Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 87 (м. февруари)

• 31 589
  • 1 519
  •   1
Отговори
# 1 440
Е, то където 4, там и 5...😋 Шегувам се, все ще станат ясни нещата.😃
Оф, поизпуснах ви тези дни, дано успея да наваксам с четенето.
Да се оплача от разсеяна мед. служителка.🤪 Вместо протромбиново време, реши, че ще изследваме полицитемия вера. Гледам в Гугъл какво е това- рядка форма на рак на кръвта! Добре че преди това бях погледнала предишните изследвания и отхвърлих тази вероятност, иначе дори нямам представа как щях да реагирам!🤪

# 1 441
Здравейте, днес ходих да си правя много изследвания и с не голяма изненада забелязах проблеми с инсулина..
Направихме обременяване с глюкоза..

Та:
Глюкоза:
На гладно: 4.74
60 мин.: 9.31
120 мин.: 6.12

Инсулин:
На гладно: 57.420
60 мин.: 246.0
120 мин.: 209.1

HOMA IR - 12

Моля за мнение, инсулинова резистентност или диабет? За съжаление съм на лекар чак на 10.03.. Знам, че много хора са се сблъсквали с това състояние и могат да ми дадат адекватен отговор. Благодаря Ви! Kissing Heart
А по каква причина е правено и това изследване? Не е най-стандартното профилактично, прави се обикновено когато се търси проблем. Освен че без мерни единици пак не е много информативно, бива и тях да напишеш така както са ти го дали в лабораторията.
Високи изглеждат стойностите, ако няма нещо друго което да им е повлияло хич не е добре положението.
Под външно разбирам хормонални терапии някакви, бременност, терапия с кортикостероиди или с нещо друго което да повлияе - в момента или скорошно.
Гликиран хемоглобин имаш ли изследван? Казваш че са много изследвания направени но само тези си показала а вероятно има какво да видим и в останалите.
Ясно ти е че си за сериозен режим и ще те сложат и на метформин вероатно, тия стойности ако са в единиците в които си мисля, са огромни. И не, не чакай 10ти като минеш при лекаря, спри да ядеш въглехидратни храни още сега. Още вчера даже.
На първата страница на темата има много информация, предлагам да отделиш време да я прегледаш. Много е, вероятно няма всичко да ти влезе в главата от първия път, но ще придобиеш представа.
За съжаление ми търсят заболяване.. Всичко започна преди 3 години с главоболие, в последствие се установи Псевдотумор Церебри. На 09.12.2024 ме оперираха. Поставиха ми шънт в главата. След това започнаха болки в корема и това наложи нов скенер, който показа сериозно увеличен черен дроб. Хепа-гастроентеролога ме насочи към ендокринолог, който търси причина за уголемяването на черния дроб. За съжаление нямам матка, а заради Псевдотумора имам синдром на празното турско седло. Та в общи линии положението е голяма каша..
Това са всичките ми изследвания от вчера..

Алкохол пия 2 пъти в годината, мазно и пържено също ям много рядко, защото ми се гади от мазното.. Висока съм 167 и тежа 125кг. От доста време се опитвам да сваля тегло, но не става.. свалям 1-2 килограма и пак качвам.. От както са ме оперирали ям по веднъж на ден, порциите ми са по 1 шепичка храна и предната седмица установих нови 2 килограма отгоре.. За съжаление не мога и да ям по-често или повече защото ми се гади и зверски ме боли корема заради черния дроб.

# 1 442
Инсулинът е брутален. С такъв, няма никакъв шанс да се свалят килограми. Трябва да се мине на режим, който да адресира този проблем. С нормализирането му, има голяма вероятност да се поправи поне до някаква степен черният дроб. Казваш уголемен, вероятно и затлъстял. С тези кг 99,9% съм сигурна.

За храната е ясно какво ще кажа - никакви ВХ. Не намалени, никакви. Това може да помогне и с туморните проблеми. Туморите обичат захар, а захар е не само белите кристалчета, ами и всички бавни въглехидрати. Колкото и здравословни да ги водят, не са.

# 1 443
А тялото си произвежда нужната му глюкоза, даже и да не се ядат никакви вгх.
Truck Lady, а на каква възраст си? С такъв инсулин наистина няма шанс за отслабване, трябва да се адресира първо той. Приемаш ли някакви лекарства?

# 1 444
Тя почти не яде, от това което описва...
Много сложно звучи и може би при нея високият инсулин е провокиран от нещо друго, за съжаление тук не сме лекари и вероятно на повечето тези проблеми които нищо не ни говорят.
Вероятно е имало и немалко терапии от най-различен вид, може и те да са спомогнали да се стигне до тук - и с инсулина, и с черния дроб. Не споменава дали и в момента не е на медикаменти.

# 1 445
Инсулинът е брутален. С такъв, няма никакъв шанс да се свалят килограми. Трябва да се мине на режим, който да адресира този проблем. С нормализирането му, има голяма вероятност да се поправи поне до някаква степен черният дроб. Казваш уголемен, вероятно и затлъстял. С тези кг 99,9% съм сигурна.

За храната е ясно какво ще кажа - никакви ВХ. Не намалени, никакви. Това може да помогне и с туморните проблеми. Туморите обичат захар, а захар е не само белите кристалчета, ами и всички бавни въглехидрати. Колкото и здравословни да ги водят, не са.

Проблема е, че аз почти не приемам въглехидрати.. старая се да не са повече от 30гр./дневно.. А колкото до тумора, той е псевдо т.е "несъществуващ". Пълна симптоматика на тумор в мозъка, но действително такъв липсва.. Тялото ми произвежда повече гръбначно мозъчна течност от колкото може да абсорбира. И тази течност се натрупва в главата и това води до повишено вътречерепно налягане.. та от там и главиболието.. На 27 ставам в неделя живот и здраве.. Не приемам медикаменти все още. Доста време приемах медикаменти за налягането в мозъка. "АЦЕТАЗОЛАМИД" по 1гр./дневно.. който не се препоръчва при чернодробна недостатъчност, което ме навежда на мисълта, че му вреди.. проблема е, че не знаем от кога черния дроб е в това състояние..

# 1 446
Аз предполагам, че се пият някакви лекарства, което вероятно също има общо с ИР...
30 грама вгх не са чак толкова малко в някои случаи.

# 1 447
Аз предполагам, че се пият някакви лекарства, което вероятно също има общо с ИР...
30 грама вгх не са чак толкова малко в някои случаи.

Не приемам никакви медикаменти от края на ноември месец. Дори и обезболяващи са ми забранени..

# 1 448
Възможно е 30гр ВХ да са много.
Дай едно типично дневно меню и изреди какво ядеш - неща които ядеш поне веднъж седмично. Също и какво пиеш.

# 1 449
Възможно е 30гр ВХ да са много.
Дай едно типично дневно меню и изреди какво ядеш - неща които ядеш поне веднъж седмично. Също и какво пиеш.
В понеделник ядох салата Цезар с пиле около 200гр. беше цялата порция (около 50гр. пил. Месо, домашен чеснов сос), 1 ред шоколад.
Във вторник ядох пиле фрикасе пак около 200гр. беше цялата порция с 1 филийка бял хляб., 1 вафла троя.
В сряда ядох омлет с 3 яйца и 50гр. сирене., 1 домат с лук на салата и отново ред шоколад.
Вчера ядох филе от сьомга леко запържено със зехтин на грил тиган (130гр. беше парчето по етикет), 1 шепа слънчогледови семки изчоплих и изядох едно барче с извара и малини от лидъла.
Днес още не съм яла нищо..
Пия всичко, което ми се допие, т.е вода основно, но от време на време си позволявам газирано (кола, фанта или енергийна напитка) примерно от тези за цяла седмица изпивам 2л. газирано. Старая се да пия минимум 1.5л вода на ден. Има дни, в които пия повече, има и такива в които пия по-малко. Кафе пия всяка сутрин (120мл кафе+20мл прясно мляко и 1ч.л захар или 2 ч.л еритритол). Пуша по 1 кутия цигари на ден, ако това също е от значение.. Neutral Face

# 1 450
Много газирано, в деня с вафла и хляб (вероятно и във фрикасето е имало вгх) вгх са повече от 30 грама със сигурност. С такъв инсулин на гладно никакво газирано не бих пила (освен неподсладена и неовкусена газирана вода).

Последна редакция: пт, 28 фев 2025, 18:46 от dolce miele

# 1 451
В понеделник ядох салата Цезар с пиле около 200гр. беше цялата порция (около 50гр. пил. Месо, домашен чеснов сос), 1 ред шоколад.
Във вторник ядох пиле фрикасе пак около 200гр. беше цялата порция с 1 филийка бял хляб., 1 вафла троя.
В сряда ядох омлет с 3 яйца и 50гр. сирене., 1 домат с лук на салата и отново ред шоколад.
Вчера ядох филе от сьомга леко запържено със зехтин на грил тиган (130гр. беше парчето по етикет), 1 шепа слънчогледови семки изчоплих и изядох едно барче с извара и малини от лидъла.
Пия всичко, което ми се допие, т.е вода основно, но от време на време си позволявам газирано (кола, фанта или енергийна напитка) примерно от тези за цяла седмица изпивам 2л. газирано. Старая се да пия минимум 1.5л вода на ден. Има дни, в които пия повече, има и такива в които пия по-малко. Кафе пия всяка сутрин (120мл кафе+20мл прясно мляко и 1ч.л захар или 2 ч.л еритритол). Пуша по 1 кутия цигари на ден, ако това също е от значение.. Neutral Face
Това пиле фрикасе с какъв сос? Отчиташ филията, обаче в соса какво имаше?
Барчето извара от Лидъл с какъв състав е? Не може да няма някой шит.
Подчернатине трябва да махнеш. Никакво газирано, освен газирана вода. Като начало никакъв шоколад, ако мноо много ти се прияде - 1 квадратче черен минимум 85%. Хлябът също трябва да изчезне. Никакви филийки, дори пълнозърнести и кето хлябове. Слънчогледовите семки не са страшни, но са с високо съдържание на омега 6 която е про-възпалителна, така че е пожелателно да не ги ядеш. Замени с няколко ореха или бадеми, но пак да не са по 100гр.

# 1 452
Много газирано, в деня с вафла и хляб (вероятно и във фрикасето е имало вгх) вгх да повече от 30 грама със сигурнодт. С такъв инсулин на гладно никакво газирано не бих пила.

Съгласна съм с Вас. Обаче аз изпадам в абстиненция ако не ям сладко или не пия газирано.. Започвам да треперя, да ми причернява.. все едно ми пада кръвната захар и ще припадна всеки момент..
Цитат на: Nevermoresleep
link=topic=1736405.msg49382948#msg49382948 date=1740742013
Това пиле фрикасе с какъв сос? Отчиташ филията, обаче в соса какво имаше?
Барчето извара от Лидъл с какъв състав е? Не може да няма някой шит.
Подчернатине трябва да махнеш. Никакво газирано, освен газирана вода. Като начало никакъв шоколад, ако мноо много ти се прияде - 1 квадратче черен минимум 85%. Хлябът също трябва да изчезне. Никакви филийки, дори пълнозърнести и кето хлябове. Слънчогледовите семки не са страшни, но са с високо съдържание на омега 6 която е про-възпалителна, така че е пожелателно да не ги ядеш. Замени с няколко ореха или бадеми, но пак да не са по 100гр.
С 2 лъжици брашно, яйца и кисело мляко..
Не мога да открия информация в интернет за барчето, а в момента нямам налично..

# 1 453
Абстиненцията е и от високия инсулин, и зависимост към сладко...

# 1 454
Абстиненцията е и от високия инсулин, и зависимост към сладко...
Проблема е, че не мога да я контролирам.. Тоест аз наистина се разболявам, когато ме хване нуждата от захар.. Не е внушение, не е липса на воля.. Не мога да го обясня, а и не искам да изглежда все едно се оправдавам. Болно ми е, че не могат да открият какво ми има и как да се справя.. А междудругото до преди 3 години можех да не ям сладко с месеци, не пиех газирано, нямах такава нужда от захар.. винаги съм била пълна (145кг. влязох да раждам преди почти 8 години).. Не знам какво се случи и как стигнах до тук, направо се депресирам вече.. Постоянно плача и се обвинявам за състоянието си Unamused и после пак ям сладко..

Общи условия

Активация на акаунт