Рим - 29 тема

• 32 611
  • 505
  •   3
Отговори
# 495
Здравейте ! Планираме женски уикенд в Рим с момичетата , но си притесняваме къде е удачно да търсим настаняване - в сой район от гледна точка на това че полетът ни е късен и се притеснявае . Идеи ? Четем кофти неща за района около гара Термини .

# 496
  • София
Здравейте,
Децата безплатно ли пътуват в градския транспорт ( детето е на 8 г)? Ако да, как влизат в метрото?
За купола на Св. Петър и изобщо забележителностите заплаща ли се някъде за деца до 18 г, като изключим такси при онлайн купуване напр?
Благодаря предварително!

# 497
  • Варна
От това, което четох в подготовката на нашето пътуване - деца до 10 години ползват транспорт безплатно. Няма детски карти. Нашето е на 11 и то ще е с пълна карта.
За входовете- като отвориш да резервираш си пише където има за деца, студенти, групи.. и си избираш спрямо възрастта. При вас вероятно навсякъде ще е с детски билет. Такса резервация си е на брой билети и там няма разлика.
При нас за местата, които вече проверих- Колизеума, Ватикана(сикстинската капела и градините), Куполът -  има детски билети, а за Пантеона си е фиксиран вход за всички еднакъв.

# 498
Здравейте,пробвам за билети за Ватикана,но постоянно ми изписва,че сайтът има технически проблем.Някой има ли информация или друг вариант?

# 499
Вчера имаше съобщение, че е спрян за поддръжка, сигурно не са свършили

# 500
  • София
От това, което четох в подготовката на нашето пътуване - деца до 10 години ползват транспорт безплатно. Няма детски карти. Нашето е на 11 и то ще е с пълна карта.
За входовете- като отвориш да резервираш си пише където има за деца, студенти, групи.. и си избираш спрямо възрастта. При вас вероятно навсякъде ще е с детски билет. Такса резервация си е на брой билети и там няма разлика.
При нас за местата, които вече проверих- Колизеума, Ватикана(сикстинската капела и градините), Куполът -  има детски билети, а за Пантеона си е фиксиран вход за всички еднакъв.

Да, благодаря! За входовете ясно, но за метрото ми беше чудно как да влезе или влиза с мен?

# 501
Има врати за инвалидни колички и подобни, където има служител, оттам.

# 502
  • София
Има врати за инвалидни колички и подобни, където има служител, оттам.

Благодаря!

Още нещо да питам - ако сте се возили на Hop on - Hop off автобусите, дали само от гара Термини тръгват? Заслужава ли си обиколката?

# 503
Имат си маршрут и спирки и се качваш и слизаш на спирките. Не само на Термини.

# 504
Здравейте! 28-ми декември е последната неделя на месеца, това означава ли че ще можем да влезем безплатно във Ватиканските музеи (без гид)? Трябва ли да се купят предварително билети? Благодаря!

# 505
Мисля, че Ватиканските музеи не работят в неделя.
 За настаняване- районът около Колизеума е много приятен и спокоен.
Ако можете, планирайте пътувания през седмицата. Бяхме от четвъртък до неделя. Първите два дена всичко беше нормално като за Рим, но събота и неделя настана нещо невиждано. Толкова километрични опашки и блъсканица по улиците не бях виждала.

Общи условия

Активация на акаунт