Ноемврийски бебета 2024 - тема 2

• 13 798
  • 743
  •   3
Отговори
# 30
Не е нормално естествено, аз не съм готвила нищо освен супи и баница откакто съм родила 😅 Да не говорим колко много дни съм по пожама до ранен следобяд, понеже в малкото свободно време приоритизирам храненето и цеденето...
 Такива еднорози ги има само в социалните мрежи и се опитвам да не ми влияят.

# 31
Пазете си психиката, момичета. В ТикТок всякакви ги има, то и аз мога да симулирам перфектна рутина в рамките на няколко секундно клипче, ама това не означава, че всеки ден ми минава така. Изобщо не се сравнявайте с някоя си фльорца в Инстсграм или ТикТок. То и аз следвам някои токсични личности в инстсграм, които вече са в топ форма и всеки ден по два пъти ходят на фитнес едва 2-3 месеца след раждане. Ама аз още не мога да стигна до фитнеса, пък камо ли да съм в най-добрата си форма. Директно цъкам unfollow като видя, че започна да се сравнявам.

# 32
И ние се приспиваме само на ръце. Даже щях да пиша тук да ви питам при вас как е, и да се успокоявам,че не сме само ние.😃 Но откровено не разбирам как се очаква от бебе на 2-3 месеца да заспива само като деца на по 5-6 години чакат мама и тате да им прочетат приказка и да пеят песничка, за да заспят, и в това няма нищо лошо според мен.
Относно задълженията, едвам успявам да изгладя на ММ ризите за работа, да не ходи като изплют. За готвенето раницата е моето най-голямо спасение, гледам и аз да направя по някоя супа или паста, нищо по-сложно. И аз преди да родя си мислех колко пък да няма човек време с бебе, все ще имам едни 30 мин да изчистя в нас, еми нямам. Приоритет ми е да хапна и евентуално да сготвя нещо и това е. Колкото толкова!😃🙄

# 33
Относно регресията мацката ми каза,че не всички деца я усещат така силно. Ако бебето издържа около 2 часа будно без рев и истерии и после заспива лесно, е малко вероятно да имате проблеми с регресията. За по-лесно преминаване посъветва да имате изградена рутина за сън нощем И ДЕНЕМ, преди приспиване, да се спазва стриктно, да са различни дневната и нощната рутина; да не се храни детето нощем, ако се събуди по време на регресията извън график, но денем да се дават допълнително калории, ако е необходимо; и да го привиквам да заспива самичък, а не гушнат. По време на регресията често се будят след 1 цикъл на съня нощем, и ако не може да заспи без гушкане/ люшкане/ шшшткане, ще се буди с писъци, за да го приспи човек.

Консултацията струваше 130лв, и се проведе по Googlemeets. А преди това имахме кореспонденция в инстаграм.

Друг съвет беше 12 до 14 часов ритъм, разпределен от дневното събуждане. Т..е ако детето днес се е събудило в 8 - довечера между 20-21 вечерта да се пристъпи към приспиване.  Ако се е събудило в 7 - между 19 - 20. Тоест сутрешното събуждане определя вечерното приспиване и вечерното няма фиксиран час.  По този начин се избягват истерии при нощното приспиване, те се дължат на преумора.

Това с ръчичките е като го оставиш в леглото му да спи, за да не се раздвижи рязко и да се стресне (рефлекс на Моро). Ако повивате бебчето все още, няма нужда от това, но нашият така и не хареса повиването и спрях след първия месец.

Ако се сетя още нещо, ще пиша Simple Smile Ние имахме изключително спкойна нощ, събуди се само веднъж от 8:30 до почти 8 сега сутринта (още спи), като го нахранихме пак заспал в 24:00 и не се събуди по навик - защото последвах съвета на мацката.

Slanchogledka, кой точно съвет на мацката смяташ, че помогна да не се буди в 3 сутринта.

Иначе моята като се събуди вчера в 9, снощи видях видео на твоята мацка, в което казва да се става по едно и също в време, пак нагласих будене днес в 9ч , а най-добре е когато си лята в 21-21:30ч. И сега те чета и схващам закономерността, харесва ми.

# 34
Страх ме е да го оставя в легълцето си денем, защото знам, че колкото и да съм го приспивала и колкото и заспал да изглежда, ще се събуди ако не след 2-5 мин, то след 20-30 макс. А като го гушкам, поне спи повече.

С тая регресия прекалено много ли се плаша ли не знам, но днес си помислих, че май ни застигна. Буди се през нощта е 1.30, 3, 4.30, после вече го взех при мен и нз. Но до вчера се будеше само 2 пъти до 6, а сега през час и половина... И без гърда не заспива. Бе ще си бета ядове Sad

За вършенето на всичко, наистина инстаграм мамите не трябва много са им обръщаме внимание. Аз в някои дни не мога да се изкъпя, какво остава за други задължения. Единственото, за което страдам, че не мога да отделя достатъчно време, е другото ми дете. Домашните задължения са на много заден план. Но се надявам до лятото да се поправят нещата с организирането на времето.

# 35
Не смея да се обадя, да не ме намразите, но нашата заспива сама и, когато се събуди нощем, пак си гледа нещо, джвака нещо, смуче си ръката и заспива пак. И вечер, и денем. Не ползвам тик-ток Joy
Вечер си лягаме всички по едно и също време. Слагам я в креватчето и милата изобщо няма проблем. Вечер не ѝ пея или разказвам приказки, буквално я слагам в креватчето, закопчавам спалния чувал и я цункам за лека нощ. Денем много ѝ пея и много ѝ чета, да не помислите, че не, напротив - много се занимавам и я обгрижвам.
В къщата ни за сметка на това е паднала бомба. Още с влизането у нас изглеждаме като след обир Grinning Не мога да смогна. Когато мога, нещо почиствам или оправям, иначе си гледам бебето и това е. МЖ и съседа правят верандата, така че няма кой да свърши нищо у нас. Заринати сме.

Последна редакция: ср, 29 яну 2025, 20:07 от Skady

# 36
В интернет всичко е цветя и рози. Joy И при нас всичко е когато се стигне. Преди готвех какви ли не неща, а сега гледам просто да има нещо Grinning Знам, че всичко лека полека ще се нормализира, просто трябва време.

# 37
Нашия господин вечер и дремките до обяд си заспива сам, но после като се ококори няма приспиване. От 12 до вечерта в 21ч. когато го слагаме за вечерен сън направо е ад. Не знам дали да не му урегулирам малко сутрешните дремки, защото сутрин спи по 1:30ч. два пъти. Ето днес от 12 до сега е спал общо 1ч. и само мрънка и е неспокоен. Вие как мислите, дали трябва аз да му помогна с нагласянето или да си го оставя да си спи както си иска през деня? Навън вече въобще не спи, поне си лежи и си гука. Иначе в 20:30 се къпем и в 21ч го слагаме в леглото и си заспива сам и се буди към 5:30-6. Аз с домакинските неща горе-долу смогвам, но отдавна съм се отказала, че в нас ще е чисто, особено и с две кучета. 😅

# 38
Това, което виждаме в интернет, често не отговаря на действителността. Въпреки, че ми е ясно това, понякога и аз се улавям да си мисля- как те могат, пък аз не...
При мен освен бебето и заниманията с него имам още няколко приоритета- храненето, времето с каката, сънят,  разходките или ако не излизаме- някаква двигателна дейност/упражнения вкъщи за мен. С ММ се стараем винаги да има сготвено (или купено ако съвсем няма да успеем или сме пропуснали пазара), аз хапвам и някакви по- специални неща, че се опитвам да спазвам определен режим на хранене (не диета), следя да си имам редовно и от тях. При нас холът и кухнята са отделни стаи, сложила съм едно преносимо легло в кухнята за да може бебето да е при мен докато си приготвям храната и хапвам- да не го мисля и да мога на спокойствие, на време и без да бързам да се нахраня. С каката доста често обсъждаме училищните въпроси докато кърмя бебето или му сменям памперса Simple Smile и така. Чистене (извън минимума), миене на чинии, филми, интернет и др. често остават на заден план. Миялната беше останала веднъж два дни с чистите чинии вътре, а в мивката се бяха понатрупали вече други Grinning

# 39
Аз доколкото знам сега не може да ги научим на нищо, не може да създадем навици на новородено- т.е. нито да спи на ръце ще има дълготраен ефект, нито обратното.
Затова и едва след регресията се води възможно да създадем режим.
Майка ми ми разказва как едно време ме е слагала в кошчето и аз съм заспивала сама 😅 Като питам кой месец - не помни. Тя и така се опитваше да "приспива" малкия в началото, казваше му "Сега да спиш, баба" и той почва да и гука и да рита от кеф 😅😅😅
Не е ли нормално сега да искат повече на ръце? 4ти триместър, топлината на мама, усещане за близост, регулиране на температурата и т.н. ? Аз поне го намирам за абсолютно естествено, и се опитвам да се насладя на гушкането, даже често го взимам да спи при мен в леглото сгушен.  И без това е момченце и след няколко години ще слушам " Майка ми, остави ме на мира, стига се лигави" и " Не ме целувай пред хората, бе, мамооо".

# 40
Е, то и моята е заспивала сама в кошчето няколко пъти през деня, но обикновено не. Обикновено си иска на ръце. Аз обичам да си я гушкам също. Като ми спи върху корема, лесно я местя да я кърмя, като се събуди. Иначе като е кисела, сложна работа

# 41
Моето никакъв шанс да заспи само, един единствен път се случи ама беше на няколко дни и не знаеше къде се намира още Joy

До тук с "не може да има запек при кърмено бебе", направих клизма на моето и милото колко се беше затлачило. Ужасна майка се чувствам за спокойствието, с което изчаках толква много дни. Дано не се повтори 😪

# 42
Моето заспива основно в гнездото си през деня, изглежда ми много удобно, ако имаше такива за големи хора, щях да си взема и за мен Grinning а ако не успее там го бутам в креватчето, което е на колелца.

# 43
Моето никакъв шанс да заспи само, един единствен път се случи ама беше на няколко дни и не знаеше къде се намира още Joy

До тук с "не може да има запек при кърмено бебе", направих клизма на моето и милото колко се беше затлачило. Ужасна майка се чувствам за спокойствието, с което изчаках толква много дни. Дано не се повтори 😪

Еххх, милото бебе. Колко дни му се събраха и как направи клизмата? Мен много ме е страх от това да не се наложи… Моето бебе най-дълго изкара 7-8 дни и след този случай започна да ака на 3 дни, като преди това беше през ден. И консистенцията се промени, преди беше по-течно с нещо като “намачкано сирене”. Сега е мазно и гладко като пасирана тиква. Grinning И в двата случая си е огромно количество, но поне не излиза от памперса, а си стои като локвичка в него. Изобщо не знам на какво се дължи, може би се регулира храносмилателната система.

Едит: момичета, сетих се да питам за бебетата, които са изцяло на АМ. Много ми е любопитно дали търсят да сучат от гърда или не отучват от този навик/рефлекс?

Последна редакция: пт, 31 яну 2025, 09:36 от mommy22

# 44
  • София
Понякога насън се случва, но все по-рядко 🙂

Общи условия

Активация на акаунт