Плам пламти! Котел бълбукай! Адска смес мехури пукай! Февруарска вещерска и спортна

• 63 635
  • 1 741
  •   1
Отговори
# 1 440
  • Пловдив
Мирра, да.
Нищо не ни тресе Grinning като понаближи може, ама...повече го мисля аз...къде за дипломната работа, къде за матурата.
Да оздравявате!

ДобрЕ, гуш!

# 1 441
Ох, Мирра, милото човече и милата ти. Дано каквото има днес да мине и утре да е по-добре.

Мисти, носи всичко на химическо и не се занимавай повече.

Направих хумус, викам да прилъжа поне големия, ама не се даде пущината.

# 1 442
Мирра, измъчихте се с малчугана.
ДобрЕ, метнах палче за морална подкрепа. Няма да коментирам, но съчувствам.

Не съм носила бижута сигурно от две години. Преди близо година сложих обици, заболяха ме ушите, изнервих се, защото тотално съм отвикнала и още същия ден ги свалих. От няколко дни ме гложди идеята пак да поднося, този път златни, каквито никога не съм носила. Изрових сега съкровищницата, състояща се главно от подаръци от преди 20+ години. Измъкнах едни малки деликатни обички, с хиляда зора успях да ги сложа, ушите ми станаха червени като печена чушка. Да видим колко ще изтрая.

# 1 443
  • sf
Аз имам слабост към обеци. Имам късмета да мога да нося всякакъв материал и имам цял куп боклучки в най-различни цветове и форми. Почти никога не излизам от нас без обеци и винаги са цветово свързани с облеклото. 😆Обаче съм много разпиляна и постоянно си губя втората. Та съм си наумила нещо за съхраняване и ще покажа ако стане.

# 1 444
  • София
Донси, аз ги държа на табло, корково. Набола съм пинове и висящите ги овисвам, а тези на винт са на оригиналните им картончета пак забодени.

# 1 445

Аз съм от мълчащите като се ядосам, като се сърдя, все мълча. И то не за наказание или да се правя на интересна, просто губя всякакво желание за комуникация. А и чистя Simple Smile Като ми мине си се разприказвам пак и си казвам всичко дето ме е мъчило с нормален тон.

А, баш, само дето в пристъп на мълчание не чистя. 🤣
В нас се знае, че докато врякам и намилам всичко е Ок. Лошо става като млъкна. А млъквам, защото ми е писнало, уморила съм се и не ми се занимава повече. За момента само. 😊 Не съм се предала. И никога не е било за наказание.

Мирра, относно чугунената тенджУра. Приятелка звънна да ми каже, че в местната бакалия били пуснали и ми взела (знае, че съм фен, а и бях споделила, че искам да взимам нова), да питам две неща. Първо, с какво я омазваш и на каква темп/ за колко време я държиш във фурната? Второ- как се прави този хляб в нея?

Трето- опраЙте се! 🤗

# 1 446
  • Наблизо
Аз всичко губя.Затова и златните ми не ги слагам изобщо.На спънат кон,не се слагат хубави подкови.

Мирче,съчувствам…

Детето опатка две кивита,сега замезва със солети.Май ще сме на супа пак тази вечер,с едно-две яйца на очи.

# 1 447
Тили, много зависи дали е емайлирана или не. Ако е емайлирана не и баеш никак, слагаш каквото ще слагаш и си печеш. Имах такава, не намерих разлика с обикновена тенджера, освен че тежи. Ако не е обаче е по-специфично - мие се възможно най-рядко и по възможност без препарат (не виждам как ще стане), подсушаваш хубаво, омазняваш с мазнина, каквато имаш под ръка, хубаво навсякъде и печеш на фурна, високи градуси, поне час.

Хляб, какъвто и да е, се пече най-хубаво първо с капак на по-високи градуси, след половината време на печенето махаш капака и намаляш малко фурната. В случая с квас пека 20 мин на 230, после още 20 на 200-210. Загряваш тенджерата предварително, колкото повече толкова по добре, слагаш хляба и капака и печеш Simple Smile

Тъй… цъфна грип на теста. Не е изненада предвид, че не смъква цял ден темп. Писна ми, писна ми, писна ми.

# 1 448
Емайлирани са тенджерите.
Единствено не емайлиран тиган имам, ползвам то рядко, но и сред готвене омазнямам леко, оставям да постои, забърсвам с сърпа и прибирам.

За хляба в тенджера- бях чела някакви рецепти, но  не помня къде и какво точно се правеше, ще потърся в нета отново. Нямам квас.

# 1 449
  • София
Аз се набутах с някакви такива, но са ми адски тежки.  Не намирам разлийа във вкуса, но може в мен да е грешката.

# 1 450
Значи си ги ползвай като обикновени съдове, нищо специфично не искат като грижа. Хляб какъвто си правиш по принцип, капака на тенджерата играе ролята на леда във фурната - образува пара, вдига се повече и прави по-тънка и хрупкава коричка.

# 1 451
Мира,да се оправяте!Прегръдки!
   Добре, знам,че сигурно боли,но заключи вратата и си гледай твоите хора!
   Роднините не си избираме,отговорни сме за избора на приятели.

# 1 452
  • sf
Ей това си сътворих. Пак са ми изчезнали някои другарчета 🙄 Имам и висящи, тях ще видя къде ще ги настаня.
Скрит текст:

# 1 453
Много яко, Донси!

Шоколад не ядох, но направих огретен от тиквички и изядох половин тавичка. На щерката не ѝ хареса, та ще имам още половин.

Добри, твоите роднини са един път. Сигурно въпросният е искал да каже да му върви по вода, ама накрая е пратил няма такава глупост. И аз в хора, зАрежи ги.

Мира, да бързо да минава. Ще ви е тегаво няколко дни.

# 1 454
  • Пловдив
Аз не нося никакви бижута. Не понасям.

Ядох от буркана аз шоколад...и снощи и одеве.

Общи условия

Активация на акаунт