Ноемврийски бебета 2024 - тема 2

• 13 861
  • 743
  •   1
Отговори
# 645
Игри - дърпане на косата на мама, гледане на щорите, гледане на тавана.

Сега по-сериозно, любимата и играчка е ето тази риба. Даже като плаче и и я дам, обикновено се успокоява. Може и цял ден да я гледа, да я пипа и да я ръфа

# 646

Сега по-сериозно, любимата и играчка е ето тази риба. Даже като плаче и и я дам, обикновено се успокоява. Може и цял ден да я гледа, да я пипа и да я ръфа

Хайде, продадохте ни я. Кажете откъде е да поръчваме 😁😁😁

# 647
Днес и мен ме ореваха. Не знам какво става с това дете, но не може да заспи днес, и е страшен рев по един час, докато заспи. Днес стана в 8, вместо в 6. Оттам нататък почти цял ден реве, освен в колата като бяхме. Такъв ден не сме имали.

# 648

Хайде, продадохте ни я. Кажете откъде е да поръчваме 😁😁😁

https://a.co/d/6BiXkGW

Аз от Амазон я взех, но не знам дали и в България я доставят. Но може би има нещо подобно на други марки. Много се радва на шаренкото

# 649
Здравейте Simple Smile
Уви, не ми остава много време да се включвам. Но следя темите и ви се радвам на споделянето и подкрепата, която си оказвате покрай бонбоните 🍼
И аз имам две теми, които в момента ме вълнуват и ще следя споделения опит:
Първата е захранването. Елица е на 4 месеца и няколко дни. Днес очакваме на месечния преглед докторката да каже как и кога да започнем. На мен ми се иска да поизчакам поне до 5.5 месеца, но - да видим Wink
Втората тема е столче за кола. Тепърва започваме да планираме пътувания и е желателно да изберем най-доброто Wink Моля ви споделете, дали и от кои столчета сте доволни?
Благодаря Simple Smile

# 650
Привет, включвам се по темите набързо, че не се знае кога пак ще ми падне да напиша два реда:

- столчето:
https://aiko-bg.com/product-92465070039
Има добри резултати от тестовете за безопасност на ADAC. Возим го в него откакто стана 64см.

- захранването:
ще започнем 4-5 дни след следващата ваксина, т.е., когато Филип е на 5,5 месеца в началото на Април.
Първо, заради атоплчиния дерматит, който отключи, и, второ, заради непоносимост към белтъка на кравешките и говежди продукти. Усетих се на време за второто и сега се укротиха нещата. Това беше и причината да закъснеем масивно с ваксинацията. Захранването ще се случи с оризова каша с кърма.
Пюретата ще се вкарат след това в този ред: картоф, морков от белите първо, пащърнак, после оранжев морков, после плод. Но това е при мен, защото много трябва да внимаваме с този белтък. Млечни неща ще включвам много по-нататък.

Здравейте Simple Smile
Уви, не ми остава много време да се включвам. Но следя темите и ви се радвам на споделянето и подкрепата, която си оказвате покрай бонбоните 🍼
И аз имам две теми, които в момента ме вълнуват и ще следя споделения опит:
Първата е захранването. Елица е на 4 месеца и няколко дни. Днес очакваме на месечния преглед докторката да каже как и кога да започнем. На мен ми се иска да поизчакам поне до 5.5 месеца, но - да видим Wink
Втората тема е столче за кола. Тепърва започваме да планираме пътувания и е желателно да изберем най-доброто Wink Моля ви споделете, дали и от кои столчета сте доволни?
Благодаря Simple Smile

# 651
Evetcho, гледай столчета за кола, преминали независими краш тестове, и по-конкретно най-строгия в света - шведският Plus тест. Други важни критерии са столчето да може да се ползва обратно на движението максимално дълго. Лично за мен позицията за сън, въртенето и мястото за краката също са критерии.
Ние засега сме се спрели на две столчета и ще запиша консултация, на която да ни обяснят предимства и недостатъци и да ги монтират пробно в колата.
Избрахме BeSafe Beyond и BeSafe Stretch.

Препоръчвам ти да разгледаш информацията в сайта на Деца на Борда (имат и фейсбук група):
https://kidsonboard.bg/

# 652
Ние в крайна сметка взехме столче на Britax Romer dualfix M за моята кола, а за на ММ е още с кошницата и с базата.

Ох, някой друг да се бори с 20 минитни дневни дремки? Ще се побъркам, завъртам се в един омагьосан кръг на приспиване и следене на режим, малкият е супер преуморен и изнервен като не спи. Вчера за целия ден е направил 2:30 часа сън. Лоша работа.... Приемам всякакви съвети....

ПП: Лепенките за белези на Сикатрис вършат работа. Бавно, но белега от секциото не е толкова релефен вече и избледнява. Друго нищо не правя и други мазила не ползвам.

Последна редакция: ср, 19 мар 2025, 07:59 от slanchogledka^

# 653
Явно е в регресия и му се разваля съня. Единственият съвет е просто да спи само там, където има шанс да изкара повече време сън - върху вас, в количка и тн. Докато е буден може да го слагате да ви гледа как готвите и хапвате, сгъвате прането и тн. Аз така бих направила. Не е идеалистично, особено ако искате да го учите да спи само в кошарата, но е по-добре от нищо. Успех! Също пробвахте ли в изцяло затъмнена стая?

# 654
Ами не, мисля да поръчам black out щори за прозорците в детската, тези правят само приглушена светлина. Пеобвах да спи в количката на изцяло пуснат сенник - пак се събуди на 20та минута и започна да рита по коша... Нощем си спи добре за сега, успокоява се сам, буди се само да яде и не всяка вечер. Луда работа...
Върху мен също се буди, просто пак заспива...

# 655
Предполагам не е това случаят при вас, но има ли шанс да изпускате моментът, в който му се доспива? Питам, защото например нашият преди показваше, че му се спи с търкане на очи и прозяване. В последно време започва да мрънка страшно много, да се кара на играчките и да става червен. Прозяването идва чак след 10-15 мин направо с рев от преумора. Докато разберем какво става направи 2-3 истерии. От консултатите знам,че дрямка по-кратка от 30 мин се дължи на преумора. Също, времето за будуване включва и времето за прияпиване и както е при тях от 1:45 до 2 часа за 4 месеца , трябва на 2рия час примерно вече да са заспали. Защо не пробвате например да засечете и да го приспите точно на 1 час и 35 мин примерно ,за да отнеме да кажем около 10 мин приспиване и да е заспал точно на час и 45 мин? След това ако спи пак малко може да намалите интервала на будуване с 5-10 мин. Нахвърлям някакви идеи, ако не сте се сетили.

# 656
Всичко това го правя уж, пак по съвети на консултанта по сън. Но да, напоследък не показва знаци на умора, изведнъж сякаш става лудницата.... Ако се опитам да го придпя по-рано, дрямката е гарантирано кратка - защото не е достатъчно уморен . Със сигурност има значение,че нещо не уцелвам момента напоследък....

# 657
slanchogledka^ само да кажа, че ти съчувстам. За съжаление не мога да помогна, при нас съня всеки ден става все по-зле. Освен кратките дремки (при нас обаче е 30-40 мин, рядко има и 20) започна трудно приспиване, защото се опитвам да го приспивам в кошарата вместо на ръце и безброй будения вечер и нощем. Просто нищо не е наред,аз ставам все по-уморена и изнервена...

# 658
Sisi съчувствам ти! При нас е същото, вечер е ад, буди се в най-добрия вариант 2 пъти. Сутрин в 6ч вече е буден, наспан. Нямам сили вече, не знам какво да направя. Преди се будеше само веднъж около 5:30/6ч за храна. На 5м е вече.

# 659
Моето бебе спи по 1ч30 минути сумарно за целия ден последните дни. Няма приспиване, няма доприспиване, това бебе не може да е на никакъв режим. Но някои дни, ако реши да спи, може и по 2 часа да спи в кошарата си, но лично аз не съм открила закономерност. Не мога да помогна със съвети, будуваме си и лудуваме заедно…

Общи условия

Активация на акаунт