Ноемврийски бебета 2024 - тема 2

• 13 898
  • 743
  •   1
Отговори
# 540
Аз съм харесала столчетата на Maxi Cosi mica/ pebble 360 ,но в нашия случай трябва да купуваме 2 - по ендо за всяка кола... Но няма как, не ми се мести столче непрекъснато, а аз съм активен шофьор. Поне ще се ползва много време. Столчето Мика е с вградена база, и най-вероятно ще го вземем за моята кола, а за тази на ММ ще вземем Пебъл, тъй като ползваме фемили фикс базата с кошницата и в момента.

Днес минахме при педиатъра - 4 зъбчета се задават, две горе и две долу, и двата венеца са подути. Жална ми майка нощем, 4 наведнъж 😑😂 Снощи не спа добре, дори върху мен се буди, неспокоен беше, от няколко дни си сменя настронията много рязко. Може би вече го дразнят венците. Ще замразя кърма за бибероните, да ми се намира във формичките готова, като стане напечено положението.

Иначе нас ни посъветваха захранване на завършен 5ти или 6ти месец, зависи детето как се развива. Хареса ми,че има индивидуален подход, а не по остарелите методи - почвай със соковете още от сега.
Препоръчаха ни да сменим козметиката с тази на Мустела за атопична кожа, Стелатопиа, и да мием с олиото за баня, само косата с пяна.

А не е ли по-лесно едно столче с две бази, по една във всяка кола? Моето столче е нуна и с базата е супер лесно да се слага и маха, никакво усилие не е. И лесно се слага в количката също

# 541
Zimk, И всеки път да се чудя столчето в коя кола е, че да го преместя на базата, ако искам да ходя някъде, и къде си е паркирал ММ колата, да взема столчето, после да взема бебето от вкъщи.... Ами ако ММ е отишъл някъде с неговата кола, и столчетомостане там? Не не, много сложно...

# 542
Ами за всеки е различно явно, ние си държим столчето вкъщи често и я слагаме в него още вътре. Но това не е удобно за всички

# 543
За кошница ли говориш? Кошницата лесно се мести, това и е идеята, но столчето е тежко.... Но да, всяко семейство намира най-удобното решение.

# 544
  • София
И ние купихме столчето на Сайбекс Sirona, което сте постнали,но още не сме го пробвали. От Емаг на черен петък беше мисля 550 лева дори, но не помня кой цвят. Мисля тези дни да го вадя да видя как ще го сложа в него. За мен столчето е супер важно.
- - -
И по темата до блока ни има детска градина, като си прибирахме от парка една майка качи детето си в скута,на шофьорската седалка, погледнах отзад, нямаше столче. Дори случайно да е с друга кола,за мен е скандално. Детето беше около 3 г. В крайна сметка в София има достатъчно градски транспорт, има начини, но не и този.

# 545

Момичета, да ви споделя за едно огромно улеснение, за което не знаех, че съществува доскоро. Не можах да намеря как се казва на български - baby hip carrier, вижте на снимката.

Това не е ли по-подходящо когато детето вече може да седи? Не знам не е ли рано, иначе ми се струва много полезно за в бъдеще.

# 546
Не мисля, че е нужно да може да седи, то не седи само на него и се води за над 4 месеца. Важното е да може да си държи главата изправена. Иначе е същото като да се носи бебето с две ръце, просто седалката е вместо втората ръка. То реално не е седнало така както би седяло в стол или на пода

# 547
Здравейте, имам следния проблем.
Бебето ми е на 3 месеца и 1 седмица и откакто стана на 2 месеца и половина започна да плаче по време на хранене. Преди се хранеше на 3 часа, а вече на 2 и рязко намаля количеството, което изяжда. За едно денонощие изяжда между 600 - 680 мл. Храни се основно с адаптирано мляко НАН конфорт и кърма само сутрин. Докато се храни червата ѝ къркорят и гледам винаги след всяко хранене да я оригна. През другото време спи неспокойно сама в леглото си за 30-40 мин. Само ако е върху мен спи за повече от час. Плаче истерично и трудно се успокоява. Педиатърката ни каза, че имам просто ревливо бебе и че има рефлукс, който не е патологичен. Пропуснах да кажа, че за коликите ѝ давам омнибиотик панда. А относно наддаването на тегло няма проблем.
Ще се раздавам, ако някой сподели дали е бил в такава ситуация и ме посъветва какво да правя.

# 548
Моето бебе започна с такъв проблем след антибиотика. Сега започнахме био гая пробиотик - на втория ден сме и е вече по-спокойна, ще видим дали ще е дългосрочно решение или просто съвпадение

# 549
Здравейте, имам следния проблем.
Бебето ми е на 3 месеца и 1 седмица и откакто стана на 2 месеца и половина започна да плаче по време на хранене. Преди се хранеше на 3 часа, а вече на 2 и рязко намаля количеството, което изяжда. За едно денонощие изяжда между 600 - 680 мл. Храни се основно с адаптирано мляко НАН конфорт и кърма само сутрин. Докато се храни червата ѝ къркорят и гледам винаги след всяко хранене да я оригна. През другото време спи неспокойно сама в леглото си за 30-40 мин. Само ако е върху мен спи за повече от час. Плаче истерично и трудно се успокоява. Педиатърката ни каза, че имам просто ревливо бебе и че има рефлукс, който не е патологичен. Пропуснах да кажа, че за коликите ѝ давам омнибиотик панда. А относно наддаването на тегло няма проблем.
Ще се раздавам, ако някой сподели дали е бил в такава ситуация и ме посъветва какво да правя.

И моето бебе е на толкова, бебетата на тази възраст трябва да изяждат между 600-900 мл за денонощие, така че не виждам проблем в количеството, а защо се храни на 2 ч? Може би, това е причината да не си изяжда всичко. Какви мл даваш на ядене? Ние сме на 150 мл с по 5 лъжички, а от скоро сутрешното и последното хранане преди лягане е 180 с 6 лъжички, защото видимо 150 мл не му стигат по това време. Иначе и моето бебе е с рефлукс и сме на изцяло антирефлуксно мляко. Нан Комфорт не е ли против газове и колики? Може би трябва да пробваш AR вариант. Преди да започнем с антирефлуксното мляко и при нас се чуваше къркорене, та си мисля, че може и млякото да е причината за това неспокойство, поне при нас беше.

# 550
  • София
Аз да сменя малко темата. Предполагам  всички се радвате на хубавото време. Ние всеки средобед сме в парка, заспива още пред блока и спи по около 2 часа и половина. Обаче се прибираме, яде и след 30-40 мин пак заспива. И е така не един и два пъти, направо на всяко излизане. Някоя от вас да го е забелязала, все едно разходката го е изморила?

# 551
Иска ми се. 😂
Моето със зор прави около 4 часа дневен сън, дори и в количката вече трудно спи. Свикнах с факта, че нямам поспаливо дете. 😃

Аз се видях в чудо, от няколко дни няма приспиване без рев. Белия шум ме спасява донякъде, но не винаги. При първите признаци на умора почвам да приспивам и пак е рев... 😭 Почна да се буди всеки ден в 5-6ч, не плаче, но си гука нещо там, чувам премляксване на пръсти и ставам да я приспивам пак до към 7,7:30, че иначе няма заспиване ... Единствено заспива сама от раз в колата, което е нож с две остриета, на дълъг път е чудно, но в градски условия е ужас.

# 552
При нас разходките са докато спи само, т.е между 30мин и 2ч после бързам да се прибера. При вас така ли е, или разхождате бебетата и будни? Моето бързо се изнервя в количката.
В колата не сме го возили поне месец, последните пъти страшно рева, имам тайни надежди, че следващия път като се вози ще е забравил и магично ще почне да заспива там, но реалистичния сценарий е пак да си реве още месеци наред (съдя по опита ми с брат му) Confused

# 553
Моето бебе вече не заспива в колата, но пък редовно се смее и се радва, като е в нея. Ако не карам аз, си говорим на задната седалка и тя се радва, ама като спрем на светофар, се изнервя. Иначе в началото много мразеше да е в столчето и голям рев беше

# 554
О, моето обожава да се вози, разхождам я и будна в количката, кротува си, разглежда навън (колкото може де..). А ако е слънчево и съм опънала сенника, закачам играчка на него и си играе.
Нямам търпение след месец и половина да сложим "летния" кош, да може да си седи по-хубаво и да си разглежда.

Общи условия

Активация на акаунт