Каква е работата на мъжа при започване на връзка?

• 30 161
  • 1 391
  •   1
Отговори
# 795
  • Пловдив
От последните няколко мнения на мен лично ми бие за висша форма на Егоизъм....и с времето не мисля,че ще става по добре положението.

# 796
  • Out of the Mix
Мария, не си представям някога да поискам да живея с мъж отново. Само като си помисля за съобразяването, навлизането в личното ми пространство и се напрягам. Да прекарваме един-два дни заедно, желателно през уикенда - да. Да ходим на почивка заедно, също. Но да ми се нанесе вкъщи с всичките си партакеши и да ми диша от въздуха, няма шанс.
Но аз не търся нищо повече от приятно прекарване. В смисъл не ми трябва мъж да ме издържа, да ми помага, да ми върши разни услуги. Моето наблюдение върху жени, които на всяка цена държат да живеят с мъж е, че искат той да поеме голяма част от техните задължения и отговорности, а те примерно да хубавеят вкъщи. Аз не обичам да изпускам контрол върху собствения си живот.
По болднатото ще допълня.
Няма как да стане това. Нека държат, искат, търсят.
Ако някога изпадна в такава ситуация (в което се съмнявам), тя ще хубавее, но наред с това през деня ще има куп задачи, които ще трябва да са свършени, не аз да се прибера, и да трябва и тях да правя. Задълженията и отговорностите, нейните, личните към нея си, няма кой друг вместо нея да ги свърши, или ако си мисли, че има, много се е объркала.

Останалото много добре го разбирам.
Но не е казано, че един от двамата трябва да си прехвърля цялата покъщнина, може само 1 куфар със сезонните бумаги. Simple Smile

Рокса, може ли да разшириш малко, какво трябва да "мърда" мъжът, за да е "сериозно" за теб, какво искаш да прави и как да се държи? Кажи директно, какви крачки очакваш и защо? Както и какво ти правиш, за да изискваш същото, или за теб има "женски" и "мъжки" действия? Thinking

# 797
Revoker, ами ако жена ти не се чувства добре и не е свършила почти нищо? Как действаш тогава?

# 798
  • София
Разведените живеем с поне едно дете, не мисля, че имаме проблем да  живеем отново с мъж, все едно колко години след развода,  щом сме живели с някой, който реве през нощта, постоянно иска нещо и после пак реве, купуват му се нов размер всеки сезон, готви му се каквото обича, но въпреки това може да се върне с дюнер или друг боклук, не си чисти стаята, след една възраст не излиза от банята, взима ти от дрехите ако сте от един и същи пол, и постоянно трябва да го караш някъде с кола. Всеки голям човек, особено над 25-30 ще е като манна небесна в сравнение с обичайното съжителство с дете. Сега, ако някой до 40-50 е живял сам вече си е мрачна история. Имам такива познати жени, то и на гости с преспиване да ти дойдат на вилата им е тегаво, толкова индивидуално им е разграфено времето, а и пространството.

# 799
Какви куп задачи, обикновено човек работи и след работа имат да се вършат домашни/лични неща. Като домашните преспокойно се извършват от двама, че даже е и приятно. По една бира и докато единият готви, другият пуска пералня и си лафите. Въобще даже това не го възприемам като задължение.

# 800
  • Out of the Mix
Азара, това е друго, сладкиш.
За друго говоря.
Бабри визира "модерните готованки", и аз тях "хейтя".
Иначе в една балансирана връзка, винаги отменям и искам жената да е добре. Като видя, или знам, че днес има куп неща, винаги отменям, и спрямо моето време и задачи, върша и съчетавам и с нейни. Ясно е, че не винаги се смогва с всичко.
Така добре ли е? Simple Smile

# 801
  • София
По- добре с мъж, отколкото с пубер Mr. Green
Шегувам се, разбира се.

Човешките потребности са разнородни и не бих нарекла пълнене на липси живота с някого.
Това е, може би защото смятам, че любов има по всяко време, но тази, късната е особено осъзната и силна.
Голяма бяла пИЦа шси умра.

# 802
  • Out of the Mix
Скрит текст:
По- добре с мъж, отколкото с пубер Mr. Green
Шегувам се, разбира се.

Човешките потребности са разнородни и не бих нарекла пълнене на липси живота с някого.
Това е, може би защото смятам, че любов има по всяко време, но тази, късната е особено осъзната и силна.
Голяма бяла пИЦа шси умра.
Да.
Мо-та-мо, ако се кажат нещата, на 40+ за какво ти е партньор?
Да не ги наречем "липси", а допълване и запълване. Mr. Green
Koмпания, секс, с една дума любов. Разтушите вечерно време, хумор, сатира, забава, и още нещо.
Предпоследното изречение е много красиво.
По всяко време и във всяко действие и мисъл дори. Relieved
Не всеки ги е осъзнал тези неща, дори не се замислят повечето, спуснати по течението на съвременната матрица.

# 803
  • София
И аз го вярвам. Че любовта след 40 съществува и е по-истинска и осъзната.

# 804
  • Somewhere beyond the moon and stars
Трудното е да се срещат хора, които са на един и същ етап и търсят едно и също.
От това, до голяма степен, зависят и правилата на “дейтинга” и не е еднакво на 30 и на 50.
- дали търсят само забавление и добре прекарано време;
- дали търсят любов и “другаруване”;
- дали искат семейство и/или общи деца.
Всички, освен първото, изискват някаква степен на компромиси, съобразяване, взаимна помощ и подкрепа.

Разбира се, че любов има във всяка възраст, у нас по-рядко се случва, но по света хората се срещат, влюбват и женят и на по 60-70.
Никога не е късно човек да бъде щастлив, усетен и споделен с друг.

# 805
  • София
Аз пък се чувствам добре с мъжко присъствие. Напълно спокойна съм, имам чувство за топлина, спокойствие, грижа, сигурност, любов, изобщо добре ми е.

"Съвременните готованки", когато се обзаведат с по едно-две деца, съпруг и домакинство,  заедно с още един куп задачи, съпътстващи живота на едно семейство с афинитет към хубавия живот, доста бързо се адаптират към по-динамично съществуване.

# 806
На теория някои съфорумци са на държавна олимпиада за златен медал по срещи, на практика - стари ергени, но мнооооооу вървежни. Да се чудят тия жени как са се опазили толкова време от всякакви златотърсачки и мамини Богданки. А както се знае, доматите с колците се нагъват.

Онлайн общуването дава и предимства за жените - ако вече имаш опит с разни дейтинг портали изобщо не ти трябва да търсиш знаци за интерес, а първо отсяваш кой какъв ток го пере. И чист бонус - изобщо не трябва да го гледаш наживо.

# 807
  • sofia
С онлайн целенасочено търсене нямам опит, но си го представям малко като обявите за имоти... Разглеждаш, пишеш, от комуникацията правиш някакви изводи, ходиш на "огледи" и в един момент по снимката и описанието почваш да ги разпознаваш кой какъв типаж е и има ли смисъл да ходиш на "оглед" изобщо.
С годините се научих да не правя прибързани изводи за хората и си давам време да наблюдавам леко дистанцирано. После скъсявам дистанцията. Определено нямам ентусиазма, емоционалността и лекотата, с които съм се сгаджосвала преди 25 години. За момента и желание нямам за подобни неща.
Иначе при разни познати и колеги (над 55 примерно) виждам нуждата "да имат някого", даже в прав текст са го казвали. Случаите са различни, не са стари ергени или моми, но в този си житейски период се оказват сами и в един момент почва да им липсва "другар".

# 808
Начи, отивам да поработа 2 дена, връщам се, и ... Баам! 600 нови коментара!
Кой ше чете тва сичкото, бе?
Я ми компилирайте набързо решенията на общото събрание на акционерите, ако може, моля.
Още ли за раотата се дърляте, на чий магарешки гръб да я фърлите, или сте вече (логично) на заплатите?

С онлайн целенасочено търсене нямам опит, но си го представям малко като обявите за имоти...
Скрит текст:
Разглеждаш, пишеш, от комуникацията правиш някакви изводи, ходиш на "огледи" и в един момент по снимката и описанието почваш да ги разпознаваш кой какъв типаж е и има ли смисъл да ходиш на "оглед" изобщо.
С годините се научих да не правя прибързани изводи за хората и си давам време да наблюдавам леко дистанцирано. После скъсявам дистанцията. Определено нямам ентусиазма, емоционалността и лекотата, с които съм се сгаджосвала преди 25 години. За момента и желание нямам за подобни неща.
Иначе при разни познати и колеги (над 55 примерно) виждам нуждата "да имат някого", даже в прав текст са го казвали. Случаите са различни, не са стари ергени или моми, но в този си житейски период се оказват сами и в един момент почва да им липсва "другар".

Стара къща с влажно мазе по-добре от кондоминиум на 48-ми етаж, широк, светъл, ама празен, само въздух целия.

# 809
  • sofia
Без оглед няма как да знае кое е по-добре. При старата къща, капилярната влага от мазето като тръгне нагоре по стените, няма спиране.
 И няма по-гадно нещо от влага в стара къща. Всичко е просмукано с една гадна, тежка миризма, която дори и след ремонт не успява човек да премахне....

Общи условия

Активация на акаунт