: https://www.philips.bg/c-p/SCF885_01/premium-4-in-1-steamer-blender

Хванах го на промоция 270лв мисля, че беше. Добре че го взех май, че онзи ден педиатърката казва да започваме захранването със зеленчуците. На прегледа малкия беше наддал 500г в крайна сметка, и тя каза че е доволна, но е хубаво и да започваме да захранваме полека-лека.

Между другото, Skady, попитах и аз педиатърката за смесване на пюренцето с мляко, но тя каза категорично не. Не знам защо. Навсякъде където четох, пише че може и даже е добър начин да се изразходва замразена кърма. То дали ще му смеся малко в пюренцето или после ще дохраня с мляко май е все тая...Тя обаче ни препоръчваше да даваме и подсладена вода и да не го храним вечер още от новородено, така че май няма да я слушам много много. Grinning Аз мисля да започна с картоф обаче. На вас с морковче ли ви препоръчаха? Знам, че някои започват и с тиква, не знам дали има значение...

# 567
На мен първо ми казаха с картоф и морков и след това с тиква. Общо взето след запичащи, да се въведе разхлабващо.

# 568
И ние сме с уреда на Авент за пюрета. Много ми харесва, много удобно за готвене и пасиране.
Аз си смесвам пюрето с АМ и детето го яде, даже иска още. Вчера, като предложих голо пюре от морков, го плюеше повече.
Не съм фен на "в никакъв случай" и "задължително", освен ако не става дума за нещо, което наистина никой не прави и то с основателна причина Grinning

# 569
Аз се включвам с един малко по-различен въпрос - събира ли се мръсотия между пръстите на ръчичките и крачетата на вашите бебчовци? Аз всеки ден му го почиствам ,но постоянно има, не много ама все пак. Иначе аз изкарвам с количката моето бебче на половина на будното му време. Гледа небето и дърветата около 30 мин и после почва да мрънка. Намирам някоя плочка да го друска и заспива съответно изкарва една дрямка там. Но задължително трябва да съм близо до нас,че като се събуди няма и 5 мин и почва да мрънка и реве. Засега това работи за нас ама те постоянно се променят.
Някое бебе вече в регресия? В какво се изразява при вас?

Общи условия

Активация на акаунт