Ноемврийски бебета 2024 - тема 2

• 13 797
  • 743
  •   1
Отговори
# 15
Такам, сега малко да разкажа как мина консултацията. Писах по инстаграм на Аптечка за родители като обясних с какво имам затруднения и какви въпроси ми изникват за съня на бебето. Мацката ми препоръча вид консултация, категорично каза,че няма смисъл от най-скъпия пакет с проследяване 10 дни на режима, и ми изпрати онлайн дневник за попълване в продължение на 5 дни. В колко часа заспива, как заспива, как си прекарваме деня, колко спи - всичко по часово. Днес се чухме, беше обърнала внимание на всеки един ден, беше намерила закономерности, които аз не успявах да видя, или нямам времето да вникна и да анализирам; кое го преуморява малкия, кога не му стига будуването и т.н. Даде ми съвети как да реагирам при истеричен рев (отиваш в тъмна стая, като банята, без никаква светлина, гушкаш го, даваш биберон в устата му и започваш или да шшш-ткаш или пускаш бял шум, но по-силно от рева на бебето. Не в ухото му. Но на тъмно.), как да си броя интервалите, как да му удължавам дремките, как да го оставям в кошарата, ако е заспал на ръце (първо главата!, после тялото, държиш ръцете да не шават кръстосани отпред и оставаш така поне 4-5 минути), какви препядствия може да имаме сега с 4 месечната регресия, съвети как да му оправя режима и други. Даде ми идея как да му премахна събуждането по навик през нощта (вече не се храни в 3, но продъ;жава да се буди в 3... хич не е приятно).
 Изпрати ми всичко писмено и ми е изготвила примерен дневен режим. За момента ми се струва полезна консултацията, в дългосрочен план ще си покаже.
Мога да препоръчам и косултация с Ивона, и материалите от пакета. Те са адски подробни, с много практични идеи и съвети и получаваш достъп до група в телеграм - един вид онлайн консултации пак с нея, отговаря на въпроси там и помага на всички.

# 16
  • София
Супер, аз винаги съм знаела и поставяла главата последна 😀

А би ли споделила насоките за регресията, ако е удобно? Ако не, е съвсем разбираемо 🫶

# 17
Такам, сега малко да разкажа как мина консултацията. Писах по инстаграм на Аптечка за родители като обясних с какво имам затруднения и какви въпроси ми изникват за съня на бебето. Мацката ми препоръча вид консултация, категорично каза,че няма смисъл от най-скъпия пакет с проследяване 10 дни на режима, и ми изпрати онлайн дневник за попълване в продължение на 5 дни. В колко часа заспива, как заспива, как си прекарваме деня, колко спи - всичко по часово. Днес се чухме, беше обърнала внимание на всеки един ден, беше намерила закономерности, които аз не успявах да видя, или нямам времето да вникна и да анализирам; кое го преуморява малкия, кога не му стига будуването и т.н. Даде ми съвети как да реагирам при истеричен рев (отиваш в тъмна стая, като банята, без никаква светлина, гушкаш го, даваш биберон в устата му и започваш или да шшш-ткаш или пускаш бял шум, но по-силно от рева на бебето. Не в ухото му. Но на тъмно.), как да си броя интервалите, как да му удължавам дремките, как да го оставям в кошарата, ако е заспал на ръце (първо главата!, после тялото, държиш ръцете да не шават кръстосани отпред и оставаш така поне 4-5 минути), какви препядствия може да имаме сега с 4 месечната регресия, съвети как да му оправя режима и други. Даде ми идея как да му премахна събуждането по навик през нощта (вече не се храни в 3, но продъ;жава да се буди в 3... хич не е приятно).
 Изпрати ми всичко писмено и ми е изготвила примерен дневен режим. За момента ми се струва полезна консултацията, в дългосрочен план ще си покаже.
Мога да препоръчам и косултация с Ивона, и материалите от пакета. Те са адски подробни, с много практични идеи и съвети и получаваш достъп до група в телеграм - един вид онлайн консултации пак с нея, отговаря на въпроси там и помага на всички.

Slanchogledka, каква беше цената на консултацията? И аз мисля да потърся съвети. След консултанта по кърмене бях много надъхана, не се получи каквото ппепоръча, но пък с консултанта по съм може да е по-добре. И моята се буди в 00:30 и в 3:30 да си хапва и има дрямки над 2ч на ден, нз ок ли е.
По какво съветваше Ивон?

# 18
Много полезна информация споделяш. Справянето с истеричния рев ми е много полезно също, че малкото почна всеки ден да ми ги прави тия номера. Да не говорим, че си сменя цвета, дави се, днес се изплаших, беше станала синьо-лилава от рев.

# 19
Интересно, и аз винаги гледам първо краката и дупето и накрая главата. Преди това го държа 15 мин в мен и после леко си оставям ръката върху него. А това с 5те минути да си задържиш ръката върху неговите ръчички е веднага като заспи ли да го оставиш в леглото или пак държиш в теб известно време.

Ох, съня ми беше болна тема с първото дете, че и до сега вече 4 години (категорично отказа вече обедния сън, но за сметка на това си ляга по-късно и става по-рано, просто чудесно Joy) и мислех, че с бебето ще е различно, но май и тук започва да става главна тема. Още нито веднъж не съм го оставила да спи в леглото си денем и ме е страх дори да опитам. Сигурно и аз скоро ще прибегна до консултация, но може би след въпросната регресия, че нали тогава се очаква и нощният сън да се влоши, да видим колко лошо може да стане още Head Band

# 20
Интересно, и аз винаги гледам първо краката и дупето и накрая главата. Преди това го държа 15 мин в мен и после леко си оставям ръката върху него. А това с 5те минути да си задържиш ръката върху неговите ръчички е веднага като заспи ли да го оставиш в леглото или пак държиш в теб известно време.

Ох, съня ми беше болна тема с първото дете, че и до сега вече 4 години (категорично отказа вече обедния сън, но за сметка на това си ляга по-късно и става по-рано, просто чудесно Joy) и мислех, че с бебето ще е различно, но май и тук започва да става главна тема. Още нито веднъж не съм го оставила да спи в леглото си денем и ме е страх дори да опитам. Сигурно и аз скоро ще прибегна до консултация, но може би след въпросната регресия, че нали тогава се очаква и нощният сън да се влоши, да видим колко лошо може да стане още Head Band

Защо ви е страх да го оставите в креватчето дневно време? Мен, за да не си помисли л, че е нощ 🤣 Отзи ден я оставих, понеже четох, че е хубаво да заспива поне веднъж на ден в креватчето и тя така хубаво спа 4 часа, че почти съм сигурна, че помисли, че е нощ. На другия ден не посмях 🤣
Абре, май няма печеливша сстратегия, щото пък една психоложка гледах вчера в Инстаграм и казва “никаква тренировка на сън през 1та година!, да спи и да се буди бебето, когато иска”.

# 21
Благодаря за полезната информация, slanchogledka^!
Моят е с истеричен рев по няколко пъти на ден след втората 6 валентна ваксина. Поставиха я на 21 ян. Пак след нея рязко намали количеството АМ на прием и сериозно започвам да се притеснявам...
Други мами има ли с подобни реакции след ваксината?

# 22
При нас ваксината беше преди месец, рева истерично един следобед и се оправи. Обаче сега пак започна да реве истерично и не може да се успокои, оказа се, че има отит и е на антибиотик сега. Та ако от нищо не се успокоява и не се държи както обикновено, имайте го това предвид. Особено сега в тоя сезон с настинки и грип, отити лесно може да се получат.

# 23
Относно регресията мацката ми каза,че не всички деца я усещат така силно. Ако бебето издържа около 2 часа будно без рев и истерии и после заспива лесно, е малко вероятно да имате проблеми с регресията. За по-лесно преминаване посъветва да имате изградена рутина за сън нощем И ДЕНЕМ, преди приспиване, да се спазва стриктно, да са различни дневната и нощната рутина; да не се храни детето нощем, ако се събуди по време на регресията извън график, но денем да се дават допълнително калории, ако е необходимо; и да го привиквам да заспива самичък, а не гушнат. По време на регресията често се будят след 1 цикъл на съня нощем, и ако не може да заспи без гушкане/ люшкане/ шшшткане, ще се буди с писъци, за да го приспи човек.

Консултацията струваше 130лв, и се проведе по Googlemeets. А преди това имахме кореспонденция в инстаграм.

Друг съвет беше 12 до 14 часов ритъм, разпределен от дневното събуждане. Т..е ако детето днес се е събудило в 8 - довечера между 20-21 вечерта да се пристъпи към приспиване.  Ако се е събудило в 7 - между 19 - 20. Тоест сутрешното събуждане определя вечерното приспиване и вечерното няма фиксиран час.  По този начин се избягват истерии при нощното приспиване, те се дължат на преумора.

Това с ръчичките е като го оставиш в леглото му да спи, за да не се раздвижи рязко и да се стресне (рефлекс на Моро). Ако повивате бебчето все още, няма нужда от това, но нашият така и не хареса повиването и спрях след първия месец.

Ако се сетя още нещо, ще пиша Simple Smile Ние имахме изключително спкойна нощ, събуди се само веднъж от 8:30 до почти 8 сега сутринта (още спи), като го нахранихме пак заспал в 24:00 и не се събуди по навик - защото последвах съвета на мацката.

Последна редакция: ср, 29 яну 2025, 07:58 от slanchogledka^

# 24
  • София
Благодаря ти! ❤

Ние ще бедстваме с регресията, знам го, нашият не заспива самостоятелно, само на ръце 😀

# 25
При нас ваксината беше преди месец, рева истерично един следобед и се оправи. Обаче сега пак започна да реве истерично и не може да се успокои, оказа се, че има отит и е на антибиотик сега. Та ако от нищо не се успокоява и не се държи както обикновено, имайте го това предвид. Особено сега в тоя сезон с настинки и грип, отити лесно може да се получат.

Реве исторично по няколко пъти на ден.
Както се смее и си играе, изведнъж рязко сменя настроението.
Не мисля, че е отит, защото се успокоява само, като започна да го кърмя.

# 26
И аз не знам как ще я караме, малкото се приспива само на ръце. Заспиваше си сама само докато стане на седмица, може би. Ако не я приспя аз, няма и да спи въобще.
Иии малко преди да напиша този коментар, ми излезна в ТикТок една дама, нейното бебче е горе долу голямо колкото нашите, та тя казва, че не приспива детето на ръце, не искала да го учи така. Тази същата преди няколко седмици беше качила видео как преминава денят ѝ и направо се отчаях 😃. То гримиране и рутина, то четене на книжки, то готвене, то чистене. Абе направо чудесен ден. Не е полезно да се ползват социални мрежи, когато си по майчинство. 😃

# 27
Е, ако това е обичайното, си е просто нормално поведение. В нашия случай определено не беше нормален рев както друг път и нормалните неща не я успокояваха. Интересно, че на следващия ден вече беше усмихната и доволна, а инфекцията си беше там и още не бяхме почнали лечението. Ако не бях видяла гнойта от ухото (която явно не е задължителен симптом), не знам дали бих се сетила, че може да е отит.

Реве исторично по няколко пъти на ден.
Както се смее и си играе, изведнъж рязко сменя настроението.
Не мисля, че е отит, защото се успокоява само, като започна да го кърмя.

# 28
  • София
И аз не знам как ще я караме, малкото се приспива само на ръце. Заспиваше си сама само докато стане на седмица, може би. Ако не я приспя аз, няма и да спи въобще.
Иии малко преди да напиша този коментар, ми излезна в ТикТок една дама, нейното бебче е горе долу голямо колкото нашите, та тя казва, че не приспива детето на ръце, не искала да го учи така. Тази същата преди няколко седмици беше качила видео как преминава денят ѝ и направо се отчаях 😃. То гримиране и рутина, то четене на книжки, то готвене, то чистене. Абе направо чудесен ден. Не е полезно да се ползват социални мрежи, когато си по майчинство. 😃

И аз не искам така, на ръце, да дойде тази мацка и да го сбори моя и после и да сготви и изчисти 😀 Аз се успокоявам, че това не е реално, поне не е често срещано явление да смогнеш с всичко с малко бебе….нали, момичета, нали?! 😀

# 29
Аз лично не мога да смогна с всичко. Вчера, направих чудеса от храброст, докато бързах да свърша всичко останало, докато детето спи. Е, свърших го и после буквално не знаех къде се намирам. Докато се освестя, детето си мрънкаше. Та, все някое задължение ще страда, но предпочитам, да не е детето.

Общи условия

Активация на акаунт