Каква е работата на мъжа при започване на връзка?

• 29 849
  • 1 391
  •   1
Отговори
# 1 275
Обикновено един мъж е правилен само за една жена и неправилен за останалите. Същото важи и за жените.
Важното е да се съберат правилният с правилната.
И иди го търси този сред не знам си колко милиарда хора, нали? Само не стана ясно - на този, който е правилен за една жена, точно същата ли му е правилната или някоя друга?

В youtube следя The Diary of A CEO, кани много интересни, доста популярни гости, често изказващи неконформистски мнения, които обаче те карат да се замислиш. The Gottman Doctors например, двойка семейни тераписти твърдят, че всеки с всеки може да се напасне и да създаде връзка.

# 1 276
  • София
То сигурно може с всеки, но на каква цена?

# 1 277
  • София
Да бе, с всеки! Някой започне ли да ми кудкудяка сутринта, го блокирам форевър. Въобще мъже, които говорят като картечница, са ми аут.

# 1 278
Чисто механично събиране по двойки от типа сектата на Мун без съмнение е възможно, но дали си заслужава? За себе си не виждам предимства в такава връзка.

# 1 279
Цената е в главата ни, защото това, което е някакъв невъзможен компромис за някого, може да не е никакъв за друг. Тук се сещам за примера с мъжа, който не може да приеме жена, която не си сгъва перфектно дрехите в колонки. Повечето мъже според мен обаче съвсем не са такива маниаци на тема подреденост.

Друг бърз пример - аз също не бих могла да си представя да живея с мъж, който ще очаква от мен да нося хиджаб и да има повече от една жена, но много жени го правят и са щастливи с това.

# 1 280
Това е абсолютно противоречие тогава. Нали е всеки с всеки, тоест трябва да ти се получи и с ортодоксалния мюсюлманин и Пепеляшко.

Въпреки всички инфлуенсъри и коучоее, които проповядват свободната любов, според мен, връзка може да се получи само с човек с подобен на твоя морал. Нито е един - единствен, нито пък е всеки.

# 1 281
Цитат
Добра компания сте се събрали, плодотворна. Учудвам се, че още няма инициатива за среща, като половината се декларираха като постоянно търсещи половинка в нета.

Да си пускам ли рекламата Rolling Eyes
Давай .Yum

# 1 282
  • София
Аз лично си имам определена морална система с правила, които не бих престъпила и ако някой ми ги настъпи, направо изпада.
Като например, след като кажа че живея със сина ми, да ми напира да ми дойде на гости. То бива, бива, ама такава простотия...

От друга страна, мога да направя компромис с външен вид, професия, хигиена до някъде...

Последна редакция: ср, 12 фев 2025, 11:04 от Rockstar

# 1 283
  • София
Давайте да ви водя на сладкарница в събота.

# 1 284
  • София
Ако за един мъж има само една правилна жена и за една жена има един единствен правилен мъж, излиза, че хората, които са в успешна дългосрочно двойка, трябва да пускат тото, защото не само са прескочили вероятността на 6/49 от толкова много хора да намерят правилния/правилната, а двете събития са настъпили едновременно за двамата.

Човек може да мели и гради с различни хора, не само с един на таз' Земя. Просто намира един и започват да живеят.

# 1 285
  • Обран бостан ;)

Горе долу 100 лева на час. Trollface

# 1 286
  • София
Хората се развиват, променят. Рядко съм виждала хора да се променят в синхрон и да се обичат наистина десетилетия. Родителите ми 51 години бяха така до смъртта на майка ми миналата година, но това е огромно изключение и див късмет. Няма как тя на 17 да е селектирала съзнателно съвършения за нея мъж, той няколко години по-голям също. И като се казва навремето е било така  не е вярно, не е било. Имам поглед върху техни връстници и приятели, познати.
Та същото и сега. Има вероятно хора с една съвършена половинка, рядкост са и това се брои доказано като издържи 40-50 години. За останалите има подходящи до доказване на противното, предполагам, и после нови подходящи.

# 1 287
  • София
Аз, за съжаление имам примери в моето семейство "на ръба на понасянето" до смъртта. С БМ може би бяхме подходящи партньори от 2005 до 2017, после нещата взеха да се разпадат.

# 1 288
Като чета тук някои коментари,разбира защо Тръмп сключи споразумение с бившата си жена Ивана,забраняващо и да говори за бракът им. Yum

# 1 289
  • София
Като чета тук някои коментари,разбира защо Тръмп сключи споразумение с бившата си жена Ивана,забраняващо и да говори за бракът им. Yum
Кои коментари? Пропуснала съм нещо интересно явно.

Общи условия

Активация на акаунт