Жените в Българската армия

• 2 509
  • 35
  •   1
Отговори
# 15

кукумицинка,искат връзки защото нищо не правят,освен да си клатят краката и да цоцат от държавата.
Виждам какви влизат,не могат да си завържат връзките на обувките,мозъчния им капацитет 0,но с българската униформа "всява" респект.

Вярно е това. Все ми казва моята приятелка - нямаш си на идея  какви идиоти са в армията.

Трополинка , подготви се и за голяма дискриминация от колегите си мъже.
Моята позната го е преживяла, но тя е много устата, а и знае какво да каже и е пресякла такива неща още в зародиш. Но се е сблъсквала доста често.

# 16
Абе, сега се сетих. Този армейски ентусиазъм да не е във връзка с това, че планират да им увеличат заплатите с до 70%?

# 17
  • В страната на мечтите.
Ако вярваш на думите за увеличението... аз лично не вярвам да се случи. Вече обясних, че парите са същите като в сегашната ми работа и не съм тръгнала заради това.

Елора, аз също съм доста цапната в устата и знам как да се оправям с такива, не ме плашат, защото набързо ще бъдат пратени да си гледат работата.

# 18
  • Melmak
Въпросът не е само да ги поставиш на мястото ск. Това ок. Ама ако работиш с пълни идиоти не знам как ще свикнеш. То важи за всяка работа, но да кажем, че в някои среди са по-концентрирани. За мен средата е важна и съм напускала работи, заради масово кофти хора.

# 19
ВМС  е  много специфично. Първо имат много малко места за лица без специални умения/кетапи (категория С, Д, Е, кранисти, готвачи и т.н.) или допуск за плавателна годност. С късогледство няма да получиш такъв допуск. Отделно има длъжности, където ще се предпочете по-зле физически подготвен мъж отколкото жена (освен ако не си някое добиче) - просто защото се иска мъжка сила (забрави феминизма, трудно се мъкнат морски мини). Та местата, за които се бориш стават силно ограничени... И за някое от тези места ще си има правилен човек Wink И стават още по-малко... Проучи добре изобщо за какво и къде кандидатстваш.
Иначе ако си от 10%, за които споменах - проблеми нямаш. Колегите ти те уважават.

# 20
  • софия
Познавам две жени, които от нищото решиха да стават военни, издържаха изпитите и ги приеха. Не съм чула да са играли с връзки, а в малко населено място такива неща се знаят и разгласяват.
Доволни са, не са прекалено натоварени, карат си дежурства, взимат хубави заплати, едната даже се омъжи за командира на поделението.
Няма причина да не опиташ, освен проблема със зрението.

# 21
  • В страната на мечтите.
Консултирах се с лекар, каза ми, че според него не съм годна за плавателен състав, както и за стрелец, но все пак има и други длъжности и последната дума е на офталмолога, който ще се падне на прегледите. Ще пробвам, ако ме приемат след известно време ще си направя лазерна корекция на зрението и ще се преместя в плавателен състав, ако има места. Дано да се получи да ме приемат, защото разбрах, че 50% от кандидатите отпадат още в началото.

# 22
За плавателен състав с корекция няма да те вземат.

# 23
  • Beyond the stars
Lanarte,информацията ми е прясна. Има момичета и момчета с амбиция за армията.
Едно време дори е ставало много по-лесно влизането,сега и за кадровак се изисква да имаш връзки.
Ще си го разбере авторката от първо лице,няма смисъл да коментираме напразно.

Едно време, когато кандидатите бяха по 7-8-10 за едно място във НВУ е било по-лесно от сега, когато не могат да запълнят бройките? Доста интересна теория е това. Безкрайно невярна обаче.
Не претендирам да съм запозната с подбора на кадроваци, но за висше военно образование определено
не става "само с връзки" - прием, изпити, класиране.

# 24
  • В страната на мечтите.
Днес попаднах на видео на жена, която служи в армията и има бебенце. Веднага беше нападната с обвинения, че жените влизали в армията само за да излязат в майчинство за две години и така единствено заемали щатни бройки. Сякаш жените в други професии никога не излизат в майчинство! Излиза, че само защото си в армията, не заслужаваш да имаш деца.

Очаквам подобно отношение и към себе си, особено след като дори баща ми наскоро ми каза, че мястото на жените не е в армията. Но желанието ми е по-силно от това, какво ще кажат хората или какво ще си помислят. Готова съм да работя наравно с мъжете, защото знам, че мога.

# 25
  • Beyond the stars
Аз не мисля, че ще се сблъскате с такива хора реално. Онлайн могат да се коментират всякакви глупости, но на самото работно място, не мисля, че ще срещнете подобно отношение.
Имаше полемика по едно време дали жените не следва да покриват мъжките нормативи, след като се борят за една и съща длъжност, но естествено не се наложи тази теория.

# 26
  • В страната на мечтите.
Абсолютно логично е – ако изпълняваме една и съща работа, би трябвало да имаме еднакви изисквания. Различните нормативи за мъже и жени в армията често предизвикват спорове, но в крайна сметка, когато става дума за професионализъм, важен е крайният резултат, а не полът.

# 27
Може ли някоя жена ако е минала ,да сподели какви са нормативите ,понеже септември мисля да опитам на 25 години съм !

# 28
  • Beyond the stars
Може ли някоя жена ако е минала ,да сподели какви са нормативите ,понеже септември мисля да опитам на 25 години съм !

https://www.comd.bg/sites/default/files/public_files/zapovedi/mo … fp_01.01.2025.pdf

Заповядайте - изпитните упражнения с таблицата за оценка на резултатите мъже/жени.

# 29
Всеки може да си го изтегли от интернет,жената иска от първо лице коментар.

Общи условия

Активация на акаунт