Две черти, ЧХГ в небесата, най-после ми е щастливо на душата ! ~бебеправене 616~

• 29 623
  • 918
  •   1
Отговори
# 135
Божествени сте, другарки! Мерси за препоръката, черпя с кюфтета Heart

# 136
  • Be realistic - plan for a miracle.
AA, това е доста смислено видео.
Обаче хем виждам логиката, хем пак не... Защото не ми отговаря на въпроса - как така са забременявали (някои насилствено) в Аушвиц например - гладни, малтретирани и до безкрай стресирани от начина си на живот и измиранията на близки около себе си...
Има нещо друго, нещо свише, което все не мога да се домогна до него. То е отговорът, който може би никога няма да получа в този живот. И може би е време да спра да го задавам.

# 137
  • Замък сред облаците
Ама то не е общовалидно. За едни ще е валидно, за други не. Няма универсална формула… Просто за някои ще се окаже че стресът е ключов, а за други не. Така някои с определен тип хранене развиват ИР, а други със същото не, например.
Ако имаше универсален начин на живот, гарантиращ здраве и репродуктивни успехи, всички щяха да го спазват, ама няма… За мен видеото е само един вариант. Затов и казах, че не съм 100% съгласна.

Иначе за свише, не знам. За мен нещата са някъде кодирани на базови ниво в ДНКто ни. Някъде нещо се чупи (ако е чисто здравословна причина без външен фактор) или не се “сглобява” правилно с ДНКто на мъжа и от там неудачи. Обаче пусто, науката не е изследвала всичко на този свят още, едва в прохождаща фаза е.

# 138
Аз на свишето му казвам “нещо/процес/ върху, което нямаме контрол”. Приемем ли го това нещо, ориентираме ли се към нещата, които зависят от нас малко се променя нагласата.
Както и да го въртим, колкото и високо в небето да го въздигаме това тайнство на оплождането, накрая се стига до природа и естествен подбор - н я м а по-велико от това на тая планета, вселена, галактика.

# 139
Слънце, съжалявам! ❤
Бъстед, стискам палци да успеете с леката стимулация 🤗❤

Ще си го запиша този Черкезов и аз, при някое ходене към София, може да мина през него за моите кожни проблемчета, че съм обиколила доста дерматолози като дете и читави почти нямаше..

# 140
При силен и продължителен стрес има промяна в хормоналните нива, та такова нещо да повлияе на шансовете за забременяване е възможно. Но това са обикновено нива на стрес доста над рев над негативен тест или при идване на цикъл, или при неприятности на работа. Хората забременяват и раждат и по време на войни и във всякакви условия, както се и каза.

А “свишето” аз лично съм убедена, че в много случаи е просто неоткрита причина. Аз лично тая работа с настройката конкретно във връзка със забременяването не я вярвам. Нито ще ми помогне положителното мислене ако има проблем, нито ще ми попречи ако всичко ни е топ и се сексим като зайци. Може да не стане от първия път, ама ако се прави редовен секс по правилното време и здравословни проблеми няма при никой от партньорите, си има много конкретни статистики какъв е шансът въпреки това да НЕ настъпи бременност (да речем в рамките на година), и той не е толкова голям.

С голямо съжаление го пиша това, защото и аз спадам в тази група.

# 141
За мен истината е, че всеки трябва да прави това в което вярва, тогава когато му идва естествено и не насила. Никога няма гаранция, че ще ви помогне да забременеете, но със сигурност ще помогне на психиката ви да се запази по-дълго и да не прегреете от стрес. Обратното, ако правите като мен насила това и онова, защото на някой си уж му било помогнало, после като не ставаше нищо, такъв яд и рев ме обвземаше, че не спирах да си поватярм как с глупости повече няма да се занимавам. Пробвала съм всичко за последните няколко години, па положително мислене, визуализации, успокоявания, почивки, не знам какво, ами нищо от тях не помогна. Забременях в период в който ми беше писнало от гадостите които ми се случват. Майка ми беше по болници, аз спуках ребра, мъжът ми беше с варицела, имах задържани фоликули, отложен трансфер, лекаря който ми прави процедурата напусна ей така от нищото и буквално дни преди да трябва да започна процедура обяви че няма да завърши трансферите и просто това лято исках само да свърши. Хората ходеха по почивки и морета, аз се чудех само какво още гадно нещо може да ми се случи. Та не е като да нямах стрес нали и да забременях щото бях много спокойна и позитивна. Оттогава все си мисля, че наистина опира повече до късмет отколкото до друго, колкото и като човешки същества да се опитваме да намираме причина и обяснение на нещата които ни се случват.

Скрит текст:
И още нещо ще добавя, което може би по-късно ще изтрия, че още ме боли и ми е лично като го разказвам, но то е по повод женската енергия. Досега никога не съм споделяла за неадекватни коментари от познати и роднини, просто защото наистина никога не ми се беше случвало. Е, точно дни преди трансфера ми се случи познат човек да ми каже, че аз не забременявам, защото мъжът ми взима по-малко заплата от мен и защото така аз не съм можела да си вляза в женската енергия и съм била в мъжка. По-обидно нещо рядко съм чувала, ами само да ви кажа, ММ още е с по-малка заплата от мен, ама съм си бременна.

# 142
  • Замък сред облаците
Ох, SGC някой комплексар го е изпляскал това 🙄

# 143
А постави ли го на място този човек? Защото според мен е редно.

Аз без свян ги поставям много грубо на място такива, много, много грубо.

А откъде пък ви знаят хората кой каква заплата взима?

# 144
SGC, коментарът на познатия ти е покъртителен.. Иначе, Firebird, понякога става ясно само като знаеш професиите на двойкате. При нас с ММ също има разлика в моя полза, но за щастие поне такива коментари не сме получавали. За сметка на това той има една от най-уважаваните от мен професии - учител, та ми е постоянна гордост! Heart

# 145
  • На изток от Ада
Това са глупости SGC, въобще няма общо с християнството.
Вероятно тогава те е заболяло

# 146
То много може да се каже за този човек, но не необходимо. По-лошото е че е жена, а жена да каже такова нещо за мен си беше подло. Аз не съм от хората, които могат да реагират на момента, често блокирам и не съм с бърз ум (по-добре ми се получава като премисля), та на момента не реагирах особено, освен че изразих несъгласие. Но все пак отговорих подобаващо след като забременях, без да изпадам в детайли, но си наврях бременността в лицето на съответния човек с тънък намек как явно съм си влязла в женската енергия. А за заплатата, при нас е очевидно. Аз май и преди съм казала, че с ММ се преместихме от живот в няколко големи града, в село най-накрая и ММ си жертва професионалното развитие за идеята, работейки на местна държавна работа, докато аз останах да работя от вкъщи по професията си.

Може би още нещо мога да допълня към горния си пост, че често такива широки теми като положително мислене, визуализации и женски енергии често се тълкуват по доста различни начини от различните хора и са често криворазбрани. Та имайте едно на ум и това, и нека някой нов "гуру" да не ви обърка и обиди или стресира от криворазбраните си идеологии. Особено пък ако никога не се е сблъсквал с проблемно забременяване, защото това са "любимите" ми типажи. Акъл много имат по теми, които никога не са разбирали. 

Ох, ако накрая някой ме познае нека ми пише, че споделих лични неща. Няма да се обидя, ако се свърже с мен Grinning

# 147
  • 🌊
За енергията генерално и аз съм си го мислела, и хора са ми го казвали "Не го мисли, то ще стане, ти сега като го мислиш го гониш", но точно от негативната ми енергия да се хвана и да бутам ми откриха ИР, източиха ми не-знам-колко епруветки, сега боря и TSH, гледам и О кога е. И си мисля, че да, негативни емоции са, но се радвам, че разбутах кошера вместо да се мачкаме блажено по плажа с години и да сме "Ау, ама то не става?".
Същевременно съм розовобалонен романтик и се надявам да станат нещата - галя си корема, представям си и аз майчинството и се надявам общите ни усилия и желания да доведат до успех.

Иначе мен от няколко години ми се правят деликатни и не толкова намеци, че престарявам и ако се бавя няма да имам деца. За справка - на 29 съм, тази година правя 30.

# 148
Конкретно по темата със забременяването, проблемно или не, когато някой ми повдигне въпроса (кога, дали, защо, защо не, и т.н.), задължителната ми реакция е да им кажа колко много невъзпитано е задаването на такива въпроси, да им обясня защо като подметна, че за мен е странно, че се налага да обяснява това на зрял човек, и според това колко са ме подразнили с изказването си да допълня мнението ми за интелектуалния потенциал на такива хора.

Еми сори, но не ми се е случвало интелигентен човек да ми се държи така. Когато съм имала подобно ситуации с такова неадекватно поведение, или са идвали от някакви роднини със селски манталитет (не са и Айнщайни точно), или буквално от хора с които почти не се познаваме или дори ме виждат за пръв път.

А пък всеки дето обясни как като спреш да го мислиш ще стане - предизвиквам го да ми даде научно обяснение как и защо става като не го мислиш. Истината за “стана като спрях да го мисля” е, че това всъщност означава “стана, когато вече бях загубила надежда и не очаквах”.

# 149
s.g.c, ето защо не забременявам 🤣 аз операции правя, пък било въпрос на заплати. Такива коментари са...ами просто не заслужават коментар.
Някои момичета в темата може би помнят, но при трансфера ми преди една година бях много позитивно настроена, рокля за бременна фотосесия щях да си шия, чак шевни машини почнах да гледам да си купувам. Ем, не забременях колкото и да си се представях бременна. Но съм напълно съгласна, че трябва да правим и да вярваме в това, което ни носи спокойствие (поне малко).

слънце,  съжалявам за отрицателния тест. И при мен след месец стават 2 г от последното ми забременяване, което беше извънматочната.

бъстед, успех и да не стигаш до лапаро!

Общи условия

Активация на акаунт