Каква е работата на мъжа при започване на връзка?

• 30 229
  • 1 391
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Е как какви. В миналото е било редовна практика да се женят хора, които 1-во изобщо не се познават и 2-ро изобщо не се харесват. Натрисат ти го майката и бащата и това е, каквото родителя реши, ти нямаш думата.  Пък в Англия и подобните държави с дълбоко заседнал аристократизъм е било практика да се жениш за братчеда, всякакви кръвосмешения са били  напълно ок, така че... дали няма разлика ?
Яз съм на 48, не на 408, моля ви Simple Smile Тук говорим за 10-20 години, дори 30, разлика, не за средните векове.

# 151
  • Out of the Mix
Скрит текст:
Ми не, Revoker, не ми е задължение нито да подкрепям, нито да разбирам непознат човек. Така бързо се попада във взаимоотношения, базирани на безплатен труд/помощ, а не на любов. Пълно е с мъже, които се хващат с някоя жена, за да им гледа болната майка, да им гледа децата от предишен брак, да тегли заеми вместо тях за уреди и мебели (защото на него сега няма как да му дадат, той такова... сложно е).
Още в началото, ако не е всичко цветя и рози, почнат ли да се споменават разни проблеми, сложни ситуации, сложни взаимоотношения с бивши, "временна" безработица... Беж краченца.
Мда.
А преди да се видите на заветната първа среща (преди, като си ходила, нали, вече си бракувана) не сте ли се поопознали малко поне отгоре-отгоре, или той е скрил, и те "сюрпризира" за първото "здравей" фейс-ту-фейс?
Защото, ако сте се опознали среща не би имало, след като не отговаря на желания "стандарт".
А болднатото за мъжете да "не е проблем"? Wink

# 152
Мъже, бачкайте за повече парички, за да спрете да ревете по форумите като мъжки принцеси❤

Като бачкат за повече парички, ще ги гледат чужди очички.

# 153
Мъже, бачкайте за повече парички, за да спрете да ревете по форумите като мъжки принцеси❤

Като бачкат за повече парички, ще ги гледат чужди очички.

Не е задължително🫠

# 154
Е как какви. В миналото е било редовна практика да се женят хора, които 1-во изобщо не се познават и 2-ро изобщо не се харесват. Натрисат ти го майката и бащата и това е, каквото родителя реши, ти нямаш думата.  Пък в Англия и подобните държави с дълбоко заседнал аристократизъм е било практика да се жениш за братчеда, всякакви кръвосмешения са били  напълно ок, така че... дали няма разлика ?
Яз съм на 48, не на 408, моля ви Simple Smile Тук говорим за 10-20 години, дори 30, разлика, не за средните векове.

И аз съм горе-долу на толкова и много ясно помня времената, когато като си закарах колата на преглед ми викаха да сляза, за да я качат те на канала, защото съм жена. Или когато се опитвах да обясня на архитекта каква къща искам той се обръщаше да си говори с мъжа ми, щото нали това са мъжки работи...
Това се промени за тези години, разми се възприемането за мъжка и женска работа/роля и това се пренася и в "свалките" между младите. Сега те си имат някакви други критерии, по които преценяват кой става и кой не за връзка и нещата, които бяха важни за нас като че ли са минали доста назад в списъка или въобще са изпаднали.

# 155
Аз пък си се кефя на "времето", в което живея.   Свободна съм. Не завися от никой. И мога да правя квото си искам без опасност да ме изгорят на клада. Никога преди не е имало такава свобода за жените като сега. Дори през соца е имало обществено осъждане на разведени и пр. Сега сме наистина свободни. Празнувайте и не си хабете енергията за късопи*ковци. Който трябва, ще ви намери. Ако не, сама с котките, е рахат. Не се плашим от рахат. Търсим си го. Wink

# 156
А защо беше нужно това "късопишковци"? Заради къса пишка ли изгони бившия? Ако не е безсмислено заяждане и издава озлобление и някакъв комплекс.

# 157
  • Най-красивата страна
Да,сега има повече свобода.
И точно затова се чудя защо млади жени с образование и с професия,търпят Мунчо да лежи на дивана .Жената плаща сметки,храни мъж и деца,върши домакинска работа....
Колко теми сме чели-той не работи,играе комар,тя тегли кредити,изплаща...и го търпи..
Или жената още първия месец се преместила при Мунчо,а той започнал да я тормози и тя седи...
Всякаш други мъже няма...

Едно време е имало ограничения-не може да живееш без брак,не е било добре да се развеждаш и жените търпяли.
Ами сега ,като има свобода защо млади жени търпят разни отрепки мм?

# 158
Защото са влюбени / страх ги е да останат сами/ харесват БДСМ отношения/ от мунчото освен зарари има и някакви ползи... причини много.

Важното е жената да има гарантирана възможност да си тръгне, ако реши и стоенето да е неин собствен осъзнат избор. Другото си е нейна работа.

# 159
Или това са видели в родното семейство и повтарят модела. Или всички около тях са така и жената си мисли, че всички са такива. Сигурно има и други възможни.

# 160
  • София

И аз съм горе-долу на толкова и много ясно помня времената, когато като си закарах колата на преглед ми викаха да сляза, за да я качат те на канала, защото съм жена. Или когато се опитвах да обясня на архитекта каква къща искам той се обръщаше да си говори с мъжа ми, щото нали това са мъжки работи...
Това се промени за тези години, разми се възприемането за мъжка и женска работа/роля и това се пренася и в "свалките" между младите. Сега те си имат някакви други критерии, по които преценяват кой става и кой не за връзка и нещата, които бяха важни за нас като че ли са минали доста назад в списъка или въобще са изпаднали.
О, изобщо не говоря за подобни неща. Просто не мисля, че биологията се е променила и изведнъж мъжът ще ражда, затова трябва да го ухажваме, да се съревноваваме с други екземляри за това кой да го заплоди, и да показваме загриженост, защото за известно време ще е безпомощен, когато роди. Някои неща не опират от феминизъм, а до размножителен период, ако трябва да се изразя по-грубо. И ако е ок да сме независими, което си е факт за жените у нас далеч преди нашето раждане, не разбирам защо при тия възможности ще изберем да сме щангистки и кранистки, и да каним мъж на среща.
Иначе на младите както им е удобно. Имам син ще му предам опита на ухажвана жена, за да се справя с ухажорките.

# 161
  • Пловдив
Да,сега има повече свобода.
И точно затова се чудя защо млади жени с образование и с професия,търпят Мунчо да лежи на дивана .Жената плаща сметки,храни мъж и деца,върши домакинска работа....
Колко теми сме чели-той не работи,играе комар,тя тегли кредити,изплаща...и го търпи..
.

Защото са емоционално "интелигентни" или там редичката от модерни думи.

# 162
Образно казано. Метафора. Напъни се да го схванеш.
Към ЧС

# 163
  • Somewhere beyond the moon and stars
Тази тема, както обикновено, залита в крайности.
Къде е директната връзка между това кой е пратил пръв покана в социалките или е поканил на среща и споменатите неравни отношения след сватбата и децата? Или само феминизираните и еманципирани търпят Мунчовци?

Не е невъзможно и двата пола да могат да бъдат по-активни и инициативни в периода на ухажване. Според това кой е по-решен, по-привлечен от другия. Сещам се за познати мъже, които по природа са настъпателни и инициативни, но нямат нищо против да ги “подгони” и дама.
Изобщо, не виждам защо се обобщава в ущърб на младите мъже?

# 164
  • Somewhere far away

Едно време е имало ограничения-не може да живееш без брак,не е било добре да се развеждаш и жените търпяли.
Къде е казано, че ги търпят? Пет теми във форум, това прави пет жени. Това далеч не е представителна извадка. Вие го изкарахте егати космополитния и световен форум, квото тука се каже значи това важи за всички и при всички е така- да, да, ама не. Май забравяте че има и друг живот извън форума, извън вашия град, извън вашата държава.

Общи условия

Активация на акаунт