Живот на кантар - тема 1

• 39 072
  • 773
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Тъжно е да си със свръхтегло, няма нужда да захаросват положението им. Да се правиш, че всичко е наред, а да не можеш да играеш дори относително статично с детето си, да имаш куп здравословни проблеми, които ще се задълбочават. Не всички казаха, че от суета ще отслабват. Точно от такова предаване могат да се мотивират много хора, които са тръгнали по техния път.

# 121

Като цяло, много тежко и тъжно предаване. Стана ми жал за хората. А онова момче от Сандански, което след ковид напълняло, ми докривя колко хубав мъж е било преди това.
Малко гледах, но и на мен така ми се видя. Доста натоварващо, като някакви обречени, с някакво съжаление и милост към участниците. Абе кофти. Другото което ще предизвика предаването, ще е поредната огрооомна  доза подигравки и коментари към тях + съжалението. Аз не бих си го причинила определено.
Аз не мисля, че е натоварващо и предизвикващо съжаление. Напротив, дано повече млади хора го гледат, защото масово вече се работи седнал пред компютър, яде се некачествена и вредна храна, липсва спорт и движението в ежедневието на младите, децата са пред телефони и компютри.. Нека да видят този начин на живот до къде ще ги доведе.
Пожелавам рестарт на живота на тези хора, дано се мотивират и да постигнат желаните резултати.

# 122
@trorinettka, е значи ако тук ти е тъжно и натоварващо, значи ако гледаш "Моето 300 кг тяло" на ТЛС, ще се скапеш директно. Но знаеш ли... на мен точно за тях (тези по 300 кг) изобщо не ми е жал. Има един лаф: всеки сам си кове съдбата. Да, има предразположеност, по-трудно е за тези, които имат такъв ген. Но когато животът ти е в опасност, доктор Нау казва, че скоро няма да си жив, ако продължаваш така, с 250 или 300 кг тяло,  трябва 30 кг да си надолу при следващата среща с него... те се прибират (извозват ги някак) и докато дават синхрони пред камерата, се тъпчат с чипсове. Един вика "вече ям само по 7 хамбургера, не по 12 както преди". И защо, по дяволите ядеш хамбургери?  Ами яж някакви салати, ако ще и в по-големи количества. Ама без захар, без мазно. Тотално трябва да им се смени чипът. Мисленето е изцяло сбъркано.
И изобщо не се възхищавам на хора като Люси Иларионов, Росен Янчев, Геро и т.н., дето "отслабнаха" с бариатрична операция. Да отслабнат с воля, спортуване, хранителен режим, труд, упоритост, постоянство и лишения, тогава ще са достойни да им кажеш "браво, ти успя".

# 123
  • София
Добре, че дебелите ни хора, не са като тези в Америка... Но какво е станало с повечето хора след Ковид? Младото, слабо момче, жената, която е тренирала... Надявам се мотивацията им наистина да е мотивация, а не временно състояние.

# 124
  • София
Да се задържат килограмите след операцията, там се иска воля. Така че бих поздравила всеки, който е успял. Ефектът от операцията е временен, да не им се яде или да им е свит стомахът. След това трябва воля, за да не го разширят отново, много от твх се връщат почти в изходно положение, ако не си сменят навиците завинаги. Люси Иларионов пак е пълен, за другите предстои да видим.

# 125
Анна като я дадоха от периода преди да напълнее, си е била направо красавица

# 126
Те тичаха само в началото, после вървяха - някои по-бързо, други - не. 500 метра не са толкова много, изобщо не е толкова опасно. Условието беше да стигнат, независимо от времето.

Това да тичат от ден 0 е изключително опасно.
Дано не е всичко само за да се покажат треньорите, че могат да ги променят.

# 127
@trorinettka, е значи ако тук ти е тъжно и натоварващо, значи ако гледаш "Моето 300 кг тяло" на ТЛС, ще се скапеш директно. Но знаеш ли... на мен точно за тях (тези по 300 кг) изобщо не ми е жал. Има един лаф: всеки сам си кове съдбата. Да, има предразположеност, по-трудно е за тези, които имат такъв ген. Но когато животът ти е в опасност, доктор Нау казва, че скоро няма да си жив, ако продължаваш така, с 250 или 300 кг тяло,  трябва 30 кг да си надолу при следващата среща с него... те се прибират (извозват ги някак) и докато дават синхрони пред камерата, се тъпчат с чипсове. Един вика "вече ям само по 7 хамбургера, не по 12 както преди". И защо, по дяволите ядеш хамбургери?  Ами яж някакви салати, ако ще и в по-големи количества. Ама без захар, без мазно. Тотално трябва да им се смени чипът. Мисленето е изцяло сбъркано.
И изобщо не се възхищавам на хора като Люси Иларионов, Росен Янчев, Геро и т.н., дето "отслабнаха" с бариатрична операция. Да отслабнат с воля, спортуване, хранителен режим, труд, упоритост, постоянство и лишения, тогава ще са достойни да им кажеш "браво, ти успя".

Ама тя бариатричната операция не е панацея. Виолета, фотографката, също има такава, каза си го във визитката, а и аз и следя страницата и от там знам, но не е отслабнала като Геро. Така че дори и с операция се иска воля. За мен пък не са за пример хората които цял живот са слаби, генът им е такъв, че като млади са поглъщали каквото им попадне пред очите без да дебелеят и да тръгнат да се правят на много високо волеви пред генетично разположени към пълнота хора, затова че те като минали 30 понамалили вечерята и почнали да ядат салати...

# 128
Страхотен старт.Толкова лични и истински истории,трогнаха ме.Много ми харесва идеята и реализацията до момента,силно се надявам всеки един от тях да промени живота си.Имам си любимци вече,даже никой не ме дразни,което е рядкост.Иван треньора много ми допада,жената не толкова.Нанси се справя страхотно,не го очаквах.
Дано има и психолог,който да работи с тях,както и ендокринолог.

Някъде четох, че Явор Асьов /ендокринолог/ е консултант в предаването.

# 129
Аз се надявам да не разчитат на мотивацията, защото тя идва и си отива. Най-важното нещо е дисциплината.

# 130
В повечето случаи не генът е определящ, а начинът на живот. Ако майка ми и баща ми хапват по 10 пъти на ден, аз ще правя същото, особено ако непрекъснато се консумира вредна храна.
Майка ми беше много пълна, аз не исках да съм така, но в един момент, въпреки че спортувах /като ученичка/, леко напълнях. Намалих храната /под надзора точно на мама, която беше се вече предала/, спрях боклуците - чипсове, пуканки, вафли, дюнери. И всичко е ок вече 30 години. Спортувам умерено, храня се умерено, ходя пеша, когато имам време и зная, че всеки натрупан килограм се сваля трудно, а когато те са 30, 40, 50 - изглежда невъзможно.
Не мога да съчувствам на хората, които стигат до там. Лампата трябва да ти светне още като качиш 5-10 килограма за кратко време. Особено, ако си млад.
И аз искам баничка всяка сутрин, но зная, че не трябва. Не мога да повярвам, че интелигентна жена ще изяжда по 20 шоколада седмично и после ще ходи да отслабва по телевизията! Умът ми не го побира!
Въпреки всичко - ще гледам предаването и ще се надявам заедно с тях да постигнат целите си. Но не вярвам да постигнат чудеса за три месеца...

В предаването - да. Казвам за личните си впечатления. На дебелите ми съученици, винаги родителите им, които идваха да ги взимат от у-ще, също бяха наднормени. Генът си е от голямо значение. Такива деца са предразположени към напълняване през целия си живот. А и културата на хранене вкъщи се предава от родители на дете. Като се готвят пържолки и пържени картофи, яде се бял хляб, а на закуска има мекички, бухтички и пържени филийки (тиганички и джиджи папа, казано на североизточен), вместо плод, варено яйце, сокче... то резултатът е ясен.
    [/list]

# 131
    Да, тази с 20-те шоколада дневно ме разби. Колкото и да е пристрастена, все пак ако има интелект някакъв, няма да го прави или поне ще намали дажбата.
    Така че дори и с операция се иска воля. За мен пък не са за пример хората които цял живот са слаби, генът им е такъв, че като млади са поглъщали каквото им попадне пред очите без да дебелеят и да тръгнат да се правят на много високо волеви пред генетично разположени към пълнота хора, затова че те като минали 30 понамалили вечерята и почнали да ядат салати...
    И това е така, разбира се.

# 132
    . За мен пък не са за пример хората които цял живот са слаби, генът им е такъв, че като млади са поглъщали каквото им попадне пред очите без да дебелеят и да тръгнат да се правят на много високо волеви пред генетично разположени към пълнота хора, затова че те като минали 30 понамалили вечерята и почнали да ядат салати...

Аз не вярвам да има слаб човек, който да яде като тези показаните и да поглъща каквото му попадне пред очите. Но, ако има, явно е проявил наистина силна воля, ако от няколко тави баница, баклава, манджа, дюнери, сандвичи, чипсове, торти, кутии с бонбони и шоколади ежедневно, че и еженощно, е успял да мине на нормално хранене 2 пъти на ден и лека вечеря със салати. Не мога да ги разбера съвсем тези хора. Най-голямата им мечта било да забременеят, да имат деца, да срещнат любовта и пр., ама се оказва, че им е по-важно от най-голямата мечта да ядат по тава баница, 10 чипса и няколко шоколада дневно. Дискриминирали ги на работа, защото си мислели, че не могат да работят колкото другите. А могат ли, в колко професии няма да им пречат килограмите, ако едвам успяват да ходят 500 метра.

# 133
    Ще гледам предаването, но нищо в него не ме изненадва. Дълго време и то до сравнително скоро живеех в близост до три гимназии. Виждам как изглеждат масово тийновете. Когато аз бях в гимназия, имаше по един-двама по-пухкави в класа, сега не е така.
    Също така виждам как се пазарува и с какво са пълни количките - сладки напитки, вафли, кроасани, някакви неща в кутии за мазане, яко хляб и брашно....
    Няма смисъл да си говорим ала-бала, яде се по много и то висококалорични храни. Да, има хора с определени заболявания, но при повечето е лоша хранителна култура и лоша двигателна култура.

# 134
    • Варна
    Ох, аз също отворя ли шоколад си го изяждам почти винаги целия . Затова отварям 1 макс 2 пъти месечно Grinning I И аз качих някъде  5-6 кг в пандемията без да съм била болна от ковид, то това стоене вкъщи...  И все пак въпреки, че ми е много мъчно за тях, доста са му изтървали края горките. Естествено , че не всеки има ген на супермодел, но трябва да е  в някакви граници , едно са 70-80--90кг а 120 -170 са нещо съвсем друго. Надявам се да успеят, най-важната стъпка вече са я направили , осъзнали са проблема си и искат промяна. 

Последна редакция: пт, 14 фев 2025, 13:13 от Vessi_to

Общи условия

Активация на акаунт