Каква е работата на мъжа при започване на връзка?

• 32 056
  • 1 391
  •   1
Отговори
# 255
За любов.
Ама някои толкова се страхуват да не им източи някой дебитната карта, че са готови и на безлюбовие.
Да се оправят.
Парите са хубаво нещо, но не дават усещането за живот.
Всеки според вкуса му.

# 256
Каква е работата на мъжа при започване на връзка - каквато и на жената. Да се забавлява, да излиза и да даде ясна индикация, ако това е максимумът на отношенията. Тоест - да заяви, ако не желае обвързване.
Вече за останалите неща, въпрос е на напасване. Ако има комуникация, значи всичко е наред и ще се разберат.

# 257
  • София
Скрит текст:
Така е, отговарям на пост, в който се казва, че когато достигнеш определено ниво на финансова стабилност, започваш да се капсулираш, да ставаш малко по-скептичен, не се доверяваш лесно и все в този дух.
Което не се връзва с любов.
Аз, обаче казвам, че за да достигнеш въпросното ниво се иска да положиш усилия, труд и прочее и ако наистина си зрял индивид наистина разчиташ изцяло на себе си.
Тогав, пита се в задачата- за какво ми е някой друг?

Според мен точно в такъв момент се вижда защо с другия – защото си принуден или защото го/я обичаш.
Това е много черно-бяло обяснение, разбира се. Има нюанси. Говоря принципно.

# 258
  • София
За да си имаш другар, приятел, любовник.
И да не е топ предприемач - все тая.

Аз си правя обобщение от темата - когато има голям интерес, всички мъже си вършат работата за започване на връзка. Ако липсва интерес - хич не си дават зор. Толкоз.

# 259
Сетих се за оня виц
-ако някой ви предложи да изберете между перфектния мъж и безлимитна карта, кое ще изберете - виза или мастъркард?

# 260
Мъжа, и ще го пратя да търси безлимитката Wink

# 261
Типичния, който чака някой да му направи живота. Проявил интерес и си мисли, че това е достатъчно да му ходят по петите и да го гледат в очите.
Едва ли, по скоро няма интерес. Случва се, интерес се появява, губи се, засилва се или отслабва, дори да го е заявил по начало, гаранции няма. Другото са съчинения по картинка и проектиране на собствените филми. Направила е достатъчно, няма смисъл да го мъчи повече

# 262
  • София
Той като да няма уста, нали.
Не те усещам като моето, адьо.

# 263
На мен ако някой ми отговори в подобна ситуация 'ако искаш', ще му отговоря 'вече не, благодаря. всичко добро!' и до там ще ни е комуникацията.

# 264
Той като да няма уста, нали.
Не те усещам като моето, адьо.
Може да има сливи в устата,знае ли се

# 265
  • София
Това трябва да го направи повече мъж ли?
Мне, същия минзухар си е.

# 266
  • Out of the Mix
Скрит текст:
Добре, ще те попитам така.
Ако приемем, че срещнеш прекрасно момиче, с което се чувстваш щастлив, но тя не се справя на деловия фронт като теб, няма наследство, тоест заможни родители, които да компенсират тази липса на кариерен успех и просто прави някакви дейности, които и харесват и я вдъхновяват, но не носят съответния финансов дивидент.
Срещате се, влюбвате се и после?

Не си ли говорихме в разни други формати, че хората /мъжете/ не искат да поемат ангажименти за друг човек, искат да се развиват самостоятелно и на практика всеки да се спасява поединично.
Ето виж и един пост преди твоят. Да се видим, да се позабавляваме, да попеем, да потанцуваме, после всеки да си върви в собствения живот и да не занимава другия със себе си.
Тоест, в един момент, шансовете една млада дама да разчита, че ще има опора, подкрепа и прочее в семеен формат силно са намалели в последно време и трябва да разчита предимно на себе си. Това, обаче изисква концентрация в кариерата или деловата активност, тоест много да се работи.
Съответно, ако много се работи и се концентрираш в работата, ако искаш да печелиш, означава, че няма да има много време за друго, тоест за мъж, връзка и прочее.
Напоследък даже и за бракове не се говори, мъжете не желаят да се обвързват.
Каква любов, какво чудо. Не я намирам в тези формати аз любовта.
Годините на които съм и ежедневието, средата, предполагат и ме срещат със зрели жени, които са си подредили нещата. Не съм бил в такава ситуация, за да ти кажа. Но навярно ще направя всичко възможно да сме заедно и всичко да е наред, така написано и зададено. С 20-25 годишни не движа, не мога да ти кажа, нали пишеш "момиче", демек млада, зелена. Под 27-30 са ми много малки, а вече на тези години всички работят. Ако пък толкова не можем един без друг, ще го измислим. А на 34-40 вече болшинството са ориентирани. Не мога да ти отговаря конкретно на въпроса, защото се срещам и има прекрасни жени на всякакви възрасти, че и наборки, и малко по-големи. Да кажем - има ли любов, другото се подрежда, по-скоро двамата си го подреждат.

Говорили сме си, но животът не знам в каква ситуация ще ме постави след 1-2 г. и прочее, аз не казвам, че не поемам ангажимент към нея, взаимно се поема, и той не е свързан единствено и само с пари, защото това е поантата ти - парите и милионите по възможност, и заживели вовеки, Амин!

Жената да разчита на себе си се има предвид, че за нея в дългосрочен план би било добре да е осигурена, оттук и целия "кариеризъм", да не търси, очаква и разчита на мъжа, защото може да не го срещне, може да я разкара, може да се спомине, всичко може.
Затова и цялото напъване за образование, тикане, големия град, продаване на ниви, и "учи, мамо, за да не работиш" по-скоро вече е трансформирано в "учи, мамо, за да не зависиш от мъж".

Затова трезвата нагласа не е "пласирай се до 25", което какво означава?
Брак, 2 деца, и до печката? Thinking
А завършва, почва някаква работа, ослушва се, излиза, опознава мъже, става жена, и тогава към 29-30 най-рано да мисли за семейство, ако въобще, не е задължително.

Скрит текст:
Така е, отговарям на пост, в който се казва, че когато достигнеш определено ниво на финансова стабилност, започваш да се капсулираш, да ставаш малко по-скептичен, не се доверяваш лесно и все в този дух.
Което не се връзва с любов.
Аз, обаче казвам, че за да достигнеш въпросното ниво се иска да положиш усилия, труд и прочее и ако наистина си зрял индивид наистина разчиташ изцяло на себе си.
Тогав, пита се в задачата- за какво ми е някой друг?
Капсулираш се, да, не допускаш всеки, и ти си така, убеден съм, дори си го казвала в прав текст.
За какво ти е някой друг?
Още веднъж - за любов, секс, компания, другар, хумор, заедност, споделяне на време и ресурси.

# 267
Това "ако искаш" в случая ми звучи единствено като "мързи ме да си вдигна задника от леглото, но за теб бих се прежалил."

Обаче не съм много сигурна, защото и аз понякога отговарям с "ако искаш" на покани, дори и много да искам, за да не покажа, че аз самата много го искам. Сложно стана май.

Мисълта ми е, че могат да са хиляда неща и без допълнително информация що за човек е този и какви са им отношенията ми е много трудно да се отгатне какво му е в главата, ако изобщо е възможно.

# 268
  • София
Стига сме го бистрили. Нов ден - нов късмет.

# 269
  • Out of the Mix
Телесила, нека разграничаваме "ако искаш" хумористичното със закачка и флирт, с усмивка, недвусмисленото, с разкарващото и "абе, се в г*з".Wink

Общи условия

Активация на акаунт