Каква е работата на мъжа при започване на връзка?

• 30 253
  • 1 391
  •   1
Отговори
# 960
  • Living for Pleasure
И после пак излиза и се хваща с един такъв.

# 961
  • София
Аз не съм на същото мнение.

Първо, категорично не смятам, че една личност се развива и градира, за да се харесва на отсрещия пол. Преди всичко го прави, за да се харесва на себе си и да има щастлив и удовлетворителен живот, избори от всякакъв характер, свобода, здраве и прочее.
Част от това е любовта, партньорството, бракът и прочее.

Второ, също не мисля, че "планинските кристали" в основата си, ако вземем пирамидата на Маслоу живеят различно- тоест, дишат, хранят се, работят, ползват тоалетната и душа, изобщо въпросът е съвсем другаде, но аз спорове по въпроса как всички сме равни няма да водя.

Защото смотаната библиотекарка може и много да иска да избере един красив, възпитан мъж от добро семейство, завършил Оксфорд, с атлетично тяло, елегантен костюм, Астън Мартин и елегантен апартамент в скъпата част на града, който ходи на ски в Крушавел и лятото в Кан и Антиб, но дали този мъж ще я листне като интересна?
А кое от болднатото е точно "интересно", моля?
Аз не разбрах въпроса.
Моля.
Но, доколкото съм разбрала- отново въпрос на ценности. На мен ми е интересно, даже много по-интересно, от младеж, завършил селскостопански техникум Бузема, който се труди като помощник -монтьор в сервиз за спойлери в Обеля 2.
Надявам се отговорих на въпроса.

# 962
  • София
Не, не излизат. Имам в обкръжението си няколко, липсата на отношение ги отблъсква.
Затова казах, че джентълменството е в стартер пакета.

# 963
  • Living for Pleasure
Не може хем всички жени да излизат с джентълмени, хем проблема с поведението на мъжете да е толкова голям че да трябва да се обсъжда в тема като тази. Отново - поведението на мъжа е такова каквото води до успех с жените. Ако поведението му не е ценено от жените - той просто няма да е в каквато и да е връзка с тях. Съответно ако разковничето беше джентълменството - всички щяха да се състезават да са най-големите джентълмени, което всички в темата сме съгласни че не е реалността.

Ако джентълменството е наистина толкова малко колкото казвате, и жените го ценяха колкото казвате - щяхме да виждаме много по-малко млади двойки, което казвате че не е така. Не може и трите фактора да са верни едновременно - малко джентълмени, много жени високо ценящи джентълменство, и много млади двойки.

# 964
  • София
Само ще кажа, че стаята на дъщеря ми е пълна с цветя почти непрекъснато откакто завърши. Тъй че....

# 965
  • София
Вие се съгласявате с това което казвам. Котира се и се оценява сред малцинство от жени. И всички мъже да бяха джентълмени - няма толкова жени които оценяват това качество. Съответно стратегията се сменя.

Джентълменството или се цени високо от жените (dealbreaker), или не. Следователно ако го няма, не би трябвало тези мъже да са успешни с жените. Но джентълменството хем всички казвате че го няма, или не е това което трябва да бъде и пр., хем обаче казвате - хора всякакви във връзки. Еми ето - връзки без джентълменство, защото не по това избират жените. И съответно много мъже не полагат усилия да са джентълмени, а към нещо друго което смятат че реално води до успехи с жените.

Няма жена, която да избира само по един критерий. Джентълменството е печелившо, съчетано с други качества, но явно много мъже търсят едно нещо, което да ги направи печеливши, и обикновено това правят неуспешните. Та това се опитвам да обясня - че няма само едно нещо, което да е печелившо, комплекс от качества е. И понякога жертваш едно за сметка на друго. А когато в цялата картина се гледат два пиксела, нормално да не схващаш, или да стигнеш до грешни заключения.

# 966
  • Living for Pleasure
Само ще кажа, че стаята на дъщеря ми е пълна с цветя почти непрекъснато откакто завърши. Тъй че....
И тези индивиди са толкова навити на дъщеря ти защото са много вървежни и всички жени ги искат заради джентълменското им поведение, или точно обратното според теб?

Накрая и дъщеря ти сигурно излиза с някой млад господин bad boy rockstar а тези ухажори джентълмени си седят на чекии. Grinning

Лъвице, никъде не става въпрос за търсене, а за реалните факти. Фактите са - джентълмени малко, млади двойки - много. Изводът е ясен.

Последна редакция: нд, 09 фев 2025, 14:43 от Gentleman of Leisure

# 967
  • София
ПП: не трябва ли да имат значение само жените, които оценяват качествените неща? Иначе излиза, че мъжете правят същото, в което обвиняват жените - харесват червени флагове.

# 968
Това с отношението, възпитанието е важно, но далеч не е причина някоя да те вземе. Трябват и други неща. Но липсата на джентълменство е дисквалифициращо обстоятелство за много жени. Сега, ако се целиш в останалите, за които липсата не е проблем - ОК, това всъщност е добра новина за теб и не би трябвало да се оплакваш.

# 969
  • Living for Pleasure
ПП: не трябва ли да имат значение само жените, които оценяват качествените неща? Иначе излиза, че мъжете правят същото, в което обвиняват жените - харесват червени флагове.
Естествено че и жените го правят. Дори повече - не случайно архетипът за лошото момче вбесяващо родителите и чупещо сърцето съществува.

# 970
  • София
Не излизат всички с джентълмени. Излизат девойки, които нямат поглед и възпитание да го очакват.
Така е било и преди, така е и сега. Не знам кое не е ясно?
Хубавото е, че с годините и ситуациите добиваме опит и почваме да търсим някакви минимум качества в човека отсреща.
А виж, джентълменството не се култивира на зряла възраст и оттам изпадат.
Много вървежни на 16-20 са лузъри на 35.

# 971
  • Living for Pleasure
Всичко е ясно Ms.Gorgeous. Ако младите жени не излизат с джентълмени - няма да има много мъже джентълмени. За това и сегашната ситуация.

Промени ли се това - ще се промени и ситуацията. Не се ли - няма. Броят на джентълмените мъже в обществото рефлектира изборът и предпочитанията на младите жени.

# 972
Всъщност има много млади мъже, които са добре възпитани, образовани, с адекватно поведение и отношение Simple Smile
Има и хайвани, разбира се.
За всяка има по нещо.

# 973
  • София
Според теб как би станало?

# 974
  • София
Има и фази.
На 17 харесваш лоша рокзвезда, на 25 се омъжваш за банкер от добро семейство.

Въпросът е, че много често, тези, които се развиват като стойностни хора, в тази по-ранна възраст, в която кварталните келеши бръмчат с мотори пред момичетата и обикалят дискотеките, другите залягат над учебниците и програмата им е доста натоварена, място за момичета няма.
За сметка на това, само след няколко години, местата се разменят. Лошият квартален хулиган, който всички момичета харесваха се е трансформирал в квартален монтьор от предишния ми пост, който живее в панелката на мама, работи в гаража под панелката и печели толкова, че да си покрива бирата и еврофутбола.

Общи условия

Активация на акаунт