КАУФЛАНД - тема 74 Февруарска

• 43 730
  • 736
  •   1
Отговори
# 315
Минах през два квартални магазина за да видя как са местните продукти и плодовете и зеленчуците. Врат без кост -15, 29 лв, кайма смес 13,39 лв, лимони - 3,19 лв в кварталният магазин. Е, купих си врат за 6,99 лв/кг, лимони за 1,99 лв  в Кауфланд - пазарувам там, където ми е изгодно! Ако в кварталните е по-евтино, с удоволствие ще пазарувам там, вместо да нося торбите отдалече...

# 316
Хляб не купувам по принцип, но шоколадът ми беше много важен. Утре е Св.Валентин, как без шоколад? Kissing Heart

# 317
  • до най-прекрасния мъж
Цяла седмица пазарувам от квартални магазини, понеже нямах възможност да отида до голям магазин. Нито е по-евтино, нито е по-качествено. Само за пример - ягодите в кварталния са 19.97 лв/кг (да, знам, не е сезон, но малката ми дъщеря цяла седмица ме моли да й купя). Днес взех на малко повече от 10 лв/кг от Л. Кашкавал под 20 лв в кварталния няма. На промоция се намира и за 15-18 лв/кг във веригите. Уважавам малките магазини, но повечето се оливат с надценките. За доста от нещата съм си намерила алтернативи - мляко, сирене, кисело мляко вземам от производител. Но пазарувам и от веригите. При нас няма голям магазин от БГ верига. Още си жаля за големия Триумф в Тракия, преди пазарувах от него.
Съжалявам, но малките магазини не са ми изгодни, веригите също на редовна цена. Но пък имат промоции, на които цената е добра. В малкото квартално до нас промоции няма. Аз НЕ бойкотирах веригите днес. За мен няма смисъл по начина, по който се прави тук. Много съфорумки споделиха, че в предходните дни се е пазарувало масово и повече от нормалното. Е, това ли е начинът да се бойкотира?

# 318
За Триумф и аз много съжалявам. Има пак сега, но ми е далече.

# 319
Каймата в месарския е 10 лв/ кг. А някога беше 6 лв...
Не пазарувам от квартален магазин! Абсурд!  Веднъж пратих мъжът ми за т. Хартия. Като ми каза цената полудях. По- добре до Билла да беше отишъл. 4 пресечки по- надолу е от кварталния магазин.

# 320
  • до най-прекрасния мъж
За Триумф и аз много съжалявам. Има пак сега, но ми е далече.
И е доста по-малък. На мен ми е също далече за пешеходно. Големият беше по-добър.

# 321
То по тая логика, да вземем да бойкотираме заведенията, където там никой не роптае, че са високи цените/една салата гони 15 лв, един десерт - 8-9 лв, другите не ги коментирам/, спа хотелите/ с над 300-400 лв за двойна стая/, кафенетата, магазините за дрехи и обувки...Един месец може да се издържи без заведения, почивки и нови дрехи! Прочетох, че билети за концерт на Софи Маринова стигнали 1000 лв в Арена София - кой ги дава тези пари?! И в същото време пуска снимки от Тайланд с още други чалгари как се забавляват и си карат зимата там! Според мен бойкота трябва да е на доста по-широк фронт и да не е само за един ден!

# 322
В кварталните магазини не се оливат с надценките, просто доставните цени са по-високи и затова крайната цена е скъпа. Големите вериги извиват ръцете на доставчиците и зареждат на ниски цени.

# 323
  • до най-прекрасния мъж
В кварталните магазини не се оливат с надценките, просто доставните цени са по-високи и затова крайната цена е скъпа. Големите вериги извиват ръцете на доставчиците и зареждат на ниски цени.
Оливат се и то доста. Съвсем ясно чух на каква цена платиха кисело мляко в кварталния, което после продават със седемдесет стотинки надценка. При доставна левче, го продаваха за 1.70 по онова време. Това ако не е оливане...
Специално на млечните им знам много добре доставните цени, дълги години вземах от мандра на доставни цени. В магазините цената е почти двойна, в кварталните още повече.

# 324
А малките магазинчета зареждат от веригите. И те ги използват за лични цели. И да ида там да купя същите неща с надценка?! Да не съм луда? Нали всеки си прави сметка на парите.

# 325
Не става въпрос за мантри, а за взаимоизгодно действие.....
Трудно е да се даде преценка кое и къде.
На мен ми е по-изгодно да пазарувам в магазините наблизо.
Четете ли се сами какво пишете?!
Понеже на теб нещо ти е по-изгодно, се очаква аз да не пазарувам където на мен ми е изгодно?! И от това ни става взаимоизгодно?

Чета, чета. Пиша за взаимоизгодно действие, т.е. както в другите страни не влязоха във веригите и те намалиха цените, така да стане и при нас.
Така ще е по-изгодно за всички включително и на мен.

# 326
# 327
Това ми изскочи във фейса.
Скрит текст:

Мерси за брошурата,яко ''50%'' Grinning

# 328
Благодаря за брошурата. Разпродажбата на 64/65 страница не пише от кой ден е. Означва ли, че е от понеделник?

# 329
Солети от тези за 1 ст имаше с кашони в магазина на Затвора.

Общи условия

Активация на акаунт