Ноемврийски бебета 2024 - тема 2

• 13 850
  • 743
  •   1
Отговори
# 675
Значи нямате проблеми Grinning

# 676
Някои други бебета да си изместват часа за ставане по-рано? Последните 3 дни става в 6:30 вместо 7:30. И преди се случваше, но го доприспивах за още час и нямаше проблем, а сега почва да се противи и да плаче.

# 677
И тук се случва същото, съвсем ми разбърква сутрвшния график. Аз ставам в 5 да се цедя, да сготвя, да си оправя къщата и себе си и до 7 имам 2 часа. Вече категорично става в 6:30, а заспива в 20:30....

# 678
И на нас вчера ни се случи да стане в 6:15. 😒 Като се замисля, в 7:30 сама не се е събуждала от мнооооого отдавна. 🤦 Обикновено 7 без малко окончателно се е събудила, не плаче, гука си, та до към 07:30 я оставям в леглото докато се оправя малко и направя мляко. Общо взето на Спандърмен се правя сутрин, че види ли ме - почва як рев... 😃

# 679
Аз всеки път като се замисля нещо нормално ли е и пиша тук и се оказва, че всички са в едно и също положение.😃 А като се сетя как се събуждаше в 8-9 и си мислех,че е рано.🥲😃

# 680
Аз има да си мечтая за 7:30, ама наистина си мечтая понякога. Всеки ден се събужда в 6 да яде. Да, после обикновено спи до 10, но яденето в 6 е най-предвидимото нещо в ежедневието ѝ. Предполагам, че е нормално, след като последното хранене е в 19:30.

Края на март сменят часа. Дали бебоците ни ще разберат Grinning

# 681
При нас 6ч е направо някакъв мираж, случва се един два пъти на две седмици. Нашия господин става в 5, 5:30 най-късно… а преди месец и той си спеше по 12 ч. и ставаше в 8 🥲🥲

# 682
И при нас отскоро започна да се събужда към 6 и с 300 зора успяваме да доприспим до към 7-7 и 30. Като се има предвид, че го приспиваме почти 1 час..... а да не говорим, че яде по 3 пъти, а до преди няколко седмици се будеше само веднъж и то към 5..

Честно казано проблемите със съня започнаха след навършването на 3 месеца и тогава си казвах ето, започва регресията. СЕГА Е НА 4++ 🥲 да не би да няма край? 😆

# 683
Доколкото знам регресията на 4ти месец се дължи на дълготрайна промяна в циклите им на съня. И докато самото дете не се напасне към новото за организма си, няма да има край, така да се каже. Препоръчват да се слагат да заспиват сравнително самостоятелно, да се оставят да се успокояват, да се създадат рутина за сън през деня и вечерта и да не заспиват на шише.
НО, аз продължавам да приспивам на ръце, веднъж на седмица може да се случи да заспи сам без мен, ако съм го оставила в кошарата да свърша нещо и съм пропуснала "прозореца"... Така че пе това със здравословните навици не ми се получава за сега 😅 Успокоява ме,че всеки на този свят е започнал да заспива сам в един момент, и че после ще ми липсва да го гушкам сънен и топличък.

# 684
Да, и ние приспиваме на ръце, че и спи върху нас през деня. Забелязвам вече промяната в циклите, ако се съсредоточиш в детето, е доста видимо. От утре започваме лека полека да го учим на самостоятелно заспиване, което ще помогне за всички проблеми със съня. Аз се зареждам с търпение, че ще е нужно 😅

Иначе един съвет: за децата, които се будят на 40-45 минута след приключване на цикъла, сега пробвах точно като го видя, че е в последната фаза и леко се разбужда, да пресъздам условията при приспиването (при нас е люшкане на ръце), за да успее да ги свърже сам. Получи се, а целта ми беше да изкара малко по-дълъг сън, защото сме и в преход към 3 дремки.

# 685
Още преди 2 седмици го измести - ставаше в 7:00/7:30. После започна да става в 6, а сега в 5… направо не ми се говори. Но вечер е борба да си легне от негова страна - иска да заспива с кокошките на залез слънце, и, ако щете вярвайте, гледам слънцето и се ориентирам за това кога ще яде последно за деня и кога ще ляга. Това бебе не подлежи на режим повече. Не успява да прекара повече от 45 Мин на дрямка през деня, а вчера сумарно спа 1,5ч за целия ден. Предавам се…

Някои други бебета да си изместват часа за ставане по-рано? Последните 3 дни става в 6:30 вместо 7:30. И преди се случваше, но го доприспивах за още час и нямаше проблем, а сега почва да се противи и да плаче.

# 686
И при нас измества часа на ставане - беше първо към 8 и нещо, 8 без нещо, напоследък е около 7. Мислех, че се подготвя за смяната на часа, ама вечер не заспива по-рано.

Кратките дремки ме влудяват мен, имам чувството, че както започне деня така е до край. Вчера беше на 5 дремки от 30-40 мин Weary

# 687
Аз сега гледах, че от 3 до към 6 месеца краткият дневен сън е нормален. Аз моята ако не я държа върху мен или в раницата, се събужда много лесно. Сега няколко пъти се налага таткото да я приспива през нощните събуждания - ами много по-сложно е като няма гърда, на която да заспи. С гърдата е лесно и гарантирано заспиването освен ако не и се доака

# 688
Към дамите, които преди бременност са ходили на лазерна епилация - колко време след раждането смятате да възобновите? Аз вече искам, но май е по-добре да изчакам 1вата година, за да се понаместят хормоните, че иначе май няма да има особен ефект.

# 689
Аз ползвам домашен фотоепилатор, та поднових преди около месец. Но аз не кърмя, ако кърмех може би щях да почакам.

Общи условия

Активация на акаунт