Две черти, ЧХГ в небесата, най-после ми е щастливо на душата ! ~бебеправене 616~

• 30 135
  • 918
  •   1
Отговори
# 495
  • Замък сред облаците
2402, за тиреотоксикоза ти трябва фТ4 над 22. Аз и такова имах, небременна.

Голдън, изненадващо висок наистина. Може би имаш киста на ЖТ и тя произвежда допълнително прогестерон? Аз лично с малкия имах и ми беше 140нмол преди да почна циклогеста, с него за 2 дни скочи на 180, а после може и повече но не съм следила тогава.

Also, could be twins 😁

291nmol e 91-92ng Simple Smile

Последна редакция: чт, 06 фев 2025, 15:59 от АА

# 496
Аз имах 2 Я на прегледа,  не е изключено за близнаци. Доста странно ми се видя с този прогестерон. Дуфастона е 2×1, ама е само 10 ng  чак толкова да се е натрупал. Мен лично ме успокоява, защото знам,че при ИМБ е нисък прогесетрона, а тази лудост си ми седи в главата още и пак си имам едно на ум Grinning

# 497
Не знам, AA, това ми сложиха като диагноза, даже в епикризата от родилното си ми е записано. След месец ТСХ е било 0.242, ФТ4 13 и ми казаха, че няма защо да ги следим повече. Аз тогава бях необременена от милионите си страхове и вярвах на каквото ми кажат, без да задълбавам прекалено много, защото иначе изпадах в паника Grinning

Последна редакция: чт, 06 фев 2025, 16:10 от 2402

# 498
  • Замък сред облаците
Има вероятност докторът да се е осланял на стари/различни граници, тук нали за 2 единици разлика иде реч 🤞 но примерно забременях с 22 фТ4 без проблем и спонтанно се смъкна, докато с тиреотоксикозата бях с 27 и растеше.

Но пък в САЩ да ти падне и до 9 фТ4 през Б го считат за норма, докато в Европа гледат да е оптимално. Въпрос на школи 🤷♀

# 499
Голдън, при теб явно кломифен работи много добре! За прогестерона не знам, но от дуфастон само чак толкова завишен няма как да е. Аз съм имала месеци с 110nmol без да имало Б.

Инферия, супер резултат!
ПП: И аз съм на 11ти там на преглед, да оставиш малко бременна енергия, та да я хвана и аз! 😀

# 500
Попринцип ТСХ и Фт4 са в обратна връзка. Тоест ако Фт4 се повиши, ТСХ пада и обратното. Обикновено се следи ТСХ, защото ако той е в норма и ФТ4 е. Иначе за преходна хиперфункция по време на бременност, разбира се, че никой няма да изпише тиреостатици, защото те имат доста странични ефекти.
Но в случая на Лорейн, след като не приемаш лечение и не си имала проблеми със щитовидната, не мисля че има смисъл да се изследва всеки месец ТСХ. Резултатите са си съвсем добри.

# 501
  • Замък сред облаците
Отдавна не се следи само ТСХ и който лекар го прави, не си е обновявал знанията от 1999г насам. Достатъчно други фактори има подтискащи адекватната реакция на хипофизата и масово си седи ТСХ в норма, а фТ4 е под 14, което вече е хипофункция. Но същите тия лекари щракат с пръсти “всичко ти е наред”, а после защо не се забременява или излизат кофти яйцеклетки.

Толкова съм го дъвкала това тук в темата Simple Smile

# 502
АА, можеш ли да препоръчаш добър ендокринолог? Благодаря!

Отдавна не се следи само ТСХ и който лекар го прави, не си е обновявал знанията от 1999г насам. Достатъчно други фактори има подтискащи адекватната реакция на хипофизата и масово си седи ТСХ в норма, а фТ4 е под 14, което вече е хипофункция. Но същите тия лекари щракат с пръсти “всичко ти е наред”, а после защо не се забременява или излизат кофти яйцеклетки.

Толкова съм го дъвкала това тук в темата Simple Smile

# 503
  • Замък сред облаците
Честно казано, всеки е доволен от различни доктори. Аз ходя при Ангел Маринчев от няколко години и при мен се справи адекватно с щитовидната, плюс че ми обяснява подробно и диаграми ми показва. Други от темата знам че са доволни от Моллова.

# 504
Аз препоръчвам д-р Недева. При мисълта за Маринчев,за разлика от АА, ме побиват тръпки. Изключително арогантен беше към мен и освен това винаги съм чакала над час и половина при все,че съм отивала със записан час. Изписа ми един глюкофаж и да сваля 15 кг и ще си оправя проблемите в живота. Никакво проследяване,никакви контроли.
Както и с Калчев, и с всеки друг лекар - всеки пациент с мнението и впечатленията си.

# 505
Предната бременност се следях при д-р Хедер в Надежда, но тя следи само ТСХ на контролните прегледи и се замислих след коментара ти. С доказано Хашимото съм.

# 506
Ах, кате, много съжалявам! Скоро си мислех за теб и как добре се наредиха нещата, пък то какво било. Наистина много, много съжалявам. Пожелавам ти много сила и повече никога да не минаваш през такива емоции!
msr222, ще стискаме палци за някое малко чудо!
Голдънче, честито! На мен всичко ми се струва супер, пък ако са двечкиии 😍

# 507
  • На изток от Ада
Кога трябва да се появи цс?
Аз май нямам...

# 508
Леле, колко емоции днес тук...

Kattes, много съжалявам Broken Heart

msr222, дано ни изненадаш все пак с добри новини🤞

Golden, браво момиче! Страхотна новина, или пък две 🤭Heart

АА, ще ми е интересно да споделиш Михайлова как е коментирала лекото завишение на НкТ клетките (при мен точно заради тях правеха вливки интралипид).

Наси, при всеки е различно, а и всеки месец. Но 3-4 дни преди О. обикновено.

Аз да се похваля, че съм изчистила бактерията от първия път с антибиотика. Снощи и цикъла се появи, страшно обилен, чак ме притеснява - надявам се с него да си замине и задържания фоликул (не знам дали може да е заради него).
Утре съм на преглед и много се надявам звездите да се подредят, за да е наред най-накрая всичко за трансфер Simple Smile

# 509
  • На изток от Ада
И аз правих вливки интралипид.....
Три пъти,  при О, полож тест и. Е  8 9 сед.

Успех Ванеса!

Последна редакция: чт, 06 фев 2025, 22:14 от nasito8988

Общи условия

Активация на акаунт