Кралски работи и клюки - февруари и март 2025

• 108 309
  • 1 139
  •   1
Отговори
# 1 080
Ох, много ми харесва полата на Максима Heart Eyes

# 1 081
Много ми харесва Софи в Брюксел. Дано да видим тази нова рокля скоро пак в целия ѝ блясък.

# 1 082
  • Някъде там
Птица, интересна информация си сложила. Много го харесвам внука на Симеон. Изглежда много интелигентно и възпитано момче а е и хубавец. Чела съм за страстта му към бойните изкуства и явно гледа доста сериозно на тях. Прочетох за военна кариера. Браво на него.

Фредерик вчера е присъствал на годишнината на кралската академия за изкуства и връчва годишните медали за изявени таланти и  хората насърчаващи изкуството.
Скрит текст:

Днес открива нова  научнобразователна лаборатория за ученици от училищата в
Южна Зеландия.
Един от учениците говори за срещата.
„Беше наистина вълнуващо да се срещнем с краля. Той беше много мил и спокоен и много се интересуваше от нас и от това, което правим. Попитахме дали иска рециклиран пластмасов ключодържател за вкъщи и той се зарадва. Това беше наистина добро изживяване, каза един от учениците, Тилде Паст.

Нямам търпение да видя и трите млади принцеси с тиари. За Изабела не е сигурно, но дрескода е празнично облекло и е много вероятно и тиара да носи за първи път.

Ингрид приключва военното си обучение.

Във връзка с днешното посещение на срещата на върха "Изкуството на красотата и здравето" в Дюселдорф Маделин посещава Weleda в Арлесхайм.
Много хубава Маделин.🥰

Последна редакция: пт, 28 мар 2025, 23:38 от daviz

# 1 083
  • София
Ще присъстват на РД на Изабела и Амалия и Ингрид ли? Ще е чудесно...даже не държа на тиари 🙂

# 1 084
  • Някъде там
Ще присъстват на РД на Изабела и Амалия и Ингрид ли? Ще е чудесно...даже не държа на тиари 🙂
Не за съжаление. Поне не знам да са поканени. Не са излезли списъци с гости, ако излязат ще ги сложа.
И двете ще присъстват на дп в страните си.
Амалия ще присъства на галата за  султана на Оман.
Ингрид на  първия ден от посещението на Исландците.

Мери днес е имала ангажимент с част от екипа на фондацията. Обсъждали са програмата "Свободни от тормоз" , която  разработиха и реализираха в училища не само в Дания, но и в Гренлания, Фарьорските острови, Исландия, Естония и Румъния в сътрудничество с Fri for Mobbereri.
През 2022г се присъединява и Франция. По време на ДП, Мери и част от екипа й ще посетят училище в което използват програмата им и ще я стартират в училища в цяла Франция.
Чудесно е, че я развиват и на международно ниво.
И разбирам защо, има страхотен успех във всички училища в която я прилагат.
Скрит текст:
Тормозът може да бъде предотвратен чрез безопасни детски общности
Без тормоз е образователна програма за борба с тормоза, която укрепва детските общности и предотвратява тормоза в детски ясли, детски градини, извънучилищни програми и най-малките училищни класове.

Фондация „Мери“ и „Спасете децата“ стоят заедно зад програмата за борба с тормоза „Без тормоз“, която сега се използва широко в цялата страна. Програмата се основава на работата за насърчаване на противоположното на тормоза: безопасна и приобщаваща детска общност.

Чрез курсове, материали и дейности, насочени към педагогическата работа със социалните умения и благополучието на децата, Free from Bullying подкрепя професионалисти като учители и възпитатели в превенцията на тормоза в конкретните детски общности, в които се използва програмата, и в същото време дава на децата социални умения и насоки, които могат да ги следват по-нататък в живота.
Тормозът трябва да се бори с превенция
Тормозът всъщност рядко се случва, когато децата в групата са наясно, че има разлика между дразненето за забавление и дразненето истински. Че е страхотно да можеш да говориш и да помагаш на другите. Без тормоз дава на децата някои конкретни инструменти за справяне с дразненето и тормоза, а материалът също така съдържа съвети и информация за родители и специалисти относно тяхната важна роля в превантивната работа.
Оценка
Свободен от тормоз се оценява непрекъснато. Оценка на въздействието от 2017 г. показва, че децата в детската градина, които работят с програмата за борба с тормоза Free from Bullying, проявяват по-ясно емпатично поведение от децата, които не работят с програмата. Проучвания сред професионалисти, които използват програмата, показват, че професионалистите изпитват, че децата стават по-грижовни един към друг, докато цели 98% от учителите и възпитателите биха препоръчали Free from Bullying на други институции.

Ясно се вижда, че децата се справят значително по-добре с дразненето и тормоза в училищата и институциите, които работят интензивно с Free from Bullying.

Ян Кампман, проф. в катедрата по психология и образователни изследвания, университет Роскилде
Нямам търпение и за това дп.

Последна редакция: сб, 29 мар 2025, 12:04 от daviz

# 1 085
  • София
Не за съжаление. Поне не знам да са поканени. Не са излезли списъци с гости, ако излязат ще ги сложа.
И двете ще присъстват на дп в страните си.
Амалия ще присъства на галата за  султана на Оман.
Ингрид на  първия ден от посещението на Исландците.

Благодаря! И се извинявам, ако си писала пък съм пропуснала, напоследък не успявам да следя новините.

Мери пак е с много хубави очила! Късметлийка е, от хората на които всякакви им отиват.

# 1 086
  • Някъде там
Не съм писала.Нямам толкова време колкото преди и забравям да пиша, като се събере повече инфо.

Виктория и Даниел са дали вечеря за партньори на фондацията си.
Много ми харесва Виктория така.Много елегантен тоалет.

Алберт и Шарлийн откриват нов развлекателен комплекс Box98

Много сладко момченце, какъв голям букет подари на Шарлийн, но получи голяма прегръдка и беше доволно.🥰

Състезаваха се

Обаче Алберт ме кефи, почти всеки ден има ангажименти, не се спира.
https://www.instagram.com/reel/DHwiyobN6IX/?igsh=djNuZjB0cTZqNnc3

# 1 087
  • Майничка
Е, то техните ангажименти в Монако все са максимум на 15-20 мин. от дома.

# 1 088
Виждала съм го Албер -пухкав чичко ми се стори.На снимките изглежда супер елегантно.

# 1 089
  • Някъде там
Виждала съм го Албер -пухкав чичко ми се стори.На снимките изглежда супер елегантно.
Той си е, но от известно време свали малко корема. Той му е проблема по принцип.
2023-та

2024-та

А от тези снимки се вижда че и Шарлийн си е върнала формата от лятото до сега.

# 1 090
Как да не се говори за разследването срещу Мариус? Аз написах, че има нова жертва и че Мариус е избягал в Дания да купонясва в луксозен хотел с приятел вместо да иде да го разпита полицията за предишната идентифицирана жертва Лини Мейстер. Полицията е искала да го разпита, той е отказал и е отишъл в Копенхаген да купонясва. Разследването тече с пълна сила, но има хиляди и хиляди снимки и видеа на телефоните, лаптопите и другите електронни устройства, които полицията е иззела. Отнема време да се прегледат те и да се идентифицират нови жертви. Това са години безчинства и вилнеене по купони с кокаин и алкохол.
Кой плаща за луксозния хотел и купонясването е ясно - той е безработен и мама и пастрока го издържат. А кой издържа тях - данъкоплатците. Толкова е прогнила работата. Добре, че Метте-Марит има белодробна фиброза и извинение да не се показва много публично, но критиката към нея не спира. Тя се е провалила като родител, Хокон също след като Мариус е израснал с него като фигура на баща.

Сега излезе във ВГ статия, че той е душил и трите си приятелки - и Юлиане, и Нора, и последната от август миналата година. Всичките описват пред полицията едни и същи неща, едно и също поведение. Нора описва, че погледът му става ''черен'', бутнал я е на един диван и започнал да я души. Удрял й и плесници, хвърлял и чупил предмети около себе си, но най-лошото било психическото насилие. Юлиане описва същото - душене, плесници, чупене на вещи. Юлиане казала на полицията, че за пред публиката всичко е било наред, но между четирите стени на дома е била съвсем друга картинка. Тя е ходила постоянно на пръсти, за да не го ядоса нещо, защото е знаела какво ще стане тогава. Веднъж седнал върху нея и започнал да й удря шамари. Последната също описала психически и физически тормоз, душене и удари. Един психолог още миналата година каза, че жертвите на такива насилници често не са в състояние да взимат разумни решения в своя полза, защото са под негативното влияние на насилника. Това по отношение, че тя беше забелязана с него в колата му да иде да си вземе вещите от къщата в имението Скаугюм и че е щяла да му вземе колата да я ползва, докато той е на рехабилитация в Лондон.

И Юлиане, и майката не Юлиане са пратили многократно съобщения и снимки с доказателства на Хокон за безчинствата на Мариус, физическото насилие и потрошените вещи в дома на майката на Юлиане, но Хокон изобщо не е реагирал. Майката на Юлиане е искала среща с Хокон и разговор по темата, но Хокон и това отказал. Доведеният ти син, който си отгледал като твой от малък, да бие и малтретира гаджето си и да откажеш да се срещнеш с майка й? Това не е нормално поведение.

В момента има 7 официални жертви на Мариус - 6 жени и 1 мъж. Една допълнителна нова жертва, млада жена, тепърва започна да се разследва нейния случай. Това е последното сексуално посегателство, което излезе в медиите. Случаят се разраства и разраства, така че явно ще отнеме време, докато започне делото. Но пък ще е делото на века в Норвегия.

# 1 091
  • На топло
Пак скандал около Хари Grin

Д-р Софи Чандаука (на снимката), даде интервю, в което обвини херцога в расизъм и тормоз в голям мащаб. Тя нарече марката Susseх „токсична“.

Последна редакция: нд, 30 мар 2025, 13:14 от Hello♥J

# 1 092
А щом има официално потвърдени жертви на Мариус, той защо е на свобода? Нещо не мога да се ориентирам в норвежкото правоналагане. Ако е под гаранция, излизането на нова информация и още жертви не предполага ли тази гаранция да бъде прекъсната? И как се допуска следствен да излиза в чужбина?

# 1 093
Собственикът на поляната, където Марта и шаманът опънаха голямата сватбена шатра, още не си е получил парите. От сметка 150 хиляди крони е получил след много разправии едва 100 хиляди. Другите 50 хиляди са пратени за принудително събиране. Други фирми, които също бяха наети от Марта и шаманът за сватбата, също не са си получили парите. Става дума за малки местни фирми, които са имали големи разходи без да си получат парите вече месеци наред.
Дори сметката за хотела, в който беше сватбата, не е платена. Марта и нейната мениджърка оспорват кажи-речи всички сметки. В същото време Марта печели добри пари от това, че е съсобственик на марката за дрехи Hest и от Нетфликс и Хелоу.
На журналистически въпрос защо сметките не са платени, мениджърката отговаря, че е тяхно задължение да проверяват всички сметки и че това отнема време. Сватбата беше август, какво пък толкова време да отнема ...
Извинявам се, че няма положителни новини от нашето малко кралско семейство, но скандалите се точат като броеница. 

Нетфликс са раздали лепенки на присъстващите на sneak peak от предстоящото ''Принцесата и шамана'' шоу. Лепенките били да се залепят на камерите, за да няма изтичания на кадри. Марта и шаманът били бесни, че медиите все пак са успели да отразят много от сватбата, с което са провалили желания ефект от шоуто по Нетфликс. Пък и самото име е обявено за грешка от Нетфликс, защото Марта няма право да си ползва титлата за комерсиални цели. Та Нетфликс се извиниха и казаха, че ще сложат друго име.

https://www.seher.no/images/82601884.webp?imageId=82601884&x … 6&format=webp

А Мариус е на свобода, защото ... и аз не знам защо. Общественото мнение е, че би трябвало да е в ареста до самото дело при условие, че той извърши други престъпления след като започна разследването, но моето мнение е, че за него се прилага двоен стадарт заради мама. А не би трябвало.

Последна редакция: нд, 30 мар 2025, 13:41 от Fenris

# 1 094
  • София
Как да не се говори за разследването срещу Мариус? Аз написах, че има нова жертва и че Мариус е избягал в Дания да купонясва в луксозен хотел с приятел вместо да иде да го разпита полицията за предишната идентифицирана жертва Лини Мейстер. Полицията е искала да го разпита, той е отказал и е отишъл в Копенхаген да купонясва. Разследването тече с пълна сила, но има хиляди и хиляди снимки и видеа на телефоните, лаптопите и другите електронни устройства, които полицията е иззела. Отнема време да се прегледат те и да се идентифицират нови жертви. Това са години безчинства и вилнеене по купони с кокаин и алкохол.
Кой плаща за луксозния хотел и купонясването е ясно - той е безработен и мама и пастрока го издържат. А кой издържа тях - данъкоплатците. Толкова е прогнила работата. Добре, че Метте-Марит има белодробна фиброза и извинение да не се показва много публично, но критиката към нея не спира. Тя се е провалила като родител, Хокон също след като Мариус е израснал с него като фигура на баща.

А къде е критиката към полицията и правосъдната система? Много лесно може с една европейска заповед за арест да го приберат от Дания и да го вкарат в ареста. Има ли вече официално обвинение към него?

Общи условия

Активация на акаунт