Ноемврийски бебета 2024 - тема 2

• 13 856
  • 743
  •   1
Отговори
# 660
Момичета, вие имате ли музикални въртележки към кошарите? Ние в началото не купихме, защото смятах, че повече ще го кара да е в игрива фаза, отколкото в спяща, но сега имаме проблем със самостоятелното заспиване и започнах да се чудя дали това би помогнало.

Какви са вашите впечатления?

# 661
Same here.
Някакъв абсолютен кошмар е с дневния съм - това нашето бебе е на режим само що се отнася до храната.
Сумарно на ден му се събират в последната седмица 2ч.-2,5ч. дневен сън. И вилнее, крещи, кара се. Понякога заспива сам, понякога иска да го гушкам, понякога да го гнява и целувам. Аз обичам да го приспивам, но в последно време не дава да го гушна да заспи, хапе един жираф гневно, после реве, пак се кара…. Едвам издържам и аз. Яде иначе обилно и спи по 10ч. нощем. Но пред деня ме прави сама да си говоря, както беснее ме поглежда с едни лисичи поглед изпод сивите си очи и се подхилква мазно 😒

# 662
КатеринаЕ., ние имаме и ефектът е двоен. Понякога се заиграва и ми дава 10 минути да свърша нещо. Вечер ѝ помага да заспи, когато е по-нервна, но не е чак голям ефектът.
Малката най-лесно заспива на ръце или в количката си, докато я возя. После я паркирам в двора и може да откара часове наред. Ако много ѝ се спи, дори в гнездото заспива, аз си слагам ръката до главата ѝ, за да си чувства обгърната.като ми гука, ѝ отговарям, за да знае, че съм на линия и по всяко време може да си "говорим". Така се успокоява още по-бързо и заспива, докато ме гледа.

# 663
Въртележка точно днес сложихме на леглото му. Не мисля, че ще може да заспи самостоятелно с нея честно казано. Но все пак си е до дете. Моето е малко диваче 😃 относно съня. Определено му хареса въртележката, лежа си в леглото около 20мин. , говореше й, опитваше се да я хвана. Като цяло му хареса.

П.С. Ако решиш да взимаш въртележка, разгледай начина по който се закача за леглото/ кошарата. На нас тази ни е втора въртележка. Имахме една подарък, но няма възможност да се постави на леглото ни. В baby.bg сега има намаления на повечето.

# 664
Ние имаме въртележка от самото начало, но нейната роля е по-скоро да го оставя в кошарата да си играе и да ми даде 15 минути свободно време да свърша нещо. Не мога да си представя как ще се приспи с нещо, което така го превъзбужда и започва да рита и да му говори. 😅 А онзи ден сложих мрежести обиколници, тъй като няколко пъти си заклещи крака, и трябваше да махна въртележката.

# 665
Ние имахме въртележка на леглото, която махнах на първия месец. Само я гледаше, когато трябваше да спи. Клюкарка 😃

# 666
Ясно, значи все пак добре съм преценила да не купувам, няма и сега. Благодаря ви!

# 667
Мами, има ли някоя, която да е преминала на памперс гащички и да е доволна? Аз взех размер 3 на Памперс Пантс Премиум кеър и пропусна. Преди 2 седмици бебо беше 6,500 кг и се чудя дали е още малък понеже са от 6-11 кг или просто не стават. Много жалко, че и поръчах доста бройки, дано поне като порасне малко да ги носи…

# 668
Аз пробвах гащички, но на Пуфис. И на мен не ми харесват. Не прилягат добре сякаш. Малкия е 7.100 и те уж са от 6-10 ама някак странно му застават, и при нас пропуснаха 2 пъти. Ще видим като попорасне още малко.

Дами, аз исках да се включа тъй като видях днес, че Ася Демирева вече предлага консултации в МЦ Марковс в София. Супер удобно изглежда да си запишеш час сега при нея. Доколкото видях са за детски сън, кърмене и още един тип консутлация, ще излъжа какво беше точно.

Откакто малкия стана на 2м и половина с кърменето от гърда почти приключихме. Просто отказваше гърда и това е. От тогава само изцеждам и кърмя един единствен път в денонощието, когато се събуди към 5-6 сутринта и си доспиваме до към 8-9. Всичко останало давам от шише вече...В началото ми беше много криво и кофти, но беше по-важно малчо да е нахранен. Сега уж посвикнах, но определено мисля да търся вариант да се върнем към кърмене от гърда, особено както и се затопля времето...Дадох сумати пари за няколко помпи, аксесоари и тн. докато намеря какво работи за мен, но не знам...Имам чувството, че нямам време за нищо напоследък от изцеждане, измиване, стерилизиране, самото хранене след това със шишето и после пак и пак. Да не говорим и за приспиването... че и при нас е ужас последно време дневния сън. Grinning  Завиждам на мамите, които могат да изкарат цял ден навън с бебенцата.

Някоя от Вас вече правила ли е такива консултации по кърменето? Доволни ли останахте, и при кого бяхте?

# 669
Аз лично не се мъча с режими. Според мен само до стрес водят. Единственото нещо е, че тя към 20:00 някъде заспива за нощен сън, но и това не е задължително - някой път по-рано, друг път по-късно. През деня гледам прозорците на будуване, макар че тя ако е решила, че няма да спи, а ще ака, ами откарвала е и 5 часа будна. Приспивам я на гърда или на фитнес топката. Татко и в общи линии само на фитнес топката може да я приспи, защото нещо му липсват гърди 😁. А някой път единственият начин да я накърмя е да я люшкам на фитнес топката и тогава да я сложа на гърда. Че и от шише често само така пие, ако мен ме няма. Та да дам моя съвет - фитнес топка 😁

Аз откакто разбрах, че няма никакви общоприети стандарти за това кой може да се нарече консултант по детски сън и че в общи линии всеки може да стане такъв (за разлика от консултантите за кърмене - там си има установени изпити и сертификати - IBCLC), изобщо нямам намерение да плащам за консултант по сън - те няма какво да ми кажат, каквото не може да се намери в нета и как да гарантирам, че съветите им са правилни? Никак

# 670
И аз се отказах да гоня някакъв режим, особено през деня. Единствената ми мъка беше нощния сън, но след като някак се нагласихме да заспива 20-21ч съм доста по-спокойна, особено сега, когато вече не се буди за ядене. Събуждането в 5 ще го преживея. Гледам да спазвам съответните интервали на будуване, но невинаги се получава. По едно време бях психясала на тема сън, но бях много изнервена, че не се получаваха нещата така, както аз исках. Това пък рефлектираше върху целия ми живот, което не ми беше ок. Приспивам я, ако спи - добре. Ако не спи, пак добре, оставям я да си играе или я взимам да ме гледа как чистя, готвя, оправям.

Сложихме вече летния кош ние, возя си я в полулегнало положение и е много доволна. 🙂

Днес купихме и нов стол за кола, на финала се спряхме на Joie i-prodigi. Растат малките съкровища ❤️

# 671
За гащички знам от приятелки, че най-добре да се вземат когато са над 8кг. тогава не пропускали.

За консултант по детски сън, аз също много се чудих има ли смисъл, но когато си отчаян според мен прибягваш дори и да не си сигурен, че ще помогне или имаш съмнения за компетентността.
Консултант по кърмене вече е друго, особено ако искаш да кърмиш има огромен смисъл да се възползваш. Аз лично не съм се възползвала и не мога да дам отзив за някого.
Когато бях в болницата там имаше и даде доста насоки, какво, кога и как.

Последна редакция: ср, 19 мар 2025, 20:41 от Gerimal

# 672
Аз писах за гащичките в началото на седмицата - на фона на цялата фрустрация със съня само това ми липсваше - пълен боклук, направо съм бясна, че купихме даже два пакета. Няма чифт, който да не изпуска. Минах на номер 4 на Памперс (Филип е 7.200кг) и всичко си дойде на място.

# 673
Поне спокойни ли са ви децата докато будуват през деня? При нас вчера малкия си заспиваше през деня в кошарата сам час или 40 мин най-много преди да дойде време за поредното ядене, а днес го приспивам на ръце и после си го слагам в леглото и спи пак така 40 мин до час, докато е буден иначе е в настроение поне засега. Имахме 2-3 много криви дни миналата седмица та даже проверих календара за скок в растежа, въпреки, че бях коментирала тук, че за мен това е пълна глупост, естествено дните не съвпадаха Grinning в крайна сметка му увеличих дозата мляко и си стана весел и доволен.

# 674
През повечето време е спокойна. Като почне да мрънка, пробвам да я приспя пак - обикновено заспива, спи 10 минути и после е ведра все едно е спала 10 часа 😃

Общи условия

Активация на акаунт