Каква е работата на мъжа при започване на връзка?

• 30 346
  • 1 391
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Затова да употребяваме "привлекателна жена".
Аз не вярвам в щастлив брак, без привличане и любов между съпрузите.
Без това да се харесват, да се възхищават един от друг и прочее.

Баща ми и майка ми бяха 60 години заедно, преди баща ми да почине.
Когато получи инсулт и в последните си дни заедно двамата тя се грижеше за него, той я гледаше с възхита и казваше колко е красива, толкова, че не е виждал по-красива жена никога.
Колко да е красива тази 80 годишна дама, колко?

# 181
Аз съм сто процента убедена, че във въпросните двойки има привличане. То си личи. Просто свят шарен, хора всякакви и зависи ти на какъв ще попаднеш.
Както казах и не вярвам, че може да направиш отсяване в началото. Някои хора да кажем си личи, че не сте един за друг от раз. Но има и много, където е лесно да се заблудиш, че сте и после като се поопознаете, да видите, че все пак няма да се спогодите. Има си и доза късмет, какво ще ти се падне.

# 182
  • София
Абе, три пъти са ме канили за кума и трите пъти съм отказвала, защото трябва да съм into в тази работа, а аз не съм го виждала.
Значи, аз съм отсяла, ма участниците не.
Разводи след две години и така.

Ама, влюбиш се и край.

# 183
Най-щастливите и дългогодишни двойки сред познатите ми не са с красиви жени. Нито в лице, нито в тяло.
Има и друго, че те може да не са красиви за теб/другите жени, а мъжете да намират нещо в тях. Хубаво е, че ни избира другият пол, не нашият. Колко пъти съм чувала "какво й харесвате пък на тая" от жени за друга жена... Ми харесват си я мъжете. Аз затова съвети от жени за външен вид не приемам.

# 184
Ами не, не бих казала и че това е. В смисъл познавам ги отблизо и мъжете не им се лепяха.
Обаче то не е важно да те харесат 100, а един - но подходящият за теб. Да, лъжем се, че като повече те харесват, шансът е по-голям да попаднеш на някой, но и това не е съвсем така. Имам си теория защо става така, но ще си я запазя за себе си.
Все пак наистина външният вид е важен, но изобщо не е определящ за това, как ще ти се развие живота.

# 185
  • Out of the Mix
След това, ако тази дама, обаче включи на режим гонене, преследване, самопредлагане във всички форми, автоматично и веднага снижава стойността си до нищожна.
Няма жена, която да е ценена, ако един мъж не е включил режим на ловец и не е положил минимум усилия за да я спечели.
Мъжете ценят това, което са дали като ресурс и се чувстват пълноценни, когато отдават въпросния ресурс.
Хубаво, но очаквам и от нея действия. Нямам против в последващи действия и тя да "гони", т.е. търси, показва внимание и отношение, иначе не става. По женски му, Ази.
Никак няма да й падне цената, точно обратното, аз не губя интерес.

Описваш жената, като трофей.
Ако приемем, че всичко това го направя, а тя не отговаря с отношението, не смятам, че ще съм щастлив, ако не е истинско и чисто след това от нея.

Затова да употребяваме "привлекателна жена".
Аз не вярвам в щастлив брак, без привличане и любов между съпрузите.
Без това да се харесват, да се възхищават един от друг и прочее.

Баща ми и майка ми бяха 60 години заедно, преди баща ми да почине.
Когато получи инсулт и в последните си дни заедно двамата тя се грижеше за него, той я гледаше с възхита и казваше колко е красива, толкова, че не е виждал по-красива жена никога.
Колко да е красива тази 80 годишна дама, колко?
Това е супер, дай Боже всеки му.
Смятам, че от новите поколения все по-малко ще доживяват заедно до дълбока старост.

# 186
  • Somewhere far away
Цитат
Ами не, не бих казала и че това е.

Въртим се в кръг.
Кое не е така? Всичко е точно така- идеята на цялата драма е да си намериш човек, един човек, не сто, и този един човек да е този , който ще те смята за най-красивата.

# 187
  • София
Така е. Един мъж трябва да те гледа като ледена бира в хладилника в знойно лято, не, като студена леща на Великден.
Не ти трябват десетки верификации, а една.

Разбира се, всеки се ласкае от чуждото одобрение, но то няма да ти разтрие краката и да те вдигне, когато се спънеш.

# 188
  • София
....
Хубаво, но очаквам и от нея действия. Нямам против в последващи действия и тя да "гони", т.е. търси, показва внимание и отношение, иначе не става. По женски му, Ази.

Описваш жената, като трофей.
Ако приемем, че всичко това го направя, а тя не отговаря с отношението, не смятам, че ще съм щастлив, ако не е истинско и чисто.

О, не, жена -трофей е друго.

В дългосрочните отношения е невъзможно да бъдат щастливи, ако са едностранни.
Съжалявам, ако не съм разяснила това.
Любовта е обмен на време, грижа, доверие, енергия, подкрепа, привличане и генерално ресурс в двете посоки.

Иначе говорех за онова преследване на мъже и изземване на техните функции като мъже.
Така е и зададена темата.

Най-щастливите и дългогодишни двойки сред познатите ми не са с красиви жени. Нито в лице, нито в тяло.
Има и друго, че те може да не са красиви за теб/другите жени, а мъжете да намират нещо в тях. ....

Всъщност щях и да попитам за какви мъже става въпрос. И за какви двойки като цяло.
Генерализациите по темата не са много уместни.
Защото може да са дъгогодишни бракове, но примерно, за мен този мъж да не влиза в каквато и да било класация за уместен и подходящ.

# 189
  • София

Не е невъзможно и двата пола да могат да бъдат по-активни и инициативни в периода на ухажване. Според това кой е по-решен, по-привлечен от другия. Сещам се за познати мъже, които по природа са настъпателни и инициативни, но нямат нищо против да ги “подгони” и дама.
Изобщо, не виждам защо се обобщава в ущърб на младите мъже?
Не познавам мъж, който да харесва да го подгони жена. И от младите не познавам. Напротив, нагледала съм се на мъже от всички възрасти, които са ужасени в опитите си да се измъкнат от досадници и настъпателни жени.

Не знам дали това е в ущърб на младите мъже, но на младите жени със сигурност.

# 190
Нормално, защото едва ли мъжа го гони атрактивна и желана жена.

# 191
  • София
То и да е била атрактивна като го подгони и спира да бъде.

# 192
Ами не, не бих казала и че това е. В смисъл познавам ги отблизо и мъжете не им се лепяха.
Обаче то не е важно да те харесат 100, а един - но подходящият за теб. Да, лъжем се, че като повече те харесват, шансът е по-голям да попаднеш на някой, но и това не е съвсем така. Имам си теория защо става така, но ще си я запазя за себе си.
Все пак наистина външният вид е важен, но изобщо не е определящ за това, как ще ти се развие живота.

Просто мъжете не са топ значи. Тренирани ли са? Топ тяло? Високо образование? Работа?

Явно са посредствени мъже и са щастливи, че някоя им е закачила. Няма да я пуснат, каквато и да е.

# 193
То и да е била атрактивна като го подгони и спира да бъде.
Не. Ако жената е атрактивна, за мъжа това е отношение, оценка, но не се чувства подгонен. Реално той бързо се предава и не се налага да го гони.

# 194

Просто мъжете не са топ значи. Тренирани ли са? Топ тяло? Високо образование? Работа?

Явно са посредствени мъже и са щастливи, че някоя им е закачила. Няма да я пуснат, каквато и да е.
Сега дали мъжете са топ, това е въпрос на лична преценка. За едни да имаш топ тяло е номер 1, за други - друго. Печелят отлично, симпатични са, имат (сега не съм ги оглеждала в подробности) добро телосложение и обичат и се грижат за семейството си. Ако идеята за топ е фитнес маниак, такива не са със сигурност. Но това не е и моята представа за нещата.
Наистина ми правят впечатление тези двойки именно защото не изглеждат да са се събрали с тънки сметки. По-скоро са от типа - да се борим и успеем заедно в живота, докато се забавляваме. Няма как да не ти направят добро впечатление.

Общи условия

Активация на акаунт