Две черти, ЧХГ в небесата, най-после ми е щастливо на душата ! ~бебеправене 616~

• 30 132
  • 918
  •   1
Отговори
# 240
Благодаря за новата тема. Дано в нея се видят много две черти... Бях на преглед онзи ден на 2 ден от мц. От Регулона кистата я няма, цикълът е доста обилен. Казах на лекарката, че този месец искам да си почина психически и да не правим стимулация с Фемара. Все пак ще ме наблюдава и може да сложим инжекция за пукане на фоликула. Искам да видя какво ще се случи с организма ми без хапчета. Приемам и от маслата на Дотера и се мажа с тях.

# 241
Аз стимулации не съм имала, но сме таймирали овулация заради имунологична биопсия и някъде на 19-20мм ми сложиха Овитрела. Ама първо ме извикаха още на 9-ти ден, за да не изтървем нещата.
Иначе аз този месец съм с изключително объркан цикъл. На ден 16 (в четвъртък) бях на преглед при нормално АГ, за да си направя профилактиката (имам цитонамазка от репродуктивната, ама исках да си мина и колпоскопия). Помолих го да погледне дали съм имала овулация, понеже нито лентички, нито температура бяха ок (честно, според мен направо заради това си отидох на прегледа) - нямах нито доминантен фоликул, нито жълто тяло, лигавицата беше 5 мм, тоест супер тънка. Според него е ановулаторен, аз се чудя дали пак няма да е някой филм от типа на овулация на 28ми ден (случвало ми се е веднъж). Днес обаче, ден 18 цъфнах с някакво кафеникаво зацапване. Чудя се дали са хормони или може да някоя киста, дето не я е видял? Аз яко предобрих с тренировката днес, не знам дали има значение.

Последна редакция: сб, 01 фев 2025, 23:17 от theDoodLe

# 242
Дудъл, понякога от самия преглед/вземане на секрет се случва. Ако е в същия ден зацапването е розово, ако е на следващия/по-следващия ден, респективно е кафяво. При мен се случва почти всеки път като ми вземат МБ или цитона.

# 243
  • Замък сред облаците
Може и от нисък прогестерон да е при ановулаторен. В общи линии - хвърляш боб 😝 и си избираш причина. Аз в петък (15 ден) също като в сряда след интензивна тренировка за корем пак имах леко червено зацапване.  Теглих му една и не се появи пак, даже се отчетохме през деня.
Стискайте палци днес да не ме бутне някой неочакван вирус, утре ще ходя до Александровска да пусна имунологичните.

# 244
Благодаря, момичета! Решавам, че е от прогестерона, щото и БТ е ниска тази сутрин. Няма да го мисля прекалено много.
АА, никакви вируси, не! Всичко да почва да се нарежда вече!
Инферия, пропуснах те, като писах. Стиснати палци и от мен и чакаме хубави новини! ❤

# 245
Здравейте , чета темата от самото начало , но сега се престраших да ви пиша. Та моята ситуация е такава: На 16 ти ден от цикъла(при следене) доктора останови 2 ДФ. Назначи ми инжекция овитрел, на следващия ден вечерта. И ми каза кога да правим опити. Аз продължавам да правя тестове за О  за да следя насищането на препарата. Днес е 7 ден от инжекциията и явно почти не е останало в организма. Та въпроса ми е ще повлияе ли инжекцията на цикъла и кога мога да направя тест за бременност? По календар имам още 3 дни до М. Но ми се струва, че ще е по дълъг. Вие какво мислите.

# 246
Би трябвало да е по-дълъг, иначе лутеалната фаза би ти била много къса, ако правилно съм разбрала ситуацията. Според мен след 4-5 дена ако си бременна тестът може би би показал.

# 247
Овитрел е ЧХГ препрат, защо с тестове за О следиш насищането? Чистенето от него обикновено се следи с тестове за Б. Според това от колко единици е, обикновено не води до фалшиво положителни резултати след 7 до 10 дни след поставянето. А щом на 16ти ден е имало ДФ, подкрепям firebird че ако цикъла ти е след 3 дни това би била кратка лутеална фаза.
За тест по груби сметки щом овитрел е сложен на 17ти ден, то овулацията ще е настъпила на 19ти (18ти ако е била преди тръгъра), тест поне 10-12 дни след нея, значи  27-29 ден.

бъстед, и на мен ми е странно това, което са ти казали за ДФ, течност, минала, неминала овулация, но се надявам напук на всичко да сте хванали яйчицето. Но чак съм учудена от ситуацията, защото преди да открие центъра си Калчев се занимаваше с АРТ (инсеминации и инвитро), очаква се да знае, че е нужно по-често проследяване. Малко като претупване ми звучи това за съжаление.

# 248
Аз доколкото си спомням, овитрелът таймира овулацията за 36-48 часа. В твоя случай овулацията трябва да е била на 19-ти ден. Така че тест най-рано 12 дни след това според мен.

# 249
Момичета здравейте, имам въпрос относно тест лентичките за овулация,тъй като съм доста скарана с тях,  дали е възможно според вас на седми ден от цикъла да се отчете пик на ЛХ и съответно след това да се очаква овулацията да настъпи, не е ли прекалено рано или нещо аз не правя както трябва и въобще дали са отчели положителен резултат, ще прикача снимка от тестовете, които съм си правила (Първите два теста са правени на 30.01) . Моят цикъл е горе долу с продължителност 24дни.
Менструацията ми започна на 24.01 и беше до 27.01 и вече на 30.01 имаше що годе наситени черти, което ме очуди и ме наведе на мисълта, че може би нещо или аз не правя както трябва, или и аз не знам. Така и да не са ми ясни тези тест ленти, все нещо не мога да им хвана чалъма.

# 250
  • Замък сред облаците
Lh се движи up and down, up and down , up and down. Няма положителен тест за О тук. Продължавай да следиш, и във фертилните дни препоръчвам да правиш по 2 теста.

# 251
Ако цикълът е 24 дни и приемем, че не е къса лутеалната фаза, то тогава овулацията ще е на 10-12 ден, а тестът трябва да позитивира на 8-10 ден. Според мен може и тъкмо да е минала.
Иначе искате ли да ви кажа при мен какво стана? Както се оплаквах вчера, че не съм имала овулация тоя месец и нещо ми прицапа, днес следобед направо си ми дойде. Цикъл - 19 дни Head Band А лигавицата ми на ден 16 беше 5 мм, въобще не разбирам какво се лющи в момента.
Аз трябваше да правя хистероскопия този месец, въобще не знам тоя псевдо-цикъл дали се брои…

# 252
  • На изток от Ада
Хайде Дудъл , да минава тази хистероскопия и всичко да е наред там.. И обратно в играта!

Аз утре почвам с тестовете за овулация, утре ще е Ден 11 от ц

# 253
  • Замък сред облаците
Брои се. Рестартирал е нещо организмът. И аз имах такъв 2019. Че и обилен доста тръгна. После не се е повтаряло.

# 254
Мен ми се случи тая тъпотия януари миналата година, 5 месеца след аборта. И аз казвам да се уговаряш за хистерото и да минава и заминава.

Общи условия

Активация на акаунт