Живот на кантар - тема 1

• 39 052
  • 773
  •   1
Отговори
# 105
Гледах го с едно око и ми направи впечатление, че всички ядат ужасно много и не е да са качили от въздуха. Като ги сложат на диета и ги накарат да поспортуват, естествено, че ще отслабнат, но като излязат, вероятно пак ще започнат да преяждат.

# 106
Аз мислех, че идеята е да имат и психолози с които да работят. Да им преобърнат живота. И като излязат да имат вече изградени и променени навици. Много от хората са напълнели в последните 5 години буквално. Това не е за цял живот.
Бях изумена от една руса жена с къса коса, не е фотографската.на 30г, а изглежда на минимум 50. Дано не четат тук, не е обида, просто ..... явно живота и е такъв, не знам.

# 107
Проблема е в яденето на вредни храни в големи количества. Тук си трябва изначална промяна на мисленето и не е лошо да имаш подкрепа и съпричастност от близките/домашните. Няма такъв филм да ядеш от всичко и по много и да не дебелееш. Дори понякога и в малки количества да е всичкото, ако е често, пак губиш форма. Неправилното съчетаване на храните и непреценяване на количеството и воала сто кила. Като сложим и обездвижването - автомобил, автобус, кратки разстояния, сега няма време за движение, бързам за работа, бързам за вкъщи, имам да готвя, да чистя, да пера, кога да мисля за режим, ще хапна нещо набързо, а от утре, от утре всичко ще е различно, но... не е. И се въртиш в един омагьосан кръг. Почваш, отслабваш, отпускаш се, дебелееш. Цял живот трябва да си на тръни и на режим, а голяма част от хората обичат да хапват, да пийват, трапези, гости, маси, ядене, пиене и резултата е наличен. Пък и това смесване на храните - картофи с месо, ориз с месо, боб с наденица, мусаки, баници, пържени филии, сандвичи с бял хляб. Повечето кухни са с ястия с храни, които помежду си не трябва да се смесват, ама хем е вкусно, хем засищащо, хем по рентабилно откъм средства. Освен това ти си на диета, ама домочадието не. Готви за тях, готви за теб и в един момент живота ти се върти около това пусто ядене, кой какво ще яде. Много воля трябва. Силна воля и постоянство.

# 108
  • На морето!
Аз пък видях, че повечето и като деца са били пухкави. За съжаление и децата на участниците, поне тези които видях, са с наднормено тегло. Не мога да си обясня как е възможно да страдаш от това цял живот и същевременно да го причиняваш и на детето си.

# 109
Аз пък видях, че повечето и като деца са били пухкави. За съжаление и децата на участниците, поне тези които видях, са с наднормено тегло. Не мога да си обясня как е възможно да страдаш от това цял живот и същевременно да го причиняваш и на детето си.
Аз едно детенце видях само, сигурно и други има. На мен също ми е странно да не обърнеш внимание на кг на собственото си дете. Нашите деца не са ни виждали да ядем боклуци. На тях им даваме понякога сладко или там каквото искат, но ние пред тях ядем горе долу само качествена храна. Моето дете ме пита защо не обичам бонбони Joy А ние си ядем и то достатъчно Stuck Out Tongue Winking Eye, ама не пред тях.

# 110
Аз пък това не го разбирам - чакате децата да заспят и започвате да ядете или ги гоните от вкъщи, за да хапнете Grinning
Отровата е в дозата. Не им забранявайте категорично, защото ще дойде момент, когато сами ще си избират храната и има вероятност да се опитат да "наваксат"

Повечето от участниците са на възраст около 50. Явно преди това са имали добър метаболизъм, хапвали са повечко, но не им е личало толкова. И изведнъж, с напредването на годинките, вече става проблем. Нямат воля за промяна на навиците и резултатът е на лице.
Най-мъчно ми стана за момчето (сумиста) на 25 години и момичето от Стара Загора с червената коса. Дано имат хъс и да успеят. Всъщност надявам се за всички да е успешен формата, но те най-важното решение вече са го взели.

Не съм гледала такива предавания, хареса ми първия епизод. Допада ми, че няма крясъци, викове, циркове и подмолни истории. Как само всички помогнаха на жената, да изкачи баира.
Да видим нататък как ще е.

# 111
  • София
Двамата млади мъже на по 25-26г. с доста кг отгоре най-лесно ще свалят според мен.

# 112
При двама пълни родители, почти винаги и детето е пълно и расте с наднормено тегло.

Само не разбрах, защо ги карат да се събличат пред камерите, като ги мерят на кантара? Ако това им е некомфортно и ги е срам пред камерите, да ги дават в национален ефир, не е нужно. То е ясно, че са се съгласили, като са подписвали договорите си. Но Нанси в сутрешния блок каза, че повечето от участниците са попълвали в анкетните карти, че не са се събличали дори пред близки хора от срам. А сега ги изтъпанчват пред камерите. Не пречи един мъж да си излезе по ти-шърт като ходи на кантара, а не гол до кръста, по шорти. Колко да тежи един ти-шърт или потник, 200 гр.

# 113
Страхотен старт.Толкова лични и истински истории,трогнаха ме.Много ми харесва идеята и реализацията до момента,силно се надявам всеки един от тях да промени живота си.Имам си любимци вече,даже никой не ме дразни,което е рядкост.Иван треньора много ми допада,жената не толкова.Нанси се справя страхотно,не го очаквах.
Дано има и психолог,който да работи с тях,както и ендокринолог.

# 114
Рядко гледам реалити, но това изглежда обещаващо. Много се надявам да няма сеири и разправии, а да е наистина едно позитивно предаване. Участниците ми харесват засега, всички са с нагласа да се преборят.
Много се надявам да има разговори с психолози, това може да е полезно за зрителите, как да се справят. Напр, тази жена, която яде по 20 шоколада на седмица, това по мое мбение е абсолютно психологически проблем.

За децата с наднормено тегло, ако родителите си затварят очите, чудя се личните лекари защо си мълчат.

Дано всички успеят да свалят кг и да ги запазят, желая им го от все сърце!

# 115
Е.. децата ядат това което и пълните родители вкъщи ядат. Майката като готви мазно за себе си и за мъжа си, няма да прави веганско за детето си. Като купува бял хляб, той се яде от всички, едва ли ще купи за детето ръжено-пшеничен или пък да го лишава от хляб. Порционите също са важни. Не познавам пълни родители, на които детето им е слабо. А пълните ми съученици от училище, вече като големи, всички са си дебели. То е и до ген, не само до култура на хранене и спорт.

# 116
Е, глупости, даже и в предаването бяха показани слаби деца на някои от пълните родители. Всъщност само за едно от децата ми направи впечатление, че е пълно, но беше много сладко момиченце, дъщерята на бившия юрист.

# 117
В предаването - да. Казвам за личните си впечатления. На дебелите ми съученици, винаги родителите им, които идваха да ги взимат от у-ще, също бяха наднормени. Генът си е от голямо значение. Такива деца са предразположени към напълняване през целия си живот. А и културата на хранене вкъщи се предава от родители на дете. Като се готвят пържолки и пържени картофи, яде се бял хляб, а на закуска има мекички, бухтички и пържени филийки (тиганички и джиджи папа, казано на североизточен), вместо плод, варено яйце, сокче... то резултатът е ясен.

Последна редакция: пт, 14 фев 2025, 11:23 от diziler

# 118
Не знам как ви се струват нормални участниците. А за добре изглеждащи, да не говорим. Онзи, който се довлачи последен от мъжете е с изкривени от тежестта си крака. Повечето 35+ годишни жени изглеждат с поне 10 години по-възрастни. А 45 - годишните приличат на 60-годишни. Да, някои с дрехи не изглеждат фрапиращо пълни, но като ги показаха по бельо, истината лъсна.
Като цяло, много тежко и тъжно предаване. Стана ми жал за хората. А онова момче от Сандански, което след ковид напълняло, ми докривя колко хубав мъж е било преди това.

Това за родителите е вярно, diziler, но не е само до ген, ами и до навици. Наше познато дете върви пълно като двамата си родители, но детето е подвижно и енергично, а те поради някакви странни причини не искат да го запишат на никакъв спорт. "Ами като нас дебело ще е нашето." беше едно от изказванията им.

# 119

Като цяло, много тежко и тъжно предаване. Стана ми жал за хората. А онова момче от Сандански, което след ковид напълняло, ми докривя колко хубав мъж е било преди това.
Малко гледах, но и на мен така ми се видя. Доста натоварващо, като някакви обречени, с някакво съжаление и милост към участниците. Абе кофти. Другото което ще предизвика предаването, ще е поредната огрооомна  доза подигравки и коментари към тях + съжалението. Аз не бих си го причинила определено.

Общи условия

Активация на акаунт