Две черти, ЧХГ в небесата, най-после ми е щастливо на душата ! ~бебеправене 616~

• 30 127
  • 918
  •   1
Отговори
# 510
И аз съм на вълна имунологични. Чудно ми е има ли някой в темата, при който там да е било разковничето на проблема?

АА, при теб е супер че съотношението зрял/незрял е добро и съответно количеството на НКТ клетките не би трябвало да е притеснително. Другото обаче (ТХ17/Трег) не е оптимално. При мен беше 4.3, после след терапията с добавките стана на 2.6 и пак ми каза, че е на ръба. Затова и при последното ми неуспешно инсе имах терапия 1 т. преднизолон на ден.
Сега проф. Михайлова ми предлага при следващото инсе два вариант: да вдигнем на 2 т. на ден и да добавим аспирин или да правя вливане на интравенозни имуноглобулини. А аз се чудя дали изобщо да не зарежа имунологията. Самата професорката ми каза, че не мисли, че имунологията е причината за неуспехите при мен, но при процедури би ми давала лечение.

Слагам и моите изледвания в скрит текст.
Скрит текст:

Пандичка, аз препоръчвам Ангелина Недялкова, но много трудно се записва час при нея. Аз чаках повече от половин година.

# 511
Ванила, според доц Михайлова при мен липсата на цитокините GM-CSF от имунологичната биопсия са  причина за липса на имплантация, включително с леко завишени NK клетки. Беше ми дала Зарзио по схема и преднизолон. Пробвахме 2 месеца с нейната терапия и без успех. После се преместих в НеоВитро, които не ми изписаха Зарзио на инжекции.  При двата ми ЗЕТ трансфера ми слагаха лепило, което до колкото знам съдържа Зарзио (не съм на 100% сигурна дали съм разбрала правилно)и правих вливки Интралипид. И двата ЗЕТ бяха неуспешни. Преди вторият ЗЕТ правих няколко терапии за HHV-6, който също може да бъде считан за имплантационни неуспехи. Та какво помогна при нас не знам. Реално забременях месеца след неуспешният ЗЕТ без никакви терапии, дори и витамините бях спряла. Нямам идея дали нещо от тези неща помогна. Но междувременно правих зъби и заради всички драми бях променила начина на хранене и бях свалила около 6кг. Надраскване на  лигавицата също бяхме правили и според Калчев повишава успеваемостта.

Допълвам, че съм обсъждала резултатите от имунологичната биопсия със Сенкова и според нея това изследване не може да му се има пълно доверие по отношение на резултатите заради определени фактори. И именно заради това не ми изписа инжекции Зарзио.

Последна редакция: чт, 06 фев 2025, 22:52 от Пълнолуние

# 512
Аз при всички трансфери съм била на медрол или преднизолон. При последния имах и зарзио, и пак си завърши без имплантация. Но не мисля, че имунологията беше проблема тогава. За следващ трансфер имам изписан преднизолон, програф и Киовиг вливка (заради положителния крос мач при мен, NK клетките ми са напълно в норма), но още ми се струва твърде тежка артилерия това. Ще го обсъждам тепърва с Тихомирова и ще видя тя какво мисли по въпроса. Може пък и да се пречупя да опитам с тази терапия, предвид това, че ни е последен ембрион.

# 513
  • Замък сред облаците
Мерси, момичета. Утре ще пусна и пакета ЩЖ така или иначе преди да пратя нещата на Михайлова. Занижените Трег са типичен маркер при Хашимото, доколкото разбрах, а есента бях със завишени МАТ (преди да лекувам бактериите и кандидата, което е по-всяка вероятност причината) и смятам да й ги пратя с имунологичните за макс пълна картинка. За завишението се чудя има ли остатъчен ефект от боледуването, буквално 14 дни от последното издухване на носа пуснах изследването. 😄
Ще споделя естествено, само да излязат и ANA и да ги пратя.

# 514
Кате, много съжалявам, много ми е тъпо че изобщо се случват такива неща, но пък добре, че сега се открило.
Иди си при Калчев, може да се сработите, хубаво че написаха момичетата и няма да си с големи очаквания.

Мср еееех Sad

Голдънче, честито Flowers Four Leaf Clover

п.п. Прочетох малко за този NAC (мерси Алисън), знам отдавана че съществува, ама не бях вникнала в ползите. Как се взема, по колко?

# 515

Това са моите изследвания и имах изписан преднизолон. Още не знам дали това е била причината и дали този път ще има различен резултат, обаче засега върши работа. При нас просто нищо друго не откриха досега. Имах по-силна терапия от общо 3 лекарства, но за съжаление другите 2 не са съвместими с естествени опити и остана преднизалона. И аз не вярвах, че имунологията наистина играе чак такава роля, но може би има нещо, не при всеки, ама все пак.

Гледам,че в другите страни си следят line progression  на тестовете и аз се опитвам и днес май е една идея по-тъмна чертичката, обаче в бг с нашите тестове изобщо не мога да очаквам онзи ефект на наистина наситена черта май..

# 516
  • Замък сред облаците
Не ти и трябва, тук имаме ЧХГ Simple Smile

# 517
Така е, то е най-показателно, ама този пусти страх, че всичко ще се обърка не ми дава мира 😃 ЧХГ реших да пусна утре отново и може би в понеделник,  ще гледам да го изследвам докато мине 1000 за мое спокойствие Blush

# 518
Голдън, прекрасна новина. Успешна, лека и изпълнена само с положителни емоции бременност да имаш Kissing Heart

Кате, каквото и да кажа ще е тъпо и излишно. Много съжалявам.
Msr, както писаха момичетата пусни още една контрола, за да проследиш. Ако има и най-малка вероятност за чудо, то ти го пожелавам, макар ако трябва да бъда честна, аз не вярвам в чудеса. Поне не и в тези. Препатилата ми глава си стои здраво на раменете, но поне да знаеш, че няма колебливо покачване. За прегледа нямам думи.
На касата в супермаркета мога да неглижирам неадекватно поведение и реакция, но от лекар е недопустимо.
Да и те са хора и бля, бля, бля... и точно защото са хора, недопустимо е.
Шанталче, какво става с теб? Още ли чакаш?

# 519
Одри, зависи какъв си избрала. Моят е 600mg пия по две заедно с Инозитол.
Приемам сутрин на гладно с повече вода.

Момичета, аз се чувствам изключително самотна. Забелязвам, че често си поплаквам.. вечер ставам особено чувствителна, особено щом си легна. По принцип съм си емоционална, но чак толкова никога не е било. Връхлитат ме мисли, които не ме оставят да спя спокойно. Снощи съм си легнала в 23;00ч и до 3:00ч продължи тази агония. Очите ми днес са подпухнали от рев и недоспиване. Ако е единичен случай не бих обърнала внимание - за жалост не е.
В близкото ми обкръжение няма двойки преминали към инвитро, а ММ уж ме разбира... Но май си няма и идея през какво ще премина. Смятам че е съвкупност от много неща, не само от предстоящата инвитро процедура...
Не знам дали това е депресия или някакъв вид кризи.
Препоръчайте психолог за гр Варна, моля.

# 520
Пожелавам на всички момичета сили и кураж. Нещата ще се получат при всички, ще имаме деца!
Вчера посетих моята лекарка. Този месец отказах Летрозол, за да видя какво ще стане. Имам фоликул пред пукане, а съм на 10 ден от цикъла. Днес чакам резултата от Естрадиола и ако е висок, ще бием инжекция. Питах я дали стимулацията има повече ползи, отколкото да чакаме на нормален цикъл. Казах й, че ме е страх от нова киста. Нали след стимулацията декември ми се появи. Според нея с тази моя ранна овулация, трудно ще стане имплантиране, защото лигавицата е тънка. Но четох за момичета, забременели и с ранна овулация.
Взе ми цитонамазка. Питах я за уреаплазма и другите гадости - каза, че няма нужда да ме изследва за това. Ако нямало бременност дълго време, тогава се изследва. А при мен имаше.

# 521
Тези уреаплазми, микоплазми не пречат на забременяването, но могат да са опасни при бременност и е хубаво да се знае предварително.

# 522
golden stone, честито и до финал! Включвам се специално да ти изпратя моя line progression, миналата година по това време горе-долу. При мен бета ЧХГ беше много зле, но тестовете прогресираха. Все още се чудя дали не излезнаха такива резултати, защото тествах в различни лаборатории.

Чета ви на посоки, момичета. Аз още нямам цикъл, защото кърмя, но бебе номер 3 още в плановете ни. Говорим си за опити лятото, но нямам идея как ще се случи всичко и дали искам толкова скоро. Надявам се като реша да се запиша в темата да няма нито един познат ник тук. Simple Smile

# 523
  • Замък сред облаците
Дори лекарят да не вижда причина, ако една жена иска да си направи изследването, по-добре да го направи.
И моята АГ за някои неща не е съгласна с мен (примерно на чиста МБ и цито да пусна Фемофлор), но отивам - заявявам че искам да пусна това и това изследване, взима ми секрет и го пускам. Но става въпрос за диалог. Аз в никакъв случай не се съмнявам в компетентността й, съответно по време на прегледите диалогът е градивен. Давам пример с тия бактерии дето лекувах последно и дето ги влачих от февруари до декември. 3 микробиологии и 1 или 2 цито пусках, всичко с чудни резултати. Е, да ама след О секретът ми добиваше лек жълтеникав цвят и очебийно беше нещо нетипично. Според нея по-скоро било нещо хормонално, защото месеци наред и до лечението нямах дискомфорт, неприятна миризма и всякакви типични за инфекция симптоми. Е, настоях си за разширено изследване в Геника и тя си каза, по-добре да го направиш и да ти е мирна главата отколкото не. И видяхте и сами, излязоха гранични резултати, една степен по-ниски отколкото при остра инфекция.
Ако бях на нейно място и аз чисто и просто нямаше да видя причина за допълнителни изследвания. Но си познавам тялото, виждам че нещо не е в норма и както казват на английски, адвокатствам си.

Та адвокатствайте си и вие, имате това право и задължение пред себе си. Лекарят не може да ви забрани да си направите изследване, което в последствие би ви коствало повече като резултат отколкото да го направите - и не говоря финансово само.

# 524
Мила Еми,

Много съжалявам да прочета, че се чувстваш така. Вярвам, че е фаза. Аз преди няколко месеца имах една малко по-продължителна фаза с минорно настроение, понякога и аз съм си поплаквала сама. И аз се чувствах неподкрепена. Не познавам мъжа ти, така че е трудно да коментирам, но мога да ти разкажа с две думи за нас.
Скрит текст:
Моят беше голям зор да го накарам да направи една спермограма, което беше когато аз побеснях и се фрустрирах, защото си викам - има да свърши в чашка и прави някаква драма от това, а аз какво трябва всичко да правя - не му ли пука?! Все едно дискутираш с някакво малко детенце, егоистично и неразбиращо. Моят си е труден характер, де. Във всеки случай аз знам, че той си мечтае за дете по-отдавна и, мисля, вероятно дори повече от мен. Явно чете за безплодие, разните там процедури, но някак съм забелязала не дочита или и аз не знам, не са му много ясни нещата. Пита ме нещо, аз започвам да обяснявам, и той ме прекъсва, че едва ли не не иска да знае. Като ходих за цветна снимка той чака отпред, милият трепереше от ужас като излязох да не би “да ме повредят нещо” 😂 Разбрахме се, че ако до март не е станало, директно започваме инвитро. Нямаме някакъв установен проблем, който да пречи на забременяването, но е факт, че не става. Та, говорим си ние и той небрежно подмята - “Ние какво всъщност трябва да направим?” И как сигурно трябвало пак да дава материал, колко било неприятно. И аз му отговарям - “Ами, отивам първите дни на цикъла на преглед, ще кажат дали можем да стартираме, ще ми кажат какви препарати да вземам, ще си бия седмица или десетина дена инжекции в корема, после ще отида да ми пробият яйчниците и да извадят яйцеклетките, ти даваш материал, и гледаме какво става и дали се оплождат.” Той, шокиран: “Какви инжекции в корема? Ама как така да пробиват яйчниците?” И аз му казах, че все някак трябва да се извадят яйцата. Той нещо не беше явно разбрал процедурата, мислел си, че той отива да дава материал и… не съм сигурна как си представяше оплождането. По физиономията му разбрах, че не му беше ясно, че се взимат хормони, че се бият инжекции, че има процедура за вадене на яйцеклетките, че мож да ми се разбъркат хормоните и има известни здравословни рискове и така нататък. И както никога, каза - “Е, неприятно е с материала, ама какво толкова, колкото пъти трябва ще ходя.”

По принцип е нещо малко, аз и преди нашите неволи най-общо имах представа за процедурата и бях безкрайно учудена, че той наистина няма! Толкова пъти сме се карали, аз му обяснявам как това не е лека процедура за тялото на жената, а мъжа има да свърши в чашка и да не мрънка, той дава отпор как видиш ли, не бил виновен, че така работела природата и жените забременявали, не мъжете. Разказвам това, за да се замислиш дали твоят партньор наистина разбира процеса - защото за мен беше откровено шокиращо, че моят както се оказа, не беше изобщо наясно. Може би ако е по-наясно, ще прояви повече разбиране и ще намери начин да покаже подкрепа по начин, който достига до теб.

Общи условия

Активация на акаунт