Каква е работата на мъжа при започване на връзка?

• 30 226
  • 1 391
  •   1
Отговори
# 1 020
  • София
Възпитанието не съществува, за да могат сельо да го харесват жените. Човек си е такъв от максимум 7 годишен. Трудно да се обясни.
И пак да питам мъжът ъф лежър - майка или жена го издържа за този ник.

# 1 021
А и зависи и какво точно се дефинира като кавалерство. Да кажем, пътувам с мъж в една кола, той постоянно ме пита топло ли ми е, студено ли ми е, искам ли кафе, искам ли да спрем за почивка, купил е някакви сладки неща за хапване. НО спираме някъде и той не заобикаля да ми отвори вратата на колата, моля ви се. Сега джентълмен ли е или не е. Може би една ще е на едно мнение, друга на друго.

# 1 022
Simple Smile
И още едно диксвалифициращо обстоятелство - да бъде балалайка. Цикли там нещо, без връзка с контекст, с останалите в диалога, хвърля произволни твърдения и се чуди защо го режат.
И накрая вади извод, че жените не харесват джентълмени.

Само най-най исканите и търсени мъже имат избор. Това е много малка бройка. По дефиниция нямаше да има нужда от джентълменство въобще ако повечето мъже имаха избор - щом жените ги харесват без него.

Ти правиш заключение от твоята женска гледна точка, която има избор, но много добре знаем много мъже с какви жени си трошат главите. Не го правят защото имат опашка от по-добри орбитърки около тях.

Годините самота си казват думата и дори и свестните правят грешки в моменти на слабост и се изгарят.

Това вече го минахме. Влизат в такива връзки, защото искат да са в тези връзки.

# 1 023
  • София

Azzy, не е нужно да добавят кой знае каква стойност към самия себе си, особено жените. Не искам да те обидя, просто това звучи като синдром на отличничката - трябва да съм умна, красива, успешна и имотна, за да ме харесат. А изобщо не е така. Пак правя препратка към кръга ми от познати - има няколко жени, които не са нищо особено. Остави външния вид, крайно ограничен светоглед и липса на обща култура. Но нямат срам или по- точно грам комплекс от това. И са успешни сред мъжете. Защото явно умеят да ги накарат да се чувстват по определен начин. А не защото те самите са еди-какви си. Стойностни успешни красавици.

Добавя се стойност към себе си не, за да те харесват останалите, а за да се харесваш сам себе си, да се чувстваш щастлив и да имаш удовлетворителен и щастлив живот. Харесването е странична функция от това. Другата функция е изборът, който имаш за потенциален партньор, ако си на този житейски етап и съответно въпросното партньорство да ти донесе гореописаното усещане с положителен знак във времето, в което трае.
Принципно, такива хора са спокойни, уверени, доволни от себе си и живота си и са харесвани по принцип, генерално.

Изобщо това добавяне на стойност е как да кажа, едно постоянно развитие на личността, динамика в някаква посока, различни интереси и градация в някакви посоки.

# 1 024
  • Living for Pleasure
Именно де. Същото важи и за жените които влизат във връзки с "боклуци" както Нарциса описа ситуацията, ама тука с нея ще те оставя да спориш.

Останалите мъже гледат и си сверяват часовника.

Последна редакция: нд, 09 фев 2025, 18:24 от Gentleman of Leisure

# 1 025
Същото важи и за жените които влизат във връзки с "боклуци" както Нарциса описа ситуацията, ама тука с нея ще те оставя да спориш.

Нямам спор с нея, нещо пак бъркаш.

Останалите мъже, ако са чакали на бг мама да си сверяват часовника дали джентълменството се котира... още бая ще стоят сами...

# 1 026
  • Out of the Mix
Избор не означава наредени аптекарски шишета и да избираш по-малко ръбатото, равното и изправеното, а да се запознаваш и развиваш отношения с човек, с който си пасвате и ви е добре по всички направления. Това става или с късмет в младите години до 23-27, или малко по-късно вече с ясно изградени критерии и опит.

Човек е на периоди.
Има моменти някоя друга година не искаш връзка, не се занимаваш, после срещаш някого и прекарвате известно време, колкото и да е, не се получава, разделяте се. После може да имаш много интензивен период и да се запознаваш всеки месец с различни, харесвате се и така по оста на кръговрата. Другото няма гаранция, и ако стане, стане, като всеки трябва да се стреми да си оправи кошничката и неговите си неща, не да разчита и чака на никого.

# 1 027
  • София
Разбрахме, и тая тема ли ще оклепате. Всеки ден изниква по един нов, неоценен от жените, които ходят с боклуци, некавалери, еб@чи, лоши момчета, не са дами, ламтят за парички и не забелязват печалния герой, който бива пропускан не защото не е богато лошо момче, а защото е контролираща принцеса, мрази изначално жените и майка си, спори като леля Гина пред блока до откат, никога не пада по гръб, въпреки че животът яко го натиска, докато деца от левкемия мрат всеки ден.

Готово, може ли да приключваме това разклонение на темата, че тоя рефрен вече всички, които не пишем от вчера, го знаем.

# 1 028
Скрит текст:
Върнах се назад и в първия твой пост, който видях в темата, говориш общо за жени. Това продължи известно време и като видя, че лелките не уважават мъже-нули, започна да уточняваш, че говориш за млади жени и колко е успешен мъж, който минава много такива.
Както писах, даването нас шанс е признак на цивилизованост. Топката остава у другия обаче и ако той не може да се развие - значи не струва. А ти обясняваш, че понеже е получил шансове, е успешен, и твърдиш, че успехът е правопропорционален на броя минати жени. С по-късно добавеното уточнение, че говориш за млади жени, понеже се оказа, че тука обясняваш на краставичар как се гледат краставици.
Препоръката ми е да пробваш и в тийн проблем - пусни тема там и метни линка. Само не знам какво ще стане, когато и малките девушки се окаже, че не разсъждават така, както ти мислиш.
Това което не разбираш е че всичко това няма значение за темата, която е защо е такова поведението на мъжете каквото го виждаме (не кавалерско). И простият отговор е - защото не е това което се търси сред младите жени.

И няма нужда от това да лъжеш какво съм казал, хайде цитирай го.
Ти не можеш да проумееш, че става дума за набор от качества, които в добрия случай се балансират. Мъжът може да не отваря вратата, но да е в аптеката до 3 мин след като жената кихне.
За обвиненията в лъжа, не е точно мъжко да искаш цитати в периода, когато можеш да си редактираш мненията, и да обясняваш как лъжа. Съветвам те да се успокоиш малко, защото за глупости наказание няма, но за обиди може се наложи да си правиш нов профил.

# 1 029
  • София
Лъвица точно това се случва. Този лиричен герой описан от Azzy си прави сметката, дали рано или късно, и спира да съществува във видът който е бил до тогава. Точно това е което създава липсата на джентълмени, което и го описах по-рано, и което дискутирате в темата.

Ако един мъж вижда че усилията му не му носят успех с жените - сменя стратегията. Няма по-ясно от това усилията ти да са грешни от това да не се увенчават с успех, докато виждаш други които без тези конкретни усилия успяват. Мъжете не са тъпи, някои само бавно загряват. Grinning

Чакай малко, кои са джентълмените, мастурбиращите заухари? А и не знам защо цитираш джентълменството само като стратегия за сваляне на жени. Това не е истинско джентълменство.

# 1 030
  • Living for Pleasure
Ти не можеш да проумееш, че става дума за набор от качества, които в добрия случай се балансират. Мъжът може да не отваря вратата, но да е в аптеката до 3 мин след като жената кихне.
За обвиненията в лъжа, не е точно мъжко да искаш цитати в периода, когато можеш да си редактираш мненията, и да обясняваш как лъжа. Съветвам те да се успокоиш малко, защото за глупости наказание няма, но за обиди може се наложи да си правиш нов профил.
Аз напълно се съгласявам с това което казваш, но отново повтарям - то няма общо с темата за джентълменството.

Ако жените гледат набор от качества, и сред тези мъже с които започват връзки го няма или е минимално джентълменството - значи не е dealbreaker. Съответно и мъжете си променят поведението спрямо тези неща които са и не се стараят да са големи джентълмени.

Отново - всичко това се вижда с просто око в реалния свят. И самата тема е точно това, не съм я пуснал аз, всички тук 60 страници дискутирате и се оплаквате че джентълмени няма или не са това което бяха. Аз само давам обяснение защо това е така - защото за младите жени това не е основен критерий по който селектират. Или както много жени се изказаха в темата преди мен "нито мъжете са мъже (демек джентълмени), нито жените са жени (демек дами)". Отново това не е само мое мнение, скачате ми защото съм мъж, същите мнения изказани от жени им давате по един палец и подминавате и дори самите ползвате примери в постовете си които потвърждават това което описвам. Не правя характеристика какво е добре или не или какво трябва или не трябва да бъде - просто правя описание на реалната ситуация и факти.

Последна редакция: нд, 09 фев 2025, 16:53 от Gentleman of Leisure

# 1 031
Никоя не е писала, че джентълмени няма.
Това е като несъществуващата статистика, че 80 и повече процента от мъжете нямали избор - хвърлят се произволни твърдения, ей така колкото да не затихне драмата.

# 1 032
  • София
Първо, на първо, тъй като аз май го споменах, говорех за "възпитание", а не джентълменство. А възпитание е малко по-широко понятие. И може да обхваща съвсем обикновени квартални хора със съвсем обикновени професии, които са съвсем средно успяли. Та тези средни мъже и жени са имали съвсем среден избор, преди да създадат семейство - примерно 3-4 свалки, от които да си изберат.

# 1 033
  • София
Ми оплакваме се, по женски, Коя почива, коя бременна, коя си цъка в метрото, коя драска в обедната почивка.
Ти какво правиш тук? Да ни просветлиш? Да чуем "мъжката" гледна точка, придружена обаче с характерната за профила ретроградна ревливост.
Ех, няма дами вече, само простакеси, които си го просят.

# 1 034
  • София
Неделя е. Абсолютно умишлено съм си дала почивка от всичко.
Ако някой джентълмен дойде да ме вземе с кола от нас, може и да се мръдна от дивана и да се облека и гримирам.

Общи условия

Активация на акаунт