Две черти, ЧХГ в небесата, най-после ми е щастливо на душата ! ~бебеправене 616~

• 30 127
  • 918
  •   1
Отговори
# 225
Бъстед, доколкото знам аз от моите стимулации, непосредствено след овулация се вижда смачкан Ф, той всъщност почва да се смачква малко преди да се спука. Това 29мм за мен си е презрял Ф/киста, която вероятно ще се изчисти при следващия Ц. Обикновено като са няколко ДФ, те не растат едновременно и има шанс един да презрее, друг да се спука, а трети изобщо да не узрее достатъчно и да се резорбира. При мен също се е случвало при стимулация с хапчета, един се спука от овитрела, но другия не и си стана кистичка 26мм след няколко дни.
На кой ден ти беше този преглед? Обикновено с фемара/кломен овулацията е няколко дни по-рано и преглед се прави на 8-9ти ден от МЦ. Щом е имало течност, явно е минала Ову, ама аз повече бих заложила, че е имало трети ДФ, който се е спукал, а не този големият.
Съжалявам, че така се е получило, но стискам палци да сте успели въпреки всичко❤

# 226
  • На изток от Ада
Бъстед успех! Не мога да помогна.

# 227
Благодаря, V_sS! Първият преглед беше на 4ти ден, започнах Кломифен, като на 9ти ден беше последното хапче сутринта. Насроченият преглед беше за 14 ден от МЦ, като още тогава ми се стори малко късно, ама Калчев тогава ме извика. Попитах Бояджиев дали смята, че е имало втори, който се е спукал ( защото и аз и Цвети така помислихме) той каза, че не. Питах дали това според него е добър отговор на стимулацията. Каза, че щом има поне 1 ДФ го счита за успешен, ама лично за себе си не го усетих така.

Благодаря, Наси!

Последна редакция: сб, 01 фев 2025, 17:47 от бъстед

# 228
След овулация се вижда свободна течност, а обвивката се превръща в жълто тяло. За разлика от фоликула преди овулацията, който си е кръгличък и добре оформен, жълтото тяло е едно смачкано такова. Жълто тяло честно казано никога не са ми мерили, за да знам размери.

29мм и ако не е била от него овулацията, това би трябвало вече да се води киста, мисля.

# 229
като се спука фоликула, не се ли вижда само течност? Може ли да се измери фоликул след като е спукан?

Да вижда се, по-скоро е като изригване на вулкан, от колкото като пукане на балон:

и по-натуралистично:
Скрит текст:

Последна редакция: сб, 01 фев 2025, 18:44 от Одри ♡

# 230
Знам, че Калчев е голямо име в своята си област, но в стимулациите е явно гола вода. Как ще те вика на 14ти ден при стимулация с кломен и да се очаква, че те първа ще се слага тригер?! Преглед се прави на 9-10ти ден максимум, защото овулацията обикновено е по-ранна, а и да не е, пак 14ти ден е късно за тригер.
Аз съм много “за” всеки лекар да си е специалист в неговата си област и да не се опитва да се прави на такъв в друга. А то даже няма нужда да си специалист в случая..

# 231
  • Замък сред облаците
Тригерът не е ли в случая да спука и останалите тръгнали фоликули вместо да им позволи да претърпят обратно развитие? Нали го дъвкахме преди 2-3 теми някъде… Обаче не помня за коя потребителка беше тогава.

# 232
Аз не мога да разбера защо да не правите опити 3-4 дни преди датата на прегледа и предполагаемата овулация? Какъв им е мотивът?

# 233
Аз не мога да разбера защо не си правят секс когато им е кеф така или иначе. Може би мъжки фактор? При нисък брой май така съветват лекарите, да не се правят твърде често опити.

# 234
Одри, благодаря за нагледния пример!

AA, и аз така си мислих, но като ми е първа стимулация и като цяло таймиране, мислих, че трябва фоликулите да са определен размер и затова да не са сложили тригер. Реално не успя да ми обясни и да ми отговори на въпросите, затова останах с въпросителни.

EdelV, не ни е забранил, извинявам се, ако така е прозвучало, по-скоро когато попитах Калчев за опитите спрямо стимулацията каза да не се “хабим” в тези дни и че иска задължителен опит денят преди прегледа с поне ден-два въздържание и че най-важните дни за опити ще ни ги определи като отида. Нямаме МФ, ама уж гледахме да не са начесто контактите. То голяма математика, голямо чудо. Joy

# 235
Ами ние уж нямаме, пробвали сме всичко, всеки ден (по веднъж), всеки ден (по няколко пъти), през ден, някакво стратегическо планиране около О, и нищо. Докато други хора просто се напиват някоя вечер и бебето става.

На мен мисля, че нещо са ми се разместили хормоните напоследък. Предния месец лутеалната ми фаза беше шокиращо къса, а този месец имах позитивен тест за овулация чак на 16 ден, което е много късно за мен, дори не знам дали изобщо ми се е случвало преди. Опити правихме всекидневно между 10ти и 17ти ден, ако е станало нещо - чудесно, ако не е - ами и двамата нямаме желание, а приятелят ми не се чувства много добре тея дни така или иначе, така че просто няма какво да се мъчим.

# 236
Тригер обикновено се слага при ДФ около 19-20мм (ако са няколко, се гледат по-големите обикновено) за да се спукат след 30-36ч. Затова и е важно да прегледът да е минимум 2 дни преди овулацията, която няма как да се определи кога точно ще е в началото на цикъла. Та затова се почва с прегледите на 8-9ти ден, за да не се изтърве момента. Понякога не се пукат всички ДФ, въпреки овитрела (при мен се е случвало).
Това са моите познания от всичко изчетено, както и три стимулации с летрозол и две с кломифен. Колкото и да искам да им вярвам на докторите, ами не мога!
Също не виждам смисъл да не правите опити преди това, както са писали и другите момичета.

# 237
  • София
Тригер обикновено се слага при ДФ около 19-20мм (ако са няколко, се гледат по-големите обикновено) за да се спукат след 30-36ч. Затова и е важно да прегледът да е минимум 2 дни преди овулацията, която няма как да се определи кога точно ще е в началото на цикъла. Та затова се почва с прегледите на 8-9ти ден, за да не се изтърве момента. Понякога не се пукат всички ДФ, въпреки овитрела (при мен се е случвало).
Това са моите познания от всичко изчетено, както и три стимулации с летрозол и две с кломифен. Колкото и да искам да им вярвам на докторите, ами не мога!
Също не виждам смисъл да не правите опити преди това, както са писали и другите момичета.

+1 за казаното от Вики, при мен с летрозола винаги са ставали 2 ДФ и то винаги от една и съща страна, и винаги сме ти трегирали, освен с първата стимулация със Сенкова, тогава фоликула се спука без овитрел, но пък и винаги сме имали опити и преди тригера, не че се е случило чудото де Grinning но прегледите са били нещо от сорта на 9-11-13-15 ден, т.е да успеем да хванем нарастването на фоликулите и да сме сигурни, че всичко се е спукало. Такова нещо като ДФ и течност едновременно никога не са ми казвали на мен.

# 238
И аз подкрепям Вики. Имах една стимулация, и овулацията наистина настъпи по-рано с около 2–3 дни от моите очаквания. Докторът явно си знаеше работата, защото беше предвидил стриктно посещенията. За жалост, това беше моята четвърта и неуспешна инсеминация.

# 239
Бъстед,  няма как ДФ от 29 мм да овулира, защото това е ЗФ или по точно киста. Възможно е да си имала 3 фоликула и един от тях да се е спукал, ако това иска да каже с дъгласовата течност. Ти на 8-9 ден колко общо Ф имаше и с какви размери? Тази простотия с прегледа и тригера на 14-ти  ден много ми прилича на простотията, дето направи Сенкова. Ми няма как в деня на овулация да даваш тригер и след 36 да чакаш, какво да чакаш, да видиш че е имало овулация? ( не говоря за теб, а за докторите). Ми като не знаят как се прави стимулация, да не се пробват, да ходят там да продават домати. Освен това стимулация се почва на 2-ри, най-късно 3-ти ден от МЦ. Докато всички Ф са все още равни и са малки, хем да могат да растат заедно, хем и да се цели годна Я. Аз за себе си установих ,че Фемарата е бошлав работа, нищо не гарантира, че ще има вътре годна Я, то по-добре на ест цикъл да се чака единствената Я, по-голям шанс има. И НАЙ-ВАЖНОТО! ПУСКАТ СЕ ХОРМОНИ на определен ден, преди овулация, преди тригер,  в който да се види как расте ЛХ, ФСХ, Естрадиол и Прогестерон. По тези хормони се ориентираме каква е ситуацията и евентуално колко Я може да има или дали не са презрели. Хормони се пускат и на 2-3 ден от МЦ за да се види какво е началното ниво. Ако ЛХ и Е са високи  още в началото се подозира ЗФ и не се почва стимулация. На теб пускаха ли ти въобще хормони? Извинявай, ако си писала. Просто много коментари имаше тия дни и може да съм изпуснала.
П.С от личен опит на гърба ми знам, че овулация може да настъпи буквално няколко часа след тригера и след като ЛХ мине определено ниво. Точно това ми се случи на последната стимулация. Затова се дават и блокиращи инжекции. Дано сте хванали нещо.

Общи условия

Активация на акаунт