Ноемврийски бебета 2024 - тема 2

• 13 837
  • 743
  •   1
Отговори
# 570
Честит празник! Gift Heart

Уред за пюрета и аз реших да не купувам, ще приготвям всичко на пара и после пасатор или нутрибулет - консистенцията на абсолютно гладко пюре действително се предлага малко време, после е хубаво да се премине на размачкана храна и т.н. Но мои приятелки са доволни от на Филипс уреда.

Голямата ми дъщеря захраних на 4.5 месеца, като въпреки това тя продължаваше цяло лято предимно да си суче и отказваше пюретата (родена е краят на октомври).

Сега съм решила да си захраня от 6 месеца нататък, както му е редът и пюретата предполагам ще са в обръщение още по-кратко време. Все пак според ЗВБ даже от 6 месеца могат да си хапват парченца. И аз като Zimk02 си изтеглих solid starts и там има видеа на бебета на различни възрасти как сладко си хапват... Нямам търпение Blush

За захранването с картоф знам, че бебенцата не харесвали вкуса и консистенцията на пюрето от картоф (странно...). За това предпочитат тиква - внимателно, защото бая разхлабва, пащърнак, морковче... Картофът по-скоро смесен с друг зеленчук.

Аз ще смесвам с кърма и пюретата и кашите и много се надявам бебето да си хапва с кеф, така хем ще й "пробутвам" повече млекце. И съм си обещала да не се шашкам, ако не е върл фен на храната, особено юли-август. Както казах, играла съм го това с голямата ми дъщеря, в жегите налитат на мляко повече, но няма нищо необичайно и притеснително в това.

За мръсотия между пръстчетата - да, събира се по ръчичките, мия директно на чешмата. Smirk

# 571
Мръсотия и при нас се събира между пръстчетата, но ги мия на течащата вода, без да слагам нищо. Ръцете са му постоянно в устата.

За пюретата аз ще взимам готови за момента, защото нямаме домашни плодове и зеленчуци в този сезон. Надявам се след някои месец, когато започнат вече домашните само да му ги намачквам.

За регресията при нас се изразява в това, че режима се промени много. Сутрин става в 6ч.( преди беше в 8/9ч.), вечер се будеше за хранене в 5ч и заспиваше ведна ( сега в 2’ и запива много трудно). На 4++м е.

Тъй като забравих - Честит празник, мили дами! Бъдете вдъхновение за света, защото сте най-добрите майки! ❤

Последна редакция: сб, 08 мар 2025, 18:28 от Gerimal

# 572
Честит празник и от мен мили дами! Heart

Аз хем искам да я захраня по-рано, хем не. Иска ми се каквото може да и предложа от градината, но сезона ще е такъв, че надали ще има кой знае какво.

За обличането, винаги гледам да не е прекалено облечена. Днес например беше с цяло гащеризонче, тънка шапка и от онези пухкави ромпърчета.

# 573
  • София
Честит празник мили дами. Бъдете щастливи и се радвайте на малките си чудеса.

# 574
Аз имам уреда на Авент от първото ми дете, с нея го ползвах много малко, защото бързо осъзнах, че комбинациите на готовите пюренца са доста по-разнообразни и ми беше по-лесно с тях докато в един момент минахме на детска кухня. Иначе на уреда приготвях най-често пилешко месо с картоф и пащърнак, някакви такива. Иначе от готовите пюрета най и се харесваха тези на Holle, Hipp и лидълските, веднъж бях взела на Ganchev и беше трагедия.. сега смятам да процерирам по същия начин Grinning

# 575
Към тези от вас, които захранват - в каква позиция е бебето? Къде ги храните? Помня с баткото, че чаках да стане на 6 месеца, за да може да стои седнал…

# 576
Към тези от вас, които захранват - в каква позиция е бебето?
Първото хранене беше в шезлонга в почти легнала позиция. Пюрето беше смесено с АМ, така че все едно ѝ давах мляко. На другия ден дадох по-голямо количество пюре, и понеже беше морков, който цапа, а шезлонгът ни не се пере, второто ядене беше в онова бебешко фотьойлче, не знам как се казва. На третия ден вече бяхме изпрали и подготвили стола за хранене, и я храня там в най-легналата позиция - обаче столът ни е стар и най-легналата позиция си е седнала, като в стол за кола. Не е съвсем легнала както в новите модерни столчета.
Ние сме с термин 04.11., така че е ранна ноемврийка. Прави опити да сяда понякога.

# 577
Къде се изгубихте, момичета, нещо не сме активни напоследък 🙂

Всяка нощ детето се буди около 5ч, вече даже и часовника и не гледам, знам колко часа е вече само по нейното поведение. Повечето пъти реве на сън, та с бибата имам известен успех, но днес направо ме пръсна. От 5 до към 6 се събуди сигурно 3-4 пъти, накрая към 7 без 15 се събуди окончателно, та сега прави вече първа дрямка за деня. Ако случайно прехвърли 4 часа дневен сън, вечер приспиването е кошмар. Нощният сън е между 10 и 10 часа и половина, иска ми се да е поне 11. По принцип е възможно, ако я взема при мен, ще спи още поне два часа, но това ми разваля целия график. През деня спи супер леко, стъпвам на пръсти и пак някой път се буди от най-малкото нещо... Нагласи си някакъв неин си ритъм, което мен ме устройва, ляга рано и става рано, поне сега денят ми е предвидим, не като преди - всеки ден различно....

Ние все още не сме започнали захранване, но изкарахме стола за хранене, подарък ми е и много ми е симпатичен, на Moni, модел Chocolate. Много ми прилича на Peg Perego Prima pappa. Има няколко позиции на облегалката, не ми се стори и труден за чистене, ще го видим като има храна, де. 😃 Но може и като шезлонг да се ползва от по-малки деца, нищо, че пише 6м+.

Последна редакция: ср, 12 мар 2025, 09:05 от Onirique

# 578
Здравейте и от нас, отдавна не сме писали. Филип вече започна да се върти сам и е много смешен как се мъчи милия, но с всеки ден му става все по-лесно. Със спането отдавна свикна да заспива сам вечер, имаме си рутина и общо взето след баня и мляко си заспива сам към 8-9ч., в зависимост кога е станал. Ноо последно време спи доста малко вечер, през деня си спи макс 4 ч, но вечер едва изкарва 10 понякога, днес например спа само 8ч. Не знам от регресията ли е или не му стига храната. Аз се водя по схемата, в която даваш 100мл + месеците, той сега е 3+++ месеца и яде по 140мл, като даже педиатъра ни беше казал по 130 да му даваме, ама той тотално не издържаше. Та съм в чуденка дали да не вдигна.
За захранването съм планирала като стане на 5 месеца и половина да започна, но ще се водя и по него.
Аз имам въпрос относно разходките, извинявайте ако вече сте осъждали, но ми казаха, че едва ли не трява максимално да е заворен в коша за новородено, за да го пазим от слънцето, та само на мен ли ми се струва малко пресилено това, имам чуството, че ще заври в този кош. Ясно е, че не го оставям да го пече целия, все пак е облечен, ама въоще пък да не му влиза въздух и светлина...вие как процедирате?

# 579
Пробвай да вдигнеш яденето, то детето ще си покаже. Аз и друг път съм споделяла, на мен тази схема на педиатрите не ми е удобна, бебетата са различни и имат различни нужди. Моето не е яло 130 мл многоооо отдавна, сега е на 4++, по тази схема трябва да я храня с 140мл, а аз ѝ давам 180мл, 4 пъти на ден яде. Добре е с килограмите, даже е дребна според лл, не е преяла. 😃

Мен слънцето не ми пречи, влиза си ѝ въздух и слънце достатъчно (е, гледам не я пече директно, разбира се), не виждам да ѝ вреди по някакъв начин, даже се радвам, че я "вижда " слънце. Не я пазя чак толкова много.

# 580
Onirique  абсолютно същото е и при нас. Разликата е, че се буди около 2:30/3ч за мляко и става в 5:45ч взимам го между нас с ММ, за да придреме още час. Нощният сън му общо около 9часа, не знам как да го увелича, а искам.
За захранване мисля утре да започна или в петък. Ще го сложа в люлката, тъй като още не съм се спряла на столче, но ще трябва до края на седмицата да се случи.
За храненето той е на смесено, водя се по него.
За разходките единственото което правя на това хубаво време е , да не излагам на пряката светлина дълго време. Коша не е затворен на макс.
Като защита от изгаряне мисля да взема A-Derma Protect Kids или крема на мустела. Използвам продукти и от двете марки и съм страшно доволна.

# 581
Всички ли ще захранват от 4 месец? На мен ми се струва прекалено рано. Някой ще захрани ли изцяло по ЗВБ, кога и как мислите да почнете?

# 582
Рано е да, аз чак след 6 месеца ще захранвам. Не съм решила дали да е по ЗВБ, но ЗВБ така или иначе преди бебето да е на 6 месеца е почти невъзможно.

# 583
Здравейте, дами!
Относно захранването може би края на 5-ти навършен/в началото на 6ти започнат ще започна аз, но ще се водя от бебчето - педиатъра ми също съветва да следя детето кога показва интерес към храната. Много важен него в съвет беше никога да не го насилвам ,ако не му харесва дадено пюренце, и да не го гоня с лъжицата, за да си го изяде. Може би ще правя нещо комбинирано между пюрета и ЗВБ.

При нас последните дни са доста спокойни, малкият спи по 11 часа нощем, без да се събужда и вече без да се храни. Нищо не съм правила, той сам си нагласи режима в един момент. За съжаление аз продължавам да ставам нощем да се цедя, но все пак спя малко повече . Първата вечер се събудих стресната, че не съм си нахранила детето 😂
Иначе забавна история от вчера - родителите ми се прибраха от почти двумесечно почивка в Южна Африка. След като изтърпяха наложената от мен карантина, дойдоха у нас да се видим. Тц, никой не иска да ме види мен - майка ми е от входната врата попита "къде е детето", не ме е прегърнала дори и с мен почти не си е говорила. На няколко пъти и направих коментар, че и аз съществувам - дори не ме отрази... Голяма мания е да си баба 😂 Честно казано си беше и обидно. От нея често чувам коментар как съм  "обсебена" и "майка на пълен работен ден". Много ме натоварва това. Не че ми трябва чието и да е одобрение за това как си живее живота, но по дяволите майка ми е. Вместо да се радва че пълноценно си прекарвам времето с малкото бебе, тя недоволства, защото е по различен начин от нея. Едно време ме е родила на 20, по нейни думи ме е "хвърлила" на бабите да ме гледат и тя си е завършила студентството. Май сега очакваше нещо подобно, само че аз съм на 33 и нямам студентство/неизживяни младини. Май това да си родител отваря вратата широко за неискани коментари и мнения - честно казано ще стана доста дебелокожа покрай майчинството. Може би
е било крайно време да се науча на това...

Вие как смятате да предпазвате бебчетата от комари лятото? Аз поръчах диджавката на chicco за количка и за стаята - с ултразвук. Но ако някой има други препоръки, моля да ги сподели!

# 584
Аз смятам да захранвам след 6м и по ЗВБ. Първото един месец се мъчих смесено и пюрета и ЗВБ и накрая минах изцяло на ЗВБ.

Не се бях замисляла за комари, но за големия съм взимала едни гривнички с етерични масла, може например да се сложи някъде по количката предполагам.

Общи условия

Активация на акаунт