Каква е работата на мъжа при започване на връзка?

• 30 002
  • 1 391
  •   1
Отговори
# 1 080
  • София
Биологично мъжете и жените не могат да бъдат равни и следователно и социално не могат... Плюс това съществува война между половете. Война в добрият смисъл на думата...
Не могат да бъдат еднакви. Какво значи, че не могат да бъдат равни? Жените трябва да получават по-ниска заплата, защото са жени или не могат да имат определени граждански и социални права, защото са жени?
Не е справедливо да получават по-ниска заплата за същата работа, свършена по същия начин, да.

Но разликите се проявяват в това, че повечето високплатени професии изискват повече физическа сила, издръжливост, повече мислене, ако щеш интелект.

Работя в подобна област. С отворени обятия приемат всяка жена, показала съответните качества, за да се впише в екипа и са готови да ѝ дават същата заплата. Никаква дискриминация, даже напротив, мъжете са дискриминарани в случая. Проблемът е, че топ жените в областта са по-слаби от най-слабите мъже. Кое е по-нормалното да се направи? Наемаме жени на същата заплата, като и работата, и качеството отиват на майната си, но все пак се радвам, че сме наели жени? Или наемаме мъж и очакваните резултати се постигат?
Коя е тая област?
Иначе по-сексистко изказване отдавна не съм чела.

# 1 081
  • Out of the Mix
Да, Лъв, ама отново се връщаме в първите 7 г., после пубертет, среда, самостоятелност, и т.н.
Ти си с чудесно възпитание, и дори и да си съгласна на "деленето", 50/50, образно, един адекватен мъж, оценявайки това, няма да го допусне, и би искал всичко да дава и прави за теб, защото знае, че ти би правила същото, и може да разчита на теб, без издънки, двупосочно. И това фифти-фифти реално се трансформира и обединява в любов и щастливо-пълноценен семейно, битов, съвместен живот. Алилуя!

# 1 082
  • Обран бостан ;)
Да, Лъв, ама отново се връщаме в първите 7 г., после пубертет, среда, самостоятелност, и т.н.
Ти си с чудесно възпитание, и дори и да си съгласна на "деленето", 50/50, образно, един адекватен мъж, оценявайки това, няма да го допусне, и би искал всичко да дава и прави за теб, защото знае, че ти би правила същото, и може да разчита на теб, без издънки, двупосочно. И това фифти-фифти реално се трансформира и обединява в любов и щастливо-пълноценен семейно, битов, съвместен живот. Алилуя!

Блажени са верующите.
В реалния свят в един момент жената осъзнава, че това не и стига, че още е млада, че и се живее, пътува и ... уйде коньо.

Относно качествата:
Както се изказа една потребителка (забравих и ник-а) това е пазар. Ако жената иска да се "продаде" трябва да предложи на купувача това, което той иска.
Иначе и мъжете могат да кажат - работливи сме, имаме достатъчно средства, водим сносен живот, даваме колкото можем, ама ако на жената не и стига, значи не струваме. Wink

# 1 083
Сега жените и пазарна стока ли станаха?
Какво значи, да се продадяла?
Ще ти отговоря по начина, по, който ти възприемаш  жените .
..Съжалявам, но нямаш толкова пари да ме купиш.
И защо тия мъже продължават да си мислят, че една жена се купува, а не се печели?

# 1 084
Аз смятам за плюс да мога сама да се справям с много неща. Така се съсредоточавам върху характера и човещината, не върху способностите и уменията на мъжа. По-лесно се отсяват и кои стават. Тези, които ценят моята оправност, но са кавалери - предлагат помощ или поне показват емпатия. Има и такива, които се опитват да яхнат това ми качество и да се възползват, много бързо им лъсват дефицитите и са аут.

# 1 085
Ако някой е случил на идиот/идиотка, то проблемът е изцяло в неговия телевизор. Никой никого не кара насила да живее с някой си. Нито е задължително човек да е във връзка, нито да се  жени, нито да има деца. Живеем в гаден, но пък в що годе свободен свят. Нормално е да се сгреши в тези отношения, но не е нормално да се стои в отровна среда. Така, че всичко е личен избор. За мен намесят ли се разни дребни сметки още в началото, бягам. И съм човек, който е давал пари на заем на гаджета, после те са ми ги връщали с лихви. Липсва някак у хората реална преценка за отсрещния човек, не знам в коя част на мозъка е това, учи ли се, не се ли, ама това е едно от най-важните неща. После всички проблеми, за които се пише тук, няма да имат значение, понеже няма и да се появят.

# 1 086
  • Обран бостан ;)
Сега жените и пазарна стока ли станаха?
Какво значи, да се продадяла?
Ще ти отговоря по начина, по, който ти възприемаш  жените .
..Съжалявам, но нямаш толкова пари да ме купиш.
И защо тия мъже продължават да си мислят, че една жена се купува, а не се печели?

Обясних, че го написа потребителка. Специално за теб изрових цитата:

https://www.bg-mamma.com/?topic=1735526.msg49233673#msg49233673

Жената се печелила.
Ти да видиш. Trollface

Май ще започна да вярвам в прераждането. Толкова добре сте запознати с битието на мъжете, че със сигурност сте били мъже в предишния си живот.

# 1 087
Сексизмът се прехвърли в тази тема и се използват изключително цинични и сексистки описания.
Малко почнах да се плаша дали повечето мъже не мислят така, но имат смелостта да изкажат мислите си само в анонимен форум.

# 1 088
  • София
Повечето мъже тук и една жена не знаят на кой свѐт са.

# 1 089
  • Обран бостан ;)
Съгласен !
Само вие знаете - ние сме заблудени до немай къде. Trollface

Ще го обясня за пореден път:

Как избирате мъж от няколко, които ви харесват ?

По това кой ви дава повече  от нещата, които цените у мъжете.

При нас е почти същото - избираме да се "натиснем" на тази, която смятаме, че ще ни даде повече от това, което искаме.
Ако ни даде - ОК, ако не .. следващата.

Просто е.

Сложността идва от там, че смятате, че давате всичко, а в същност не давате нищо повече от другите жени.

Мъжете (аз в частност) съм приел, че ако не мога да угодя на желанията на една жена ще бъда отрязан.
Жените обаче смятат, че са вся и всьо, че мъжът трябва да ги приеме такива каквито са и няма право да им дири косури, щом те си го харесали.

Да ама не. Wink

# 1 090
Мне, просто повечето мъже се пробват да се харесат на жени, които са им значително над нивото, а жените повечето имат ясна самооценка и за тях това не са реални кандидати, защото с повечето такива и кафе не биха пили. От там и заблудата на мъжете, че жените имали прекалено много претенции. За тях може и да са много, за жените не са.

# 1 091
  • София
Какво да обяснявам на мъж, за когото жената се свежда до едно междукрачие?
Нищо. Аре, хубав ден, хубав ден Whistling

# 1 092
Но разликите се проявяват в това, че повечето високплатени професии изискват повече физическа сила, издръжливост, повече мислене, ако щеш интелект.

Работя в подобна област. С отворени обятия приемат всяка жена, показала съответните качества, за да се впише в екипа и са готови да ѝ дават същата заплата. Никаква дискриминация, даже напротив, мъжете са дискриминарани в случая. Проблемът е, че топ жените в областта са по-слаби от най-слабите мъже.
Високоплатените професии, където се изисква физическа сила, са по-малко от чисто интелектуалните.

# 1 093
  • Пловдив
Абе честно казано и ние сме такива серсеми.Сега като връщам лентата назад в годините или дори само с година назад да е върна, сам на себе си се чудя какво съм открил в някоя жена.Но в онзи момент за да съм поискал да бъда с нея.............или още повече, мечтаел съм заедно с нея, правил съм планове за години напред за НАС.

Така,че май няма никакво  значение...... срещаш го (я), усещаш го (я) , искаш да умреш с него (нея) или за него(нея)..........после те убива и стигаш до BG-mama: раздел "Лични и семейни отношения"

# 1 094
  • София
Прекалено много хора бъркат равноправие с еднаквост на половете, когато говорят за феминизъм.

А "вие искахте права, сега нека ви е" си е чиста форма на омраза. Нали майки, жени са ви раждали? И на тях ли нека им. И те ли трябва да си мъкнат торбите по стълбищата и да им тряскате вратите, защото имат право да гласуват...Реторични са ми въпросите, разбира се.

Общи условия

Активация на акаунт