Каква е работата на мъжа при започване на връзка?

• 32 095
  • 1 391
  •   1
Отговори
# 270
Какви зрели жени и мъже.
Ако ги подкара инстинкта, всички проявяват инициатива.
Интелектът е бонус.
За някои.
Други го смятат за "странност".
Ако давам шанс и влизам във връзка с всеки, който ми е отделил от времето си, досега да съм Рокфелер.

# 271
Телесила, нека разграничаваме "ако искаш" хумористичното със закачка и флирт, с усмивка, недвусмисленото, с разкарващото и "абе, се в г*з".Wink
И по какво да ги различаваме в текстови съобщения?  Rolling Eyes

# 272
  • Somewhere far away
Точно. В писмета комуникация доста по-трудно се хваща "тона"

# 273
  • Out of the Mix
И по какво да ги различаваме в текстови съобщения?  Rolling Eyes
Начинът, по който потребителката се изрази, показва, че просто му е все едно за нея.

Иначе всичко се различава и усеща, като чатиш с човек, с който кликвате, и не само.
Има "равен" тон, има закачлив и всякакъв.
Може да го наречеш и опит.
Неслучайно се ползват и емоджита. Wink

# 274
  • София
..
..Да кажем - има ли любов, другото се подрежда, по-скоро двамата си го подреждат.
Просто казано- в това вярвам. Вярвам в любовта.

Говорили сме си, но животът не знам в каква ситуация ще ме постави след 1-2 г. и прочее, аз не казвам, че не поемам ангажимент към нея, взаимно се поема, и той не е свързан единствено и само с пари, защото това е поантата ти - парите и милионите по възможност, и заживели вовеки, Амин!

Не е това поантата ми, в никакъв случай.
Ако е така- би било твърде просто, или ако исках това, също още по-просто, защото в моя живот такива предложения не липсват, ако исках това, твърде отдавна да съм го реализирала, още като девойка. Ставам за съпруга-трофей, ми е мисълта.
Вярвам, обаче в развитието заедно.

Обаче това не пречи да не вярвам на някой, който ми предлага вместо ръката, сърцето си и всичко свое- само сърцето, а останалото - не.
Всичко в реципрочен вариант, да кажа.

...
Капсулираш се, да, не допускаш всеки, и ти си така, убеден съм, дори си го казвала в прав текст.
За какво ти е някой друг?
Още веднъж - за любов, секс, компания, другар, хумор, заедност, споделяне на време и ресурси.
Така е, разбира се, че не допускам всеки.
Но в личните си отношения съм максималист.

# 275
  • Out of the Mix
Вярваш в любовта от какво естество?
Че тя ти дава крилата да преодолявате различията заедно, въпреки тях, защото сте влюбени, или защото "замаскирва" да не се гледат "другите неща"?

Ти била ли си с по-беден мъж от теб, защото аз съм бил и в двете конфигурации?
Уточнение правя, че не става дума за фрапантности тип милионер с Пепеляшка и паж с принцесата.
Или си била единствено и само с бащата на децата ти, вече след брака и свиването на гнездото в моногамна затворена семейна връзка?

Ако не е това поантата ти, и греша, се извинявам, останал съм с такова впечатление от цялостната ти нагласа, не само конкретния пост.

Добре, защото тук нямаме колизия - не може само сърце и нищо друго, то е в дисонанс това въобще с презумпцията за отношения, любов, връзка, живеене заедно и градеж. Ясно, че се влиза с всичко, ок.

Какво означава максималист в отношенията?
Имаш някакви нужди, желания, приоритети, вкусове, предпочитания от всякакво естество.
Споделят се и коментират, задоволяват. Какво повече? Thinking
Този "максимализъм" не смяташ ли, че може да натовари излишно психически другия с прекалени очаквания, прегаряне, стрес, себореен дерматит, алопеция, язва?

Последна редакция: пн, 03 фев 2025, 00:27 от Revoker

# 276
"Каква е работата на мъжа при започване на връзка?"
Първо - да има работа. И да си гледа работата.
Да не си бара само работата и да не се бърка дет не муй работата.

# 277
"Ако искаш." само по себе си не ми звучи зле. Липсата на друго след "ок" е проблемът.
Извинявай, Роки, това само вметка, иначе си права, че нов ден, нов късмет те чака.

# 278
  • София
Много ясно се усеща и в интернет кой какво иска да каже. Даже хората са по-отпуснати в нета. Там са и свалките на интровертите, няколко социални мрежи са създадени от откровени смотаняци, например Фейсбук, та там е раят на смотаните хора, а и на срамежливите и прочее.

Ако се върнем на темата – чия работа е да покани другия в социалните мрежи? Т.е. пак ни връщам на въпроса – може ли един мъж да не се сети, че те харесва? Така трябваше да кръстя темата.

# 279
  • София
Колкото и жена може да не се сети, че го харесва.
 Недосетливостта е отблъскващо качество и при двата пола.

# 280
Много ясно се усеща и в интернет кой какво иска да каже. Даже хората са по-отпуснати в нета. Там са и свалките на интровертите, няколко социални мрежи са създадени от откровени смотаняци, например Фейсбук, та там е раят на смотаните хора, а и на срамежливите и прочее.

Ако се върнем на темата – чия работа е да покани другия в социалните мрежи? Т.е. пак ни връщам на въпроса – може ли един мъж да не се сети, че те харесва? Така трябваше да кръстя темата.

Зависи колко интровертен е. Писала съм си с един - добро момче. Питаше ме как да сваля мацките и той.
Ами не му се получаваше грам. На всичкото отгоре имаше и доходоносна професия (нали най-болното място на мъжете). Тези неща не се "учат" ако имаш проблем със създаването на приятелства от детска възраст (например).
Така си и отиваш и като възрастен.

# 281
  • София
Учат се и на по-късна възраст при желание. Аз съм потресаващо срамежлив интроверт, но и възпитанието от родителите ми, и обстоятелствата, които изискваха от мен и като дете да срещам много хора, и малко психоанализа, малко работа в телевизия, и поне на форма го докарвам. Ако не е някаква патология човек се учи. Никога не ставаш на нивото на онези, които като влязат някъде вече са сканирали всички и знаят кой кой е по кого се заглежда и с кого се мрази, но все пак си функционираш нормално.

# 282

Интроверт не означава смотаняк. Аз съм, примерно интроверт и предпочитам да пиша при общуване, не обичам телефони, крайно бърборене, но пък мога да съм много комуникативна и най-вече - знам как. Не мисля, че е до характер, а е до умение да общуваш. Има екстроверти, които са изключително дървени при общуване.
//
Инак, не, мъжът винаги се сеща, когато те харесва.
Ако завоалира и се прави на луд, просто не те харесва.

# 283
  • София
Повечето смотаняци са интроверти. Иначе аз не съм смотанячка, но съм била донякъде, това си е типично. после може да си алфа интроверт и да компенсираш, може и тихо да си стоиш в своята зона, например интернет.

# 284
Ако приемем, че срещнеш прекрасно момиче, с което се чувстваш щастлив, но тя не се справя на деловия фронт като теб, няма наследство, тоест заможни родители, които да компенсират тази липса на кариерен успех и просто прави някакви дейности, които и харесват и я вдъхновяват, но не носят съответния финансов дивидент.
Срещате се, влюбвате се и после?
Това беше май към Ревоукъра, но нека аз да отговоря за себе си.
Ми точно такова момиче съм срещнал навремето си, и 15+ години сме женени и имаме две деца.
Сега, за да не ме изкарат мизогинист или комплексиран от женския успех ще изтъкна, че не е като нарочно да съм отбягвал успешни жени-кариеристки или богати по наследство. Нито нарочно, нито неволно - просто няма никакво значение за мен, както и за Ревоукъра, доколкото разбрах. Има ли, няма ли пари, изкарва ли, не изкарва ли - все ми е тая, други работи гледам аз у жената.
Няколко са искали да се женя за тях навремето си, едната сега е директор в един от телекомите, другата баща й беше строителен предприемач (и още е, макар не от най-големите, но достатъчно голям) - ама като не съм го чувствал като да искам да прекарам живота си с тях и да отгледаме заедно деца, съм бягал по тъча докато не се отказаха и не си намериха някой на тяхната вълна.

Общи условия

Активация на акаунт