Каква е работата на мъжа при започване на връзка?

• 30 018
  • 1 391
  •   1
Отговори
# 1 170
  • София

Така и не намирам обяснение защо повечето жени смятат, че като се правят на мъже се издигат в очите на нашия пол. Ако се следва тяхната логика и един мъж започне да се прави на жена, жените ще трябва да започнат да му се лепят.
Съмнявам се.
Какво имаш предвид под "правят се на мъже"?

# 1 171
Аз обаче имам друга теория. Ся пак някой ще каже, че вадя примери от народната република, но не мисля да са толкова далеч от истината. Всичко, което се обсъжда е все едно се правят сметки и се избира някаква вещ от пазара. Докато при жените, а и като цяло чувствата и привличането играят основна роля при избора на партньор, а те не винаги следват някаква логика.
Значи няколко неща съм забелязал от моя опит. Когато един мъж е готов на всичко, сваля звезди, ходи подир жената дълго време и непрекъснато показва колко много я иска, много вероятно е тя да му се дърпа, да му тегли плюсове и минуси, и много да мисли дали няма да се мине. Когато обаче той го играе емоционално недостъпен и особено ако има вкарана конкуренция, тогава изведнъж става много желан. Това ми се е случвало толкова много пъти, че няма как да бъде случайност, включително и с жени, които първоначално са ме отхвърляли или са ме вкарвали във френд зоната.
Така че всички тия сметки като с калкулатора съм виждал как увисват като прани гащи когато заиграят пеперудите

# 1 172
  • Обран бостан ;)

Така и не намирам обяснение защо повечето жени смятат, че като се правят на мъже се издигат в очите на нашия пол. Ако се следва тяхната логика и един мъж започне да се прави на жена, жените ще трябва да започнат да му се лепят.
Съмнявам се.
Какво имаш предвид под "правят се на мъже"?

Сериозно ли питаш ?
999 пъти в темата се написа (от жени), че жените са по-мъже от мъжете.
Върни се и чети.

# 1 173
  • София

Значи няколко неща съм забелязал от моя опит. Когато един мъж е готов на всичко, сваля звезди, ходи подир жената дълго време и непрекъснато показва колко много я иска, много вероятно е тя да му се дърпа, да му тегли плюсове и минуси, и много да мисли дали няма да се мине. Когато обаче той го играе емоционално недостъпен и особено ако има вкарана конкуренция, тогава изведнъж става много желан. Това ми се е случвало толкова много пъти, че няма как да бъде случайност, включително и с жени, които първоначално са ме отхвърляли или са ме вкарвали във френд зоната.
Така че всички тия сметки като с калкулатора съм виждал как увисват като прани гащи когато заиграят пеперудите
Един смотаняк колко и емоционално недостъпен да играе няма да му се налепят всички. От човека идва, не от поведението.

Абуто, сигурна съм, че ако започнем с разсъждения кои характеристики на личността са мъжки и кои женски, ще затънем ужасно, защото единици имат яснота. Затова питам като мъж ти кое намираш в зоната на жена се прави на мъж. За мен е ясно какво е и съм пуснала тема – не е работа на жена да ухажва мъж и да го кани на среща. Природа, биология, но това е неестествено.

# 1 174
Аз обаче имам друга теория. Ся пак някой ще каже, че вадя примери от народната република, но не мисля да са толкова далеч от истината. Всичко, което се обсъжда е все едно се правят сметки и се избира някаква вещ от пазара. Докато при жените, а и като цяло чувствата и привличането играят основна роля при избора на партньор, а те не винаги следват някаква логика.

Това са си някакви манипулации. Емоционално недостъпен, пък се бута във френд-зоната, заобикаля жената, чака тя да прояви слабост, че да се промуши.

# 1 175
Кое е манипулация- казват ти искам да сме просто приятели... Отговаряш ми хубуу, ставате си просто приятели, излизате си, виждате се, накрая забиваш някоя нейна приятелка и става оле мале.
Или почти 100% успеваемост за 2-ра среща когато момичетата не са ми допадали особено. Не е било умишлено, нито нещо се е променило да ми захарвсват повече от това, че са проявили интерес за 2-ра среща.

# 1 176
Като сте приятели, не си емоционално недостъпен, тя също не е недостъпна, надяваш се на нещо, иначе режеш всякакви контакти, за да няма допирни точки. Заграждаш там някакви нейни приятелки, дето не ги харесваш особено, и чакаш във висок старт "недостъпната" да прояви реакция на твоето поведение.

# 1 177
  • София
Никоя жена не става зорлем мъж.

# 1 178
  • Out of the Mix
Няма "просто приятели".
Може да останете добри познати, само ако имате допирни точки, примерно професионални, рядкост е.
Просто приятели, ако се познавате цял живот, учили сте заедно, познавате се от 10-20+ г., впоследствие семейни такива, обща компания, няма лошо, но това са някакви единични случаи.
Най-добра приятелка на бивши, не.
Всичко "на чисто" с друг кръг, среда и хора.

Иначе е просто, поне за мен и при мен - декларираш интерес. Тя също, поне е отворена, показва, импонира, времето минава. Опознавате се. Разбира се кое какво ще е, или не. Няма сметки, схеми, стратегии. Стремиш се да ти е леко.

"Прекалената квалифицираност" и на мен не ми е чужда. Общо взето се е получавало с жени с не толкова високо самочувствие с покритие. Тези с "покритието", когато усетя да се дуят, като кокошки Animal Chicken, да не проявяват нужното уважение и отношение (след като ти го правиш), автоматично са аут.
Whistling

# 1 179
Само дето тия приятелки много повече са ме кефили от оригиналната, както и връзките с тях са се получили, ама свободни съчинения по картинка не ми се коментират.

# 1 180
Не разбрах какво означава, че жените се правят на мъже? Аз не съм забелязала такова нещо. Или имате предвид, че гласуват, работят и носят панталони?

Жените станахме по-големи мъже от мъжете и мъжете ги е страх от силната и независима жена клонят към ултра феминистични изказвания. Някакво самоуспокоение, че не можеш да мелиш брашно с мъж, защото, видиш ли, имаш професия/дом/можеш да смениш гума. Или произхожда от мисленето, че това са само запазени мъжки умения. Мне. Проблемът идва, когато жената изкара повече пари тоя месец или си боядиса сама хола и реши, че превъзхожда мъжа.

Не съм се ожалвала, че сама съм си вършила всички неща, и женски, и мъжки, и не съм питала ехх, къде са тия мъже. Досега един мъж не е избягал, защото много работя или поназнайвам това-онова.

# 1 181
  • Out of the Mix
Манди, един от проблемите е следният:
Мъж си е намерил баланс, подредил си основните неща, добре е.
Идва една "квалифицирана", и започва да му обяснява как трябва и това, и това, и онова, да променя статуквото, да го променя, него самия, живота му.
Ами не, като не й харесва, вдига чукала, претенциите при следващия и при мама.

Нямам никакъв проблем този месец да е изкарала повече, чудесно, ще го полеем.
Ремонти не правя, плащам за тях.
Ако тя е решила нещо да си прави по имотите и я влече, да боядисва, чисти, реновира през 3 г., каквото иска.

Последна редакция: вт, 11 фев 2025, 09:34 от Revoker

# 1 182
  • Обран бостан ;)
Кое е манипулация- казват ти искам да сме просто приятели... Отговаряш ми хубуу, ставате си просто приятели, излизате си, виждате се, накрая забиваш някоя нейна приятелка и става оле мале.
Или почти 100% успеваемост за 2-ра среща когато момичетата не са ми допадали особено. Не е било умишлено, нито нещо се е променило да ми захарвсват повече от това, че са проявили интерес за 2-ра среща.

Това е учтива форма на "държа те в резерв, да не съм на сухо ако моя ме зареже".

А като си блъснал нейна приятелка, значи, че тя е по-от нея. Естествено, че ще те намрази. Trollface

# 1 183
Revoker, съгласна съм. Между другото и  жените не харесват снизходителния тон, защото мъжът изкарал 200 лв повече. Или да й говори като на идиот, защото прочел две статии за биткойни.
При някои жени, които умеят и се справят, се появява мислене, че си под нея до доказване на противното, предполагам заради обратната дискриминация. Естествен резултат.
Което е отблъскващо за всеки нормален човек.

# 1 184
  • Out of the Mix
Подлизурско ми е това с приятелката.
Покрай абсолютно всичките ми гаджета досега е имало по 1 приятелка сингълка, идвала е вкъщи, гостува, дори се разхождаме тримата, взимаме я ние като решим да ходим някъде. Но и през ум не ми е минавало да ги "трескам", не да не съм виждал влажните им очи. Какво остава, разменяйки контакт "паралелно" да се "опознаваме" и лигавчим в чата. Държал съм дистанция винаги.

Общи условия

Активация на акаунт