Звездни Компромати- Февруари'25

• 360 221
  • 3 458
  •   1
Отговори
# 3 450
Иан/Ян Бибиян. Joy

# 3 451
За Джони Деп твърдението, че говори отлично френски, е много силно преувеличено.
В Жан дьо Бари става пределно ясно, че е назубрил нянакви реплики, но през повечето от филма той просто не говори. Направо са го осакатили откъм роля, от зор да бъде точно на френски филма.
Джони говори френски, може би не много добре, но все пак години наред живя с французойка, децата му говорят свободно езика, пък и самият той има цяло село във Франция и доста време е живял там.
Френскоговорящите да кажат как е, но не звучи като да се затруднява.
Скрит текст:

За Жан дьо Бари работи с учител по френски, за да усъвършенства произношението. Оплакваше се в едно интервю, че тази жена му е въртяла езика във всякакви невъзможни позиции, докато постигне желаното произношение.
Аз лично не смятам, че филмът е пострадал от ограничаването на репликите му, защото така играта му изпъкна още повече. Сцената, в която кръвнишки изгледа дъщерите си, беше много силна, а нямаше нито една дума.

# 3 452
Не става Джонката с френския. Запъва яко, а произношението му е като на източноевропеец. Разбирам го, душата, много добре, че и аз след толкова години учене, че и живот на място, го докарвам като него.

# 3 453
Запъването не е ли от заекването? Джони има леко заекване, когато не е в роля.
Гледах цялото дело, речта му беше накъсана и хаотична, с паузи и прекъсване, говори бавно и спокойно. По интервюта като че ли не премисля думите толкова, но пак не е като картечница.

Последна редакция: пт, 28 фев 2025, 23:48 от Дидичка

# 3 454
Едно добро екранно изпълнение не се нуждае винаги от голямо количество реплики или екранно време. Освен това, филмът бе сниман в деликатен за актьора период. Участието му за мен е изключително добро режисьорско решение.

# 3 455
Разплака се Светлана накрая и не изглеждаше да е по сценарии...

Да се допълня, но изгледах и Мария. Тя сякаш е пораснала, много нормално се държеше и тя, не беше заядлива, въобще коренно различна от сутрешните участия, може би това си е нейното време, че водещата каза, че записа е бил малко преди полунощ. Мисля, че беше искрена.

Последна редакция: пт, 28 фев 2025, 23:23 от blackcat6

# 3 456
Да, снимките започнаха два месеца след делото. Май заради филма беше качил някой друг килограм, до следващото лято беше видимо по-слаб.
В паузите по време на снимките на филма:

# 3 457
Чух Джони на френски в записа тук.
Какво ви харесва във Франция го питат.
Отговаря страшно емоционално Tout…tout…tout! Всичко му харесвало, начинът по който французите живеели и оценявали всеки изживян ден, в който поемат глътка въздух и са живи. Това само французите го можели така. И естествено харесвал Франция понеже му била дала Ванеса и децата му.
И да ме убиеш, това няма как да го кажа на чужд език ако не ми е на сърце и не съм била потопена в него.
Джони ми харесва, защото колкото и да е лошо момче, толкова е и емоционален, отдаден, интелигентен актьор.
Има си своите демони, но кой ли ги няма?
На френски не заеква, а е развълнуван и се изразява съвсем издържано в лингвистичен аспект.
Джони ми е като неразбрано пораснало и леко пакостливо дете - хем ти иде да го смачкаш, хем ти вади душата с памук.
Беше щастлив с Ванеса, пасваха си, беше уравновесен и укротен.
Но аз и след нея си го харесвам.
Не му гледам половинките.
Както и тези на другото лошо момче на Холивуд, което също ми е любимец, Шон Пен.
Но това си е мое мнение.

# 3 458
  • Rock & Roll feeling ...
Първият пост стана малко дълъг... Но е посветен на една голяма любимка на темата и е добре да се обърне внимание на всеки по-интересен детайл от живота й. Simple Smile
Правейки го, научих, че младостта обича да заживява при онези хора, за които чашата е наполовина пълна.
Заповядйте в Новата Тема, да ни е пролетно - https://bg-mamma.com/?topic=1748207.new#new

Общи условия

Активация на акаунт